Dorpen – Mathon

Mathon

Hoogte: 1453 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Mathon in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over het prachtige Mathon

Mathon is het kleiner dorpje in het Oostenrijkse Paznautal. Het ligt op ongeveer 4 kilometer afstand van Ischgl. De sfeer in het dorp is wel wat minder dan Ischgl natuurlijk. Een groot voordeel van Mathon is dat het aardig wat goedkoper is dan de rest van de dorpen in het Silvretta Arena. Ook moet je een stukje met de gratis skibus naar het skigebied.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Mathon

    Hotels9
  Restaurants22
     Discotheken2
     Bars & Cafés10
    Casino-
    Bioscoop-

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Mathon

Het skigebied

Het dichtbijgelegen skigebied in de buurt van Mathon is het Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Dit gebied is uitstekend voor gevorderden en is erg sneeuwzeker. Ook heeft het skigebied erg moderne liften waardoor de wachttijden op de gondels en liften beperkt zijn. Helaas kan het op de pistes wel erg druk zijn, vooral tijdens de weekenden. Wel is er erg heerlijk te eten in het skigebied, een nadeel is wel dat het allemaal best prijzig is.

Liften

?

Après-ski

Mathon moet je niet zijn voor het apres-ski en nachtleven. Er is vrij weinig te beleven in de avond en in de middag is het ook erg rustig in het dorp. Gelukkig is Ischgl maar vier kilometer verwijderd van Mathon. Het is daardoor geen enkel probleem om even naar het Ibiza van de Alpen te gaan. Hier is een bruisende apres-ski en gaan de clubs en kroegen tot laat in de avond door.

Activiteiten

In Mathon zijn er naast het skieen niet heel veel activiteiten te doen. Wel kan je natuurlijk weer richting Ischgl rijden waar je wat meer dingen kan doen. In de buurt kan dus worden gerodeld en geparaglide. Maar natuurlijk kan je in de buurt ook wel even een zwembad of sauna bezoeken om even lekker te relaxen.

Faciliteiten

In Mathon zijn er zes restaurants te vinden. Het is dus maar de vraag of er echt wat lekkers bij zit. Maar vaak zit dat wel goed met de Oostenrijkse keuken. Voor wie even wat wil drinken kan dat in een van de drie barretjes. In totaal zijn er 9 hotels te vinden in Mathon, deze hotels kunnen onderdak bieden aan ongeveer 400 toeristen. De overige pensions en appartementen kunnen ook nog onderdak bieden aan zo’n 1500 man. In Mathon is er ook een bank en een supermarkt aanwezig.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer