Dorpen – Krimml

Krimml

Hoogte: 1075 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Activiteiten
Faciliteiten
Beoordeling:9.6

Krimml in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Handige links voor Krimml

Accommodatie zoeken in KrimmlBooking.com

Inleiding over het prachtige Krimml

Krimml is een dorp dat 8 kilometer van het skigebied Zillertal Arena is gelegen. Het dorp ligt op 1076 meter hoogte. Krimml is een klein maar knus dorpje en heeft betaalbare hotels en appartementen. Ook zijn er gelukkig alle faciliteiten te vinden die u nodig heeft. Omdat het dorp zo ver van het skigebied zijn is het bussenvervoer wel goed geregeld vanuit dit gezellig dorpje.

  • mayrhofen panorama

Faciliteiten in Krimml

Hotels8
Restaurants18
Discotheken1
Bars & Cafés4
Casino-
Bioscoop-

Meer informatie over Krimml

Het skigebied

De liften van het Gerlosplatte/ HochKrimml zijn al een tijdje geintegreerd met het grote skigebied Zillertal Arena. Met een brede weg door de bergen bereik je met de auto of bus Gerlosplatte en de Hochkrimml. Hier is een grote parkeerplaats met nog een aantal accommodaties die lekker aan de piste liggen. De pistes op de Gerlosplatte zijn echt brede en goede pistes. Wel kan het in het weekend een beetje druk zijn. De Oostenrijkers weten dit heerlijke skigebied natuurlijk ook gewoon te vinden.

Met een moderne gondel steek je gemakkelijk over naar Konigsleiten, een dorp die uitmaakt van het Zillertal Arena. Het skigebied van Zillertal Arena is meer bestemd voor gevorderden. Wel kan je er heerlijk eten en is er een leuke apres-ski te vinden. Ook is er een funpark te vinden in het skigebied van Krimml.

Mayrhofen Winter

Liften

Er zijn geen gondels in Krimml te vinden die je naar het skigebied brengen. In het naastgelegen Hochkrimml (10 kilometer afstand) zijn er wel veel liften beschikbaar die u naar het skigebied kunnen leiden. Vanaf het skigebied in Hochkrimml kunt u gemakkelijk de lift pakken naar het grote Zillertal Arena.

Après-ski

Wie wil après-skiën kan beter naar andere dorpen zoals Konigsleiten en Gerlos gaan. Wel ligt er een redelijke après-ski bar in het midden van het dorp. Hier kan je natuurlijk prima een biertje doen na het skiën of in de avond?

Activiteiten

Voor wie soms even wat andere activiteiten in Krimml wilt doen kan gerust naar de sauna gaan. Als er geen zonnetje schijnt in de sneeuwige alpen kun je ook gelukkig gewoon een zonnebank gaan opzoeken of een massage gaan doen. Voor wie een onvergeetelijke ervaring wilt doen: er kan ook worden geparaglide in de buurt van Krimml. Natuurlijk is er ook een rodelbaan aanwezig. Dit is altijd erg leuk om te doen met familie en/of vrienden.

Faciliteiten

In Krimml zijn 8 hotels te vinden. Deze hotels kunnen plek bieden aan ongeveer 600 man. Het aantal plek wat de overige onderkomens kunnen bieden is ongeveer 2500. Voor zo’n klein dorp is dat nog aardig wat??. Ook is er een supermarkt en een bank te vinden in Krimml. Alle faciliteiten lekker dichtbij. Daarnaast zijn er nog zo’n 20 restaurants waar heerlijk gegeten kan worden. Wie een drankje wilt doen kan dat doen in een van de 4 cafés of bars in Krimml.

Pinzgaubahn

Praktische informatie

Gezondheid

ApotheekIn Wald im Pinzgau
HuisartsIn Wald im Pinzgau

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Mittersill. Dit ligt ongeveer op 26 kilometer afstand.

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Skiverhuur in Krimml

Schuhe & Sport Lachmayer - SPORT 2000
Adres:
Hochkrimml 3
5743 Hochkrimml
Contact:
Telefoon: +43 664 4650404
INTERSPORT Patterer
Adres:
Oberkrimml 95
5743 Krimml
Contact:
Telefoon: +43 6564 7325
INTERSPORT Patterer - Duxeralm
Adres:
Hochkrimml 56
5743 Hochkrimml
Contact:
Telefoon: +43 6564 8349
Intersport Patterer Hochkrimml-Plattenalm
Adres:
Hochkrimml 87
5743 Krimml
Contact:
Telefoon: (+43) (0) 6564 20275

Skischolen in Krimml

Skischule Gerlosplatte
Telefoon: +43 (0) 664 3454314

Skischule Krimml/Hochkrimml
Telefoon: +43 (0) 6564 8260
Fax: +43 (0) 6564 8260-4