Dorpen – Saalbach

Saalbach 

Hoogte: 1002 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Saalbach in het kort

Heeft een modern skigebied
Saalbach is erg kindvriendelijk
Gezellig dorp

Inleiding over het gezellige Saalbach

Saalbach is een bekend skidorp met een gezellig centrum. Het dorp ligt niet zo heel hoog, namelijk maar liefst 1002 meter. In het wintersportseizoen wordt Saalbach goed bezocht door de Nederlanders. In het midden van het dorp staan een aantal viersterrenhotels en aan de rand vele hotelletjes en pensions. Aan de rand liggen ook drie dalstations die je naar het skigebied Saalbach-Hinterglemm brengen. Het skigebied van Saalbach is uiterst modern en er is een grote keuze uit lange routes. Het après-skiën gebeurd wat meer in het naastgelegen dorp Hinterglemm. Saalbach is meer een familiedorp waar je heerlijk met je gezin kunt genieten van een top wintersport.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Saalbach

    Hotels82
  Restaurants60
     Discotheken14
     Bars & Cafés20
    Casino-
    Bioscoop-

Dorpen in de buurt

Meer informatie

Het skigebied

Het skigebied van Saalbach is een van de gezelligste en meest voorziende skigebieden. Er is een grote variatie aan blauwe, rode en zwarte pistes. Daarnaast zijn er ook veel brede pistes te vinden, wat ideaal is voor beginners. Wees maar niet gerust, voor de gevorderden is er ook genoeg uitdaging te vinden. Het skigebied staat ook bekend om de mooie en lange tochten die hier kunnen worden gemaakt.

Liften

Aan de rand van het dorp zijn er drie liften te vinden die je naar het skigebied brengen. Deze liften zijn de Bernkogellift, de Kolmaisbahn en de Schattbergbahn.

Activiteiten in Saalbach

Er zijn genoeg activiteiten aanwezig in het gezellige skidorp. Veel van deze activiteiten zijn zowel in de zomer als in de winter mogelijk. Van een bergkristallenmuseum tot een goudgraversdorp op de Schattberg bezoeken. Voor de kinderen is het ook mogelijk om te boogschieten of Schnitza's Holzpark te bezoeken. Hier kunnen de kinderen met houten constructies kunnen spelen. Een luchtballonvaart is ook een onvergetelijke herinnering wat allemaal mogelijk is in dit mooie dorp.

In de winter is het erg leuk om in Saalbach te gaan rodelen. Dat is mogelijk bij de Spielberghaus en de Maisalm. Deze bevinden zich beiden op de Kohlmaiskopf. In het begin van elk winterseizoen vindt de Formula Show in het naastgelegen Hinterglemm plaats. Door de straten racen sneeuwscooters die allemaal de snelste tijd willen rijden. Dit event is altijd een heel spektakel in deze dorpen. Natuurlijk zijn er ook prachtige wandelroutes te vinden in het gebied nabij Saalbach.

Buiten Saalbach zijn er ook nog genoeg activiteiten te vinden. Op 39 kilometer afstand is het wildpark Ferleiten te vinden en op 70 km zijn de watervallen van Krimml.

In totaal is er voor 80 kilometer aan mountainbikeroutes te vinden rond het dorp. Daarnaast is er ook een openluchtzwembad aanwezig. Natuurlijk zijn er ook wat meer avontuurlijkere activiteiten in Saalbach te doen, er kan worden geparaglide en gekajakt. Ook zijn de normale sportfaciliteiten zoals tennis, squashen en fitness ook aanwezig.

Faciliteiten

In Saalbach zijn er ongeveer vijf leuke kroegen en discotheken aanwezig. Geniet van een gezellige avond met live muziek in één van de sfeervolle bars van het dorp. Dutchweek.nl heeft met de Dutchweekenden een succesformule in handen. Alle Dutchweekenden in Oostenrijk hebben een ander thema en het Dutchweekend in Saalbach is één groot feest. Op de berg en in het dorp vind je top dj’s die je op je skischoenen laten swingen. Ideaal voor een bedrijfsuitje of gewoon met je vrienden. Een weekendje feesten en wintersporten, dat is toch helemaal geweldig? De data van Dutchweekend Saalbach vind je hier.

Er zijn ongeveer 30 restaurants aanwezig in Saalbach. Deze liggen in en rond het centrum van Saalbach. Fastfood, grill, italiaans, lokale keuken en Mexicaans eten. Het is allemaal mogelijk hier. Ook zijn er ongeveer 21-50 winkels te vinden in Saalbach. Alle soorten winkels zijn wel aanwezig: kleding, juwelier, sport, supermarkt, souvenir.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer