Dorpen – Wald im Pinzgau

Wald im Pinzgau

Hoogte: 885 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Wald im Pinzgau in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over het prachtige Wald im Pinzgau

Wald im Pinzgau is een sfeervol en authentiek dorp op 900 meter hoogte aan de rand van het Nationalpark Hohe Tauern. Het dorp vormt samen met Konigsleiten een gemeente en worden daarom vaak samen in een adem genoemd. Wald im Pinzgau ligt tussen het Zillertal Arena en de Wildkogel-Arena. Allebei de bussen kunnen gemakkelijk worden bereikt met de skibus. In Wald im Pinzgau bestaat nog de oude rust van vroeger. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan. Sommige vinden het heerlijk, anderen zoeken toch wat meer de drukkere dorpen van dit skigbied op.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Wald im Pinzgau

    Hotels9
  Restaurants22
     Discotheken2
     Bars & Cafés10
    Casino-
    Bioscoop-

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Wald im Pinzgau

Het skigebied

Wald im Pinzgau heeft twee skigebieden tot zijn beschikking. De Zillertal Arena en de Wildkogel arena. Het Zillertal Arena is wel twee keer zo groot als de Wildkogel arena, maar het is een stuk minder druk. In Zillertal Arena zijn de pistes over het algemeen wat moeilijker dan gemiddeld. Zestig procent van de pistes zijn namelijk rood. In de Wildkogel is dit percentage hetzelfde percentage als de blauwe pistes. Er is dus veel meer evenwicht. Voor beide gebieden is er ook geen dalafdaling beschikbaar helaas.

Liften

In Wald im Pinzgau zijn er ook helaas geen liftverbindingen aanwezig. Wie de bergen op wilt moet een stukje rijden met de auto of skibus.

Après-ski

In Wald im Pinzgau is er geen apres-ski. Er zijn wel twee cafés te vinden, maar dat is niet zo heel speciaal. Wie wilt apres-skiën kan beter uitwijken naar Konigsleiten of Neukirchen.

Activiteiten

Sinds kort?? Is er een een zwembad in het rustige Wald im Pinzgau. Dit is het Kristallbad en hier kan je na een lange dag op de piste een frisse duik nemen. Je kan ook lekker even tot rust komen in de sauna. Ook is er een escape room in de buurt die je ook nog kan bezoeken.

Faciliteiten

Er is prima te eten in Wald im Pinzgau. Er zijn zo’n vijf restaurants te vinden, maar hier is echt wel lekker te eten. Ook zijn er twee cafés waar wat gedronken kan worden. In het dorp zijn zeven hotels te vinden. De overige gasthofen en hotels kunnen onderdak bieden aan 1100 toeristen. Best veel plek voor zo’n rustig dorp. Verder is er in het dorp een supermarkt te vinden en een bank. Alle voorzieningen zijn dus aanwezig, maar niet in veelvoud.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer