Dorpen – Viehhofen

Viehhofen

Hoogte: 856 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Viehhofen in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over het prachtige Viehhofen

Viehhofen is een klein en rustig dorp op korte afstand van de populaire dorpen Saalbach en Hinterglemm. Het dorp is niet direct met een lift verbonden met het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Men moet hiervoor een skibus nemen. Viehhofen is een perfect dorp voor de mensen die rust en gevarieerd skieen zoeken. Sinds 2017 is er ook een nieuwe 10-persoons gondel die aangesloten is op het skigebied van Zell am See – Kaprun.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Viehhofen

    Hotels9
  Restaurants22
     Discotheken2
     Bars & Cafés10
    Casino-
    Bioscoop-

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Viehhofen

Het skigebied

Viehhofen heeft een heerlijke dalafdaling vanuit het skigebied naar het dorp. Dit is de langste dalafdaling van het Skicircus. Hierdoor hoef je niet met de skibus terug naar het dorp??. Daarnaast zijn er plannen voor een nieuwe gondel naar de Grosser Asitz. Hierdoor krijgt het dorp ook nog een verbinding met Leogang.

In het dorp is er een oefenweide te vinden voor de beginners. Ook is er een eigen skischool waar de kinderen op spelende wijze kunnen leren skiën. In het Skicircus zijn er meer blauwe dan rode pistes. Het gebied is dus uitstekend voor beginners, maar ook zeker voor de gevorderden.

Liften

Viehhofen heeft dus geen liften in het dorp. Die zijn te bereiken in de dorpen: Reiten en natuurlijk Saalbach Hinterglemm.

Après-ski

Er is eigenlijk geen apres-ski in Viehhofen. Er is maar liefst 1 barretje waar wat gedronken kan worden, maar dat is niet heel gezellig. Als je wilt apres-skieen kun je gelukkig wel gewoon even de populairdere dorpen Saalbach en Hinterglemm bezoeken.

Activiteiten

Naast het skieen zijn er ook niet heel veel activiteiten te doen in Viehhofen. Er kan worden geparaglide en er is een ijsbaan en curlingbaan aanwezig. Gelukkig liggen er grote dorpen in de buurt waar genoeg te doen is. Neem een kijkje in Zell am See of Saalbach en Hinterglemm voor activiteiten.

Faciliteiten

De faciliteiten in Viehhofen zijn ook beperkt. Er is 1 cafe te vinden waar wat gedronken kan worden. Gelukkig zijn er wel zeven restaurants in het dorp waar altijd wel lekker te eten valt. Er is in het dorp 1 hotel te vinden. Er zijn vooral gasthofen die onderdak kunnen bieden aan ongeveer 1500 toeristen. Er kunnen voor zo’n klein dorp dus nog best veel toeristen slapen. Ook is er 1 supermarkt in het dorp, deze zal niet zo van uw accommodatie liggen aangezien het dorp zo klein is. Tot slot is er ook een bank aanwezig.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer