Dorpen – Ischgl

Ischgl

Hoogte: 1377 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Ischgl in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over Ischgl

Ischgl wordt ook wel het ‘Ibiza van de Alpen’ genoemd. Het is een luxueus dorp waar er een zien en gezien worden sfeer hangt. Verder zijn er erg gezellige straatjes rond een kerk op een heuvel in het Paznauntal. Er komen vooral jonge volwassenen naar dit gebied. Mensen uit Nederland, Engeland en Rusland komen steeds vaker naar de trendy apres-ski bars, disco’s en nachtclubs. De apres-ski hoort tot een van de beste in de Alpen. Wel is het gebied echt een stuk duurder dan het gemiddelde in de Alpen dorpjes. Ischgl heeft meer dan 1 miljoen overnachtingen en staat dus bovenaan het lijstje van populairste winterbestemmingen in Oostenrijk.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Ischgl

  Restaurants20
     Bars & Cafés11
     Discotheken2
    Bioscoop-
    Hotels9

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Ischgl

Het skigebied

Het skigebied van Ischgl, de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun, is met meer dan 200 kilometer piste en meer dan 40 liften een grote jongen in wintersportland.Er zijn een aantal grote parkeerplaatsen te vinden aan de rand van Ischgl. Elke dagen stroomt het weer vol van mensen uit de kleinere buurdorpen die een bezoekje brengen. Ondanks dat er drie moderne gondels omhoog zijn, kan het wel eens druk worden op de populaire tijdstippen. Het skigebied van Ischgl biedt genoeg uitdaging voor gevorderen en off-piste skiers. Er zijn weinig vlakke stukken te vinden en het skigebied is erg sneeuwzeker. Het is mogelijk om tot 2872 meter hoog te skieen. Toch is er voor de beginner ook genoeg makkelijkere afdalingen te vinden. Ook is het skigebied erg kindvriendelijk. Er is een kinderland die op de Idalp ligt. Hier vind je ook een aantal uitstekende pistes voor de kids. Het ziet er opzich goed uit, maar je ziet wel dat de focus niet op de kinderen ligt in Ischgl. Ook zijn er dalafdalingen in Ischgl. Dit is altijd handig en leuk om te doen. Daardoor kan je nog even net wat langer door skieen. Ook ligt het skigbied Silvretta Arena op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Skieen in twee landen is hierdoor mogelijk! Zwitserse raclette of taxfree inkopen doen.  Niet je paspoort vergeten dus! Ook beschikt het gebied over hypermoderne snelle liften. De 3-S Pardatschgrat A2 is in 2014/2015 geopend. Deze lift haalde meteen het wereldrecord die het grootste hoogteverschil ter wereld overbrugt.

Ischgl is niet echt een langlaufbestemming. De regio beschikt over 75 kiloemter aan loipen maar in Ischgl zijn er een stuk minder loipes. Een aanrader is de Trisannaloipe, die loopt van Ischgl naar Galtur. Deze route heeft een prachtig landschap en is 5 kilometer lang.

Ook moet je zeker de Schmugglerrude doen, dat is een Skitour. Er is een gouden, zilveren en bronzen variant. Hierdoor kan ieder type skier de toch proberen en meemaken. Met de silvretta skipas kun je ook skien op de pistes in Kappl, See im Paznauntal en Galtur. Hier gaat ook een gratis skibus heen.

Freestylers gaan zich zeker niet vervelen in het de Silvretta Arena. Het PlayStation Vita Ischgl Snowpark is een van de grootste funparks van Europa en heeft meer dan 30 kickers, jumps en boxes. Ook is er een quarterpipe en een mega halfpipe te vinden. Ook komen freeriders in Ischgl niets te kort. Op de pardatschgrat vind je mooie off-piste afdalingen. Sinds de winter van 2013/2014 heeft Ischgl zelfs een speciaal freerideterrein van 100 hectare groot. De Piz Val Gronda gondel brengt off-pisteliefhebbers naar de top van de gelijknamige berg. Vanaf hier kunnen de sporen in de diepe sneeuw worden getrokken richting het Fimbadal en de Heidelberger Hütte.

Liften

??

Après-ski

De apres-ski in Ischgl is wel echt uitstekend. Het feestje begint al op de berg bij de Paznauner Taja. Daarna verplaatst het feest zich steeds meer naar het dorp, zoals de Trofana Alm, de Kuhstall en nog veel meer. In Ischgl kan je tot diep in de nacht doorfeesten!

Activiteiten

Er zijn genoeg activiteiten in Ischgl. Er is bijvoorbeeld een zipline. Deze heet de Ischgl Skyfly. Hier kan je met snelheden van 80 kilometer per uur de berg af ziplinen. Rond Ischgl liggen ontelbare lichte tot zware wandeltochten die je door de prachtige bergwereld van de Silvretta voeren. Meerdaagse tochten onder begeleiding van een gids is ook allemaal mogelijk in Ischgl en omstreken.

Na de Arlbergtunnel ga je rechtsaf het Paznauntal in. Na een gemoedelijke klim kom je in Ischgl aan. Let op: in de winter kun je niet via het Montafon naar Ischgl rijden, want de Silvretta Hochalpenstrasse is dan gesloten.

De beroemde Top of the Mountain concerten zijn in Ischgl te vinden. Aan het begin van de winter en aan het einde van het wintersportseizoen is er een enorm concert bovenop de Idalp. Veel internationale artiesten hebben hier wel eens opgetreden: Bob Dylan, Tina Turner, String, Enrique Iglesias, Rihanna en Alicia Keys. Hier moet je als apres-ski liefhebber wel eens aanwezig zijn geweest.

Faciliteiten

In het dorp gebeurd er altijd wel iets. In de autovrije dorpsstraat zijn er veel winkeltjes, restaurants en apres-ski gelegenheden. Een lange voetgangerstunnel vormt een verbinding tussen de twee delen van het dorp. Ook is het ’s Avonds erg druk op de straten, dus daar moet je wel van houden.

Zoals eerder vermeld is Ischgl wel een duur gebied. De prijs van accommodatie, liftpassen en restaurants zijn duurder dan gemiddeld. Je krijgt er ook weer meer kwaliteit in ruil terug voor.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Thumersbach, ongeveer negentien kilometer verderop.

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer