Dorpen – Scheffau

Scheffau

Hoogte: 745 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Scheffau in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over het prachtige Scheffau

Scheffau is een lekker rustig dorp, maar wat wel een ideale centrale ligging is. Scheffau is verbonden aan het SkiWelt Wilder Kaiser die 300 kilometer aan pistes heeft. Scheffau heeft ook leuke activiteiten voor in de winter, denk hierbij aan rodelbanen, snowtubing banen en een groot binnenzwembad. Boven op de berg vind u ook gelijk een kinderland. Hier kunt u uw kind achterlaten en die heeft daar de grootste plezier. Wel zo lekker als je zelf even wilt skieen.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Scheffau

    Hotels9
  Restaurants22
     Discotheken2
     Bars & Cafés10
    Casino-
    Bioscoop-

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Scheffau

Het skigebied

Vanaf de Brandstadl kun je gemakkelijk naar de SkiWel Wilder Kaiser – Brixental komen. Het skigebied is uitstekend voor beginners en er zijn geweldige tochten aanwezig in het skigebied. In het gebied is er ook een goede sfeer en elk dorp heeft wel een fatsoenlijke apres-ski. Daarnaast is het skigebied goed bereikbaar en is er een goede variatie aan pistes. Nog een leuk feitje is dat de skiers in Scheffau een speciale VIP-pas krijgen, hierdoor mogen ze via een sluiproute in de gondel.

Liften

Bergbahn Scheffau

Brandstadl 2

Après-ski

In Scheffau is de apres-ski niet heel gezellig. In dorpen zoals Ellmau, Westendorf en Soll is het veel gezelliiger. In Scheffau kom je echt een beetje voor je rust. In het dorp zijn enkele restaurants, cafes en pubs te vinden, maar niet veel meer. Voor de kinderen is er het KinderKaiserland waar de kinderen op spelende wijs kunnen leren skieen.

Activiteiten

Natuurlijk zoals elke dorp in dit skigebied kan er goed worden gewandeld en gelanglaufd. Daarnaast is er wel veel te doen in de nabijgelegen dorpen, maar in Scheffau zelf niet echt. Er is een curlingbaan, er kan worden geparaglide en een massage is ook zeker mogelijk. Wel in de naastgelegen dorpen kan er worden geparaglided. Ook is er een escaperoom te vinden in Ellmau, dus dit is ook wel zeker leuk om een keer te doen.

Faciliteiten

In Scheffau zijn er ook maar 4 hotels te vinden. Dit is niet heel erg veel in vergelijking met de andere dorpen van het skigebied. Scheffau is dan ook het kleinste dorp in dit skigebied. In totaal kunnen er 2000 toeristen in Scheffau slapen. Daarnaast is er ook maar 1 supermarkt, dus je moet maar hopen dat deze dan ook makkelijk te bereiken is. Daarnaast is er natuurlijk wel gewoon een bank te vinden. Er zijn ook niet super veel restaurantjes, namelijk 13. Het eten zit vaak wel goed in Oostenrijk dus geen zorgen over het eten. Als je iets wilt drinken in Scheffau gaat dat wat minder snel, er zijn maar 4 cafe’s.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer