Dorpen – Westendorf

Westendorf 

Hoogte: 783 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Activiteiten
Faciliteiten
Beoordeling:9.6

Westendorf in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Handige links voor Westendorf

Accommodatie zoeken in WestendorfBooking.com

Inleiding over het prachtige Westendorf

In Westendorf zijn er veel Nederlanders te vinden. Vooral voor de Nederlandstalige apres-ski ben je hier zeker op de juiste plek. Hier treden namelijk ook regelmatig Nederlandse artiesten op. Daarnaast zijn ook alle faciliteiten in Westendorf aanwezig. Er zijn genoeg supermarkten, accomodaties en leuke cafe’s en restaurants te vinden. Tot slot zijn er ook aardig wat activiteiten in Westendorf, denk hierbij aan schaatsen, sleeen, langlaufen en wandelen.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Westendorf

Hotels12
Restaurants40
Discotheken1
Bars & Cafés15
Casino-
Bioscoop-

Meer informatie over Westendorf

Het skigebied

Het skigebied van Westendorf is het SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. De Alpenrosenbahn brengt je naar een hoogte van ongeveer 1700 meter. Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid om uit te wijken naar het skigebied Kitzbuhel – Kirchberg. Dan moet er wel een klein stuk met de bus worden gereden. SkiWelt is een enorm skigebied met 300 kilometer aan skipistes. Deze pistes zijn vooral geschikt voor de gemiddelde wintersporter. Er zijn ook heel veel mooie tochten te doen in dit prachtige gebied.

Liften

Isskogelbahn

Gerlos 306, 6281 Gerlos, Oostenrijk
Openingstijden: 8:45 - 16:00

Dorfbahn

Gerlos 141a, 6281 Gerlos, Oostenrijk
Openingstijden: 8:45 - 16:00

Dorfbahn

Gerlos 141a, 6281 Gerlos, Oostenrijk
Openingstijden: 8:45 - 16:00

Après-ski

Het gezellige Westendorf kent een erg leuke apres-ski. In de namiddag lopen de Gerry’s Inn en de Bruchstall vol. Deze zijn gewoon lekker te bereiken met op de ski’s. Later in de avond gaat het feest ook gewoon door, vooral in de Karat Bar en de Moskito. In Westendorf is het in de avond wel wat minder druk dan in middag. Dat komt omdat dit dorp ook wel aardig geschikt is voor families.

Activiteiten

In Westendorf zijn veel verschillende activiteiten te doen. Natuurlijk kan er gezellig gerodeld worden, dit is echt om aan te raden. Daarnaast is het ook mogelijk om te paragliden in Westendorf. Een andere unieke ervaring is om met paarden een arrensleerit te doen door de sneeuwachtige landschappen. Ook is het mogelijk om te kegelen en te bowlen in Westendorf. Een laatste aanrader is nog om te jetski’en onder begeleiding in het mooie Westendorf!

In de zomer is het ook niet saai in Westendorf. Er is een uitgebreid aanbod voor uw vakantie in het mooie dorp. Fietsen, golfen, zwemmen en natuurlijk wandelen is allemaal mogelijk in dit fraaie gebied.

Faciliteiten

Aan restaurants heb je een ruime keuze in Westendorf. Er zijn namelijk 42 restaurants, dus voor ieder wat wils. Daarnaast kan je ook gezellig een drankje doen in een van de zestien cafés en bars. Er is ook een discotheek aanwezig voor de feestneuzen. De capaciteit van Westendorf kan wel verdubbelen. Dat wil betekenen dat er aan ruim 4500 toeristen plek kan worden gegeven. Verdere faciliteiten zijn een sauna, een zonnebank, massage en een ijsbaan. Er zijn ook genoeg banken en supermarkten te vinden, dus geen zorgen!

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer