Dorpen – Hinterglemm

Hinterglemm

Hoogte: 1003 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Ellmau in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over Hinterglemm

Hinterglemm wordt vaak in een adem genoemd met Saalbach. Eerst was Hinterglemm het kleinere dorp met veel nederlanders, maar tegenwoordig is het dorp flink gegroeid en komt er ook een ander publie op af. Ook ligt Hinterglemm centraal gelegen waardoor de skiliften voor het uitkiezen zijn. Wel kan het een prijzig dorp zijn. Tot slot is het Skicircus Saalbach Hinterglemm goed gevuld met 250 km aan pistes en wandel/langlauf routes. Genoeg te doen dus!

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Hinterglemm

  Restaurants20
     Bars & Cafés11
     Discotheken2
    Bioscoop-
    Hotels9

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Hinterglemm

Het skigebied

Aan allebei de kanten van Hinterglemm liggen pistes, hierdoor is het mogelijk om de hele tijd in het zonnetje te skieen. Sinds 2016 is het skigebied ook verbonden met Fieberbrunn waardoor het nog groter is. Je kan de hele dag lange tochten maken zonder maar ook een keer dezelfde piste te nemen. Op de Unterschwarzachlift in Hinterglemm kan van maandag tot zondag ook in de avond geskied worden. Deze afdaling is langer dan een kilometer.

Freestylers en snowboarders zitten ook helemaal goed in Hinterglemm. In de buurt van de Unterschwarzachlift ligt namelijk het Nightpark. Hier is alles mogelijk: de wallride (een 22 meter lange combi-box), een 9 meter lange C-Rail en zeer hoge kickers. De naam van het park is niet voor niets zo gekozen, het is namelijk elke dag tot half 10 open (behalve zondag).

Hinterglemm is ook erg kindvriendelijk. Het dorp is grotendeels autovrij door de omleidingstunnel van het dorp. Ook is er in het dorp een grote oefenpiste met een heel kinderland, genaamd Snowly Land.  Hier kunnen kinderen vanaf 3 jaar prima leren skiën. Er is een lopende band, oefenweide, speeltoestellen en de Snowly Express. Op Snowly Land houdt de mascotte Snowly een oogje in het zeil of de kinderen het naar hun zin hebben. Voor de mensen die het skiën niet los kunnen laten is er een verlichte piste bij Hotel Egger.

Tussen Hinterglemm en het westen liggen nog meer dorpen en streken met goedkope accommodaties. Kolling ligt bijvoorbeeld bij de skiliften van de Hochalm en vanuit Lengau heb je de skibus nodig om bij de liften te komen. Op wisseldagen kan het in deze gebieden erg druk zijn!

Liften

??

Après-ski

Ook is de après-ski in Hinterglemm op en top. De groasstall is al een paar keer gekroond tot beste après-ski bar van de Alpen, maar ook de Tanzhimmel komt hier zeker elke keer voor in aanmerking. Dit is een erg gezellige berghut gelegen aan de piste boven het dorp. Het is mogelijk om in Hinterglemm tot diep in de nacht door te feesten. Voor wie een gokje wil wagen is er ook een casino te vinden.

Activiteiten

Een wintersport zonder rodelen kan natuurlijk niet. Gelukkig kan dit allemaal bij de Reiterkogel in Hinterglemm. Deze rodelbaan is van maandag tot zaterdag verlicht tot 11 uur. Een ander soortgelijke activiteit is Snowtubing. Bij de Unterschwarzachlift kan je van een 120 meter lange baan naar beneden glijden. Ook is een uitstapje naar ‘de Golden Gate Bridge van de Alpen’ altijd leuk om te doen.

Faciliteiten

In Hinterglemm schieten de viersterrenhotels als paddenstoelen uit de grond. Met als kopstuk het centraal gelegen Glemmtalerhof. Er is ook zelfs een vijfsterrenhotel aanwezig: het Alpine Palace. Toch zijn er gewoon genoeg betaalbare onderkomens te vinden in Hinterglemm. Ook zijn er gewoon genoeg goedkopere restaurants en eetgelegenheden.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Thumersbach, ongeveer negentien kilometer verderop.

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer