Dorpen – Brixen im Thale

Brixen im Thale 

Hoogte: 794 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Brixen im Thale in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over het prachtige Brixen im Thale

Brixen im Thale is een perfect dorp voor familie en vrienden wintersport. Er is een gezellige niet al te drukke apres-ski en het heeft een gunstige ligging ten opzichte van het Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental en de Kitzbuheler Alpen. Je kan dus naar een handvol dorpen heen skiën. Erg leuk om te doen in de wintersport. Alle voorzieningen zijn aanwezig in het dorp en dat terwijl het een wat minder duur dorp is tenslotte!

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Brixen im Thale

    Hotels9
  Restaurants22
     Discotheken2
     Bars & Cafés10
    Casino-
    Bioscoop-

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Brixen im Thale

Het skigebied

Het skigebied van Brixen im Thale is enorm groot. Dit gebied is vooral voor de gemiddelde skier. Er zijn niet te moeilijk maar ook niet hele makkelijk pistes in dit gebied. De kwaliteit van de pistes die in de zon staan kan soms wel een beetje papperig worden doordat het gebied niet zo super hoog ligt. De skischolen hebben ook allemaal Nederlands sprekende leraren in dienst. Ook zijn er wat oefenliften rond het dorp te vinden. Het skigebied is dus ook wel zeker kindvriendelijk.

Liften

Bergbahn Hochbrixen

Bergbah Westendorf

Après-ski

In de namiddag begint hier de apres-ski ook zoals gewoonlijk. Halverwege de dalafdaling is een gezellige tent te vinden genaamd Nieding. Hier is het meestal wel druk. In de avond is het erg rustig in Brixen im Thale. Gelukkig heb je Westendorf op een paar minuten afstand en indien nodig Kirchberg op 15 minuten rijden.

Activiteiten

Brixen im Thale biedt in de winter vele mogelijkheden voor dagjes uit. Zowel in het dorpen zijn er een aantal dingen te doen, maar ook in de omgeving van het dorp. In de kleine stad Worgl en het gastvrije Brixental kan je een gezellige winkeldag doorbregen. In de buurt is ook een binnenzwembad met sauna mogelijkheden. Er is een iglodorp te vinden ter hoogte van het gondelstation. Dit is zeker leuk om even te bezoeken. Van binnen is dit volledig in ijs. Daarnaast is er ook een schnapsbranderij in het centrum, dit is ook om aan te raden. Daarnaast zijn er gewoon genoeg grotere steden zoals Kufstein, Salzburg, Innsbruck en München te vinden.

Een sportieve zomervakantie in Brixen im thale is zeker mogelijk. Er zijn meer dan 600 kilomters aan fiets en mountainbikewegen. Ook zijn er hele leuke en interessante wandelroutes te vinden die ook geschikt zijn voor kinderen (leuke waterstroomconstructies). Daarnaast zijn er ook 9 golfbanen in een straal van 50 kilometer te vinden. Daarnaast aan zwembaden en meren ook geen gebruik. En natuurlijk zijn er nog een aantal outdoor adventures te belven, bergklimmen, vliegsport en tennis.

Faciliteiten

In Brixen im Thale heb je precies genoeg faciliteiten dat je nodig hebt. Er zijn drie supermarkten te vinden. Altijd wel eentje in de buurt dus. Ook zijn er 13 restaurantjes te vinden. Een goeie aanrader is Massimo in het centrum van Brixen im Thale. Erg lekkere pizza’s en pastas hier. Brixen im Thale kan plek bieden aan ongeveer 3000 toeristen. Er kunnen dus aardig wat mensen in dit niet al te grote dorp.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer