Dorpen – Königsleiten

Königsleiten

Hoogte: 1600 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Königsleiten in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over Königsleiten

Iedere wintersporter heeft wel eens van Konigsleiten gehoord. Dit dorp heeft een ruime keuze aan accommodaties. Konigsleiten heeft zich een beetje ontwikkeld tot Nederlands skidorp. Koningsleiten heeft zijn oorspronkelijke uitstraling weten te houden. Het geeft een warm gevoel door de sfeervolle houten accommodaties. Er is zeker gezelligheid te vinden, maar de echte apres-ski is beter in Gerlos. Er ligt altijd wel genoeg sneeuw op deze plek, het dorp ligt namelijk op een hoogte van 1600 meter.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Königsleiten

  Restaurants20
     Bars & Cafés11
     Discotheken2
    Bioscoop-
    Hotels9

Dorpen in de buurt

Meer informatie

Het skigebied van Königsleiten

Konigsleiten hoort bij het grote skigebied Zillertal Arena. Met een maximale hoogte van 2500 meter zijn de pistes erg sneeuwzeker. En als er weinig sneeuw valt zijn er altijd nog de betrouwbare sneeuwkanonnen. De moeilijkheidsgraad van de pistes is erg gevarieerd. Boven Konigsleiten liggen best moeilijke afdalingen. Er zijn vooral rode pistes in het skigebied. Hierdoor is het gebied wat minder geschikt voor beginners. Off-piste skieen is ook heel goed mogelijk in het Zillertal Arena. Konigsleiten heeft ook een erg gunstige ligging. Het dorp ligt tussen de Gerlosplatte en de rest van het skigebied. Hierdoor is het een ideaal startpunt voor het skigebied. Zillertal Arena is wel erg druk altijd.

Ook langlaufers boffen met Konigsleiten. Direct naast het bergstation begint er een loipe. In het naastgelegen Wald im Pinzgau zijn eer ook aardig wat loipes. Deze loipes hebben een aansluiting op de 200 kilometer lange Pinzgau Loipe. Trek je ski’s dus alvast maar aan. Wandelroutes heb je helaas niet zo heel veel in Konigsleiten.

Liften

??

Après-ski

Het wordt in de namiddag al snel rustig op de pistes. Iedereen zit al aan het bier op dat moment. Er zijn een paar leuke apres-ski bars te vinden. De Schatzi Alm Bar, de Sportkeller en de Night Shift zijn wel de leukste tenten (waar liggen deze?). In het dorp gaat het feest door in de Hannes’ Ski-Alm. Deze tent is tot laat in de avond open, dus je kan je lol op.

Activiteiten

Na het skieen kun je er ook voor kiezen om lekker even te relaxen. Dat is zeker goed mogelijk in Konigsleiten. Er zijn genoeg mogelijkheden. Er is een sauna, fitnesscentrum, zonnebank, massage en overdekt zwembad. Voor de rest is er niet zo heel veel te doen in Konigsleiten. Als je even wat verder doorrijdt kun je wel wat andere activiteiten vinden. Er is een escape room op 11 kilometer afstand bijvoorbeeld.

Faciliteiten

In Konigsleiten heb je precies de benodigde faciliteiten. In het dorp zijn maar liefst 8 restaurants te vinden. Je kan dus overal wel terecht voor een hapje in Konigsleiten. Daarnaast zijn er zeven barretjes/ cafes en twee discotheken. Een lekker drankje ergens doen is dus goed mogelijk! Konigsleiten telt zeven hotels die onderdak kunnen bieden aan ongeveer 800 toeristen. Verder kunnen de overige gasthofen en pensioens ook nog eens onderdak bieden aan ongeveer 2500 toeristen. In Konigsleiten zit 1 supermarkt. Soms moet je dus wel even een stukje lopen of rijden om boodschappen te doen.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Thumersbach, ongeveer negentien kilometer verderop.

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer