Dorpen – Söll

Söll

Hoogte: 703 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Söll in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over het prachtige Söll

Söll is een dorp met genoeg voorzieningen en sfeer. Alle huizen in het dorp zijn nog origineel beschilderde huizen, dit geeft veel sfeer. Wel wordt het tijdens de wintersportvakanties veel in het Engels gesproken. Er zijn veel betaalbare accommodaties te vinden in het traditionele Söll. De apres-ski is hier niet zo heel druk, maar wel erg gevarieerd en gezellig. Op het apres-skiën na zijn er ook nog genoeg andere activiteiten te doen.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Söll

    Hotels9
  Restaurants22
     Discotheken2
     Bars & Cafés10
    Casino-
    Bioscoop-

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Söll

Het skigebied

Net buiten het dorp ligt een gondel die je binnen 7 minuten naar de top van de hohe salve brengt. Vanaf hier kan je naar alle dorpen binnen het SkiWelt Wilder Kaiser skieen. In dit gebied zijn ook veel brede pistes te vinden, dus het is goed voor beginners. Daarnaast is er ook een oefenweide met sleeplift in het dorp. Daarnaast is het skigebied van Söll ook vrij sneeuwzeker vanwege de sneeuwkannonnen, dat is een zorg minder. Wie nog even zin in heeft in een laatste afdaling kan gerust de dalafdaling van Söll nemen (nummer 40).

Liften

HochSoll

Après-ski

Söll kent een apres-ski die wat meer gevarieerd is. Er komen wat minder Nederlanders en wat meer Engelsen. Een beetje afwisseling is soms ook wel even lekker. Bij de liften in de buurt kan er een drankje worden gedaan, maar ook zeker in het dorp. Een ervaren apres-skiër is denk ik snel uitgekeken op Söll, maar ieder ander vind het hier geweldig. In de Hexenalm, Moonlightbar of Salvenstadl is het elke dag weer feest. Echter is het nabijgelegen Westendorf nog wel wat beter in de apres-ski.

Activiteiten

Voor de rest hoef je niet stil te zitten in Söll. Natuurlijk zijn er de basismogelijkheden zoals wandelen en langlaufen. Er is een groot aanbod aan wandelroutes. Na een vakantie in Söll weet je precies de wat de Bachlrunde, Kaiserrunde en Stampfangerrunde is. Voor de skieers die niet kunnen stoppen is er ook een verlichte skibaan in Söll. Daarnaast kan er ook gerodeld worden in Söll. Altijd erg lachen om te doen met familie en vrienden.

In de zomer is het ook leuk in Söll. Er kan worden gemountainbiked door het mooie landschap. Ook is er een speelplek voor de kinderen in de bergen. Het heet Hexenwasser en kinderen kunnen hier lekker met water en de natuur spelen.

Faciliteiten

Aan faciliteiten geen gebrek in Söll. Er zijn maarliefst 30 restaurants waar de allerlekkerste traditionele gerechten voorbij komen. Ook zijn er 7 bars en cafes en 1 discotheek aanwezig. Even wat drinken is dus ook zeker mogelijk in dit complete dorp. In Söll zijn er maarliefst 22 hotels en kan er aan 3800 toeristen een slaapplek worden geboden. Aan supermarkten ook genoeg in Söll, er zijn er 3 in het hele dorp. Overal in het dorp is er dus wel een supermarkt dichtbij aanwezig. Daarnaast is zijn er nog een zonnebank, massage, ijsbaan, curling en een hondenslee!

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer