Dorpen – Saalbach

Saalbach in het kort

Heeft een modern skigebied
Saalbach is erg kindvriendelijk
Gezellig dorp
Restaurants18
   Bars & Cafés7
     Discotheken1
   Bioscoop-
  Hotels33

Saalbach

Saalbach is een bekend skidorp met een gezellig centrum. Het dorp ligt niet zo heel hoog, namelijk 1000 meter. In het wintersportseizoen wordt Saalbach goed bezocht door Nederlanders. In het midden van het dorp staan een aantal viersterrenhotels en aan de rand vele hotelletjes en pensions. Aan de rand liggen ook drie dalstations die je naar het skigebied Saalbach-Hinterglemm brengen. Dat zijn de Bernkogellift, de Kolmaisbahn en de Schattbergbahn. Dit zijn erg moderne liften met veel comfort. Het skigebied van Saalbach is uiterst modern en er is een grote keuze uit lange routes.

Saalbach staat aangeschreven als een kindvriendelijk dorp. Het centrum van dit dorp is namelijk autovrij en er is een goede kinderopvang aanwezig. Daarnaast zijn er ook negen skischolen aanwezig waar het mogelijk is om in het Nederlands te lessen.

Het apres-skien gebeurd wat meer in het naastgelegen dorp Hinterglemm. Saalbach is namelijk meer een familiedorp waar je heerlijk met je gezin kunt genieten van een top wintersport.

Liften

  • Bergkogellift (adres) (openingstijden)
  • Kolmaisbah (adres) (openingstijden)
  • Schattbergbahn (adres) (openingstijden)

Activiteiten in Saalbach

Er zijn genoeg activiteiten aanwezig in het gezellige Saalbach. Veel van deze activiteiten zijn zowel in de zomer als in de winter mogelijk. Van een bergkristallenmuseum tot een goudgraversdorp op de Schattberg bezoeken. Voor de kinderen is het ook mogelijk om te boogschieten of Schnitza's Holzpark te bezoeken, waar de kinderen met houten constructies kunnen spelen. Een luchtballonvaart is ook een onvergetelijke herinnering wat allemaal mogelijk is in Saalbach.

Zomer

In totaal is er voor 80 kilometer aan mountainbikeroutes te vinden rond het dorp. Daarnaast is er ook een openluchtzwembad aanwezig. Natuurlijk zijn er ook wat meer avontuurlijkere activeiten in Saalbach te doen, er kan worden geparaglide en gekajakt. Ook zijn de normale sportfaciliteiten zoals tennis, squashen en fitness ook aanwezig.

Winter

In de winter is het erg leuk om in Saalbach te gaan rodelen. Dat is mogelijk bij de (locatie). In het begin van elk winterseizoen vindt de Formula Show in het naastgelegen Hinterglemm plaats. Door de straten racen sneeuwscooters die allemaal de snelste tijd willen. Dit event is altijd een heel spektakel in deze dorpen. Natuurlijk zijn er ook prachtige wandelroutes te vinden in het gebied nabij Saalbach.

In de buurt van Saalbach zijn ook nog wat activeiten te vinden. Op 39 kilometer afstand is het wildpark Ferleiten te vinden en op 70 km zijn de watervallen van Krimml te vinden.

Uitgaan

In Saalbach zijn er ongeveer 3 discotheken aanwezig (opzoeken). Kroegen? Geniet van een gezellige avond met live muziek in één van de sfeervolle bars van Saalbach. aantal bars: 21-50. locatie bars: Een deel van de bars is te vinden bij de accommodaties en de rest ligt in het centrum. soort bar(s): café, discobar, live muziek en overig. Overige informatie over bars in Saalbach: Stubes. Dutchweek.nl heeft met de Dutchweekenden een succesformule in handen. Alle Dutchweekend in Oostenrijk hebben een ander thema en het Dutchweekend in Saalbach is één groot feest. Op de berg en in het dorp vind je top dj’s die je op je skischoenen laten swingen. Ideaal voor een bedrijfsuitje of gewoon met je vrienden. Een weekendje feesten en wintersporten, wat wil je nog meer? De data van Dutchweekend Saalbach vind je hier. Evenementen??

Eten & drinken

Er zijn ongeveer 30 restaurants aanwezig in Saalbach. Deze liggen in en rond het centrum van Saalbach. Fastfood, grill, italiaans, lokale keuken en mexicaans eten, het is allemaal mogelijk in Saalbach. Kaffee und Kuchen is een lekkere bakker in Saalbach. Beste restaurants met adres etc.

Winkels in Saalbach

Er zijn ongeveer 21-50 winkels te vinden in Saalbach. Alle soorten winkels zijn wel te vinden: kleding, juwelier, sport, supermarkt, souvenir. Ook is er een parfumerie te vinden

Praktische informatie over Saalbach

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Thumersbach, ongeveer negentien kilometer verderop.

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer