Wintersport Canada

Filters

Land

Dorp

Regio

Type

Service

Prijs

Sterren

Organisatie

Accommodaties

Sorteren

Iedereen die er ooit is geweest is het erover eens, als je van skiën houdt moet je één keer in je leven naar Canada. Niets is te vergelijken met de skigebieden in dit immens uitgestrekte land. Moet je je voorstellen dat je van de hellingen in de Rocky Mountains raast. Veel vetter zal het niet worden. En weet je wat helemaal te gek is? Er ligt eigenlijk altijd sneeuw want elk jaar valt in de meest bekende skioorden een pak sneeuw van minimaal een meter of 6. Dat betekent dat het skiseizoen veel langer duurt dan hier in Europa. Zeker vanaf eind oktober tot begin juni kun je rekenen op dikke lagen poedersneeuw. Dit komt vooral doordat de lucht in de hoger gelegen skigebieden van Canada gortdroog is en de temperatuur constant laag blijft. Canada is echt niet te vergelijken met de populaire skibestemmingen in Europa. Je skiet door oeroude bossen met besneeuwde naaldbomen van soms tientallen meters hoog. En het is er nog niet zo druk als op de hellingen van de Alpen. Dus je komt nog maagdelijke besneeuwde hellingen tegen waar jij als eerste de ‘powdersnow’ mag laten opstuiven. Heel populair is het zogenaamde heliskiën of catskiën. Hierbij word je met een helikopter of pitsen bully naar de meest afgelegen hellingen gebracht waar je met nog een paar andere uitverkorenen de ongerepte berghellingen mag bedwingen. Als je daar de fantastische accommodaties en oneindige vergezichten bij optelt begrijp je waarom ski- en snowboardliefhebbers Canada bovenaan hun bucketlist hebben staan en liever vroeger dan later een wintersport Canada boeken.

Skivakantie op maat boeken

Vanuit Nederland is het een kleine 10 uur vliegen naar de skigebieden in West-Canada. Dus dat is eigen net zover als met de auto naar de Alpen. Alleen dan files. Vanaf Schiphol gaan rechtstreekse vluchten naar Calgary of Vancouver waarna je door kunt reizen naar de wereldberoemde Rocky Mountains. Heel bekend zijn de pistes van Lake Louise en Whistler, maar ook de nog iets onbekendere Whitewater en Fernie zijn steeds meer in trek. Natuurlijk is heli- of catskiën iets wat je gewoon een keer gedaan moet hebben, maar je kunt ook op andere manieren de hele dag in de buitenlucht actief zijn. Ga hiken door de ongerepte backcountry van Canada of ga op safari met een sneeuwscooter of slee getrokken door husky’s. De mogelijkheden zijn legio om je ideale wintersport Canada 2023 uit te stippelen.

Type accommodaties en service

Door heel British Columbia zijn de afgelopen jaren honderden lodges en hotels gebouwd voor elk budget. Sommige lodges zijn zo gelegen dat je bij wijze van spreken vanuit je slaapkamer zo aan je freeride kunt beginnen. Maar je kunt ook kiezen voor een luxe hotel waar je helemaal op kunt laden in de uitgebreide Spa of je in de hotellobby in kunt schrijven voor avontuurlijke excursies. Hoe dan ook, voor iedere portemonnee en elk niveau is er een wintersportvakantie in Canada.

Populaire gebieden in Canada

Daar waar bergen zijn kun je in principe skiën, dat geldt natuurlijk ook voor Canada. Maar alhoewel er in het Oosten van het land ook skigebieden te vinden zijn kiezen de meeste mensen voor het veel bekendere Westen. Het scheelt bovendien een halve dag vliegen vanaf Schiphol. En als je dan toch richting Canada vliegt waarom zou je dan niet gelijk een trip naar Noord-Amerika maken? Het Olympische skigebied rond de stad Whistler is een van de grootste skioorden van de VS. Uniek is de peak-to-peak gondel die je letterlijk van de ene bergtop naar de ander vervoert. Maar ook een bezoek aan bijvoorbeeld Utah en Arizona ligt binnen de mogelijkheden. Of pak een besneeuwde helling in het iconische Park City. Op deze manier haal je het meeste uit je wintersport Canada 2023. Uiteraard hoef je Canada niet uit om de skivakantie van je leven te beleven. Reken maar dat je onder de indruk bent van de gletsjers, meren en bevroren watervallen die je onderweg tegenkomt.

Wintersport Canada 2023/2024

Ook in Canada moet je rekening houden met Coronaregels. De algemene regels zoals wij die hier kennen gelden daar ook. Dus mondkapje op in openbare ruimtes, afstand houden en vaak je handen wassen. Het scheelt natuurlijk dat Canada een groot land is en dat de skigebieden uitgestrekt zijn. Het kost hier dus niet zo heel veel moeite om voldoende afstand van elkaar te houden. Dat gaat bijna vanzelf. Dit alles betekent wel dat de kans groot is dat veel uitgaansgelegenheden zoals restaurants en bars niet of beperkt open zijn. Check dat vooraf bij je reisorganisatie.

Boeken bij Opsneeuwvakantie.nl

Zoals gezegd kun je behoorlijke kortingen krijgen als je op tijd je wintersport Canada boekt. Dat kan oplopen tot wel 50%! En er is voor ieder wat wils. Ervaren freeriders kunnen hun hart ophalen door offpiste door de beroemde champagne powder snow te carven. Maar ook als je een beginnend offpiste skiër bent kun je les krijgen om je eerste meters door de powder te maken. Het is wel verstandig om een wintersport Canada te boeken inclusief liftpassen, huur van ski- of snowboardspullen en eventuele lessen die je wil gaan volgen. Dat scheelt een hoop gedoe als je daar bent. Let ook even op aanbiedingen als je vroeg een skivakantie Canada boekt want er zijn vaak hele aantrekkelijke vroegboekkortingen waar je van kunt profiteren.

Wintersport bestemmingen

Oostenrijk wintersport

Wintersport Oostenrijk Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie

Gemütliche sfeer

De beste après-ski

Sneeuwzekere gebieden

Frankrijk wintersport

Wintersport Frankrijk Vlag Frankrijk Opsneeuwvakantie

Heerlijke Franse gerechten

Kindvriendelijk

Sneeuwzekere gebieden

Italië wintersport

Wintersport Italië Vlag Italië Opsneeuwvakantie

Ideale weersomstandigheden

Overheerlijke Italiaanse keuken

Goed geprepareerde pistes

Zwitserland wintersport

Wintersport Zwitserland Vlag Zwitserland Opsneeuwvakantie

Wereldberoemde skigebieden

Prachtige natuurgebieden

Sneeuwzekere gebieden

Duitsland wintersport

Wintersport Duitsland Vlag Duitsland Opsneeuwvakantie

Dichtbij huis

Gezellige après ski

Ideaal voor beginners

Tsjechië wintersport

Wintersport Tsjechië Vlag Tsjechië Opsneeuwvakantie

Gezellige après ski

Relatief goedkoop

Ideaal voor beginners

Canada wintersport

Wintersport Canada Vlag Canada Opsneeuwvakantie

Perfecte sneeuwkwaliteit

Meer dan skiën alleen

Sneeuwzekere gebieden

Noorwegen wintersport

Wintersport Noorwegen Vlag Noorwegen Opsneeuwvakantie

Meer dan skiën alleen

Prachtige natuurgebieden

Sneeuwzekere gebieden