Dorpen – Zell am See

Zell am See

Hoogte: 750 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Zell am See in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over Zell am See

Zell am See ligt aan de zijkant van de Zellersee?? En is vergezeld met bergen. Verder is het een leuk authentiek stadje met een autovrij centrum. Het Oostenrijkse stadje is een aardig luxe en heeft ook zijn eigen skigebied, de Schmittenhohe. Zell am See is dus ook wat duurder dan gemiddeld. Daarnaast is Zell am See ook wat drukker, jaarlijks overnachten er 1 miljoen mensen. Dit maakt Zell am See een van de drukstbezochte plekken van het Salzburgerland. Er zijn ook genoeg gezellige terasjes met uitkijk op het meer. Het mooie is dat als de Zellersee bevroren is dat je schaatstochten kunt maken op dit meer.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Zell am See

  Restaurants20
     Bars & Cafés11
     Discotheken2
    Bioscoop-
    Hotels9

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Zell am See

Het skigebied

Het skigebied van Zell am See bestaat uit ruim 140 kilometer piste, maar is in lange afstanden afleggen wel beperkt. Er zijn niet hele vlakken stukken, maar er is ook niet echt heel veel uitdaging voor de gevorderden. Ook zijn er niet echt skitochten mogelijk, doordat het skigebied niet zo heel groot is. Het kan echter wel druk zijn op de pistes. Verder is Zell am See wel erg kindvriendelijk. Het kinderland bevindt zich op de Glocknerwiese en op het middelstation van de Areithbahn. Robby Roo en Crazy Tiger zorgen dat de kinderen een leuke tijd hebben. Ze mogen ook door de drakentunnel-park, sneeuwspelletjes spelen en daarnaast ook nog skieen leren, top toch!

Zell am See heeft ook een funpark op de Schmittenhohe. Hier voelt elke freestyler zich sowieso op zijn of haar gemak. Er zijn grinds, slides en jumps waar de knapste en moeilijkste trucjes op kunnen worden uitgevoerd. Het is voor beginners en skiers ook misschien wel leuk om hier even te kijken.

Ook is het gebied 100% sneeuwzeker. Er is namelijk ook een gletsjer aanwezig en de pistes reiken tot een hoogte van 3029 meter.

Naast de mooie pistes van Zell am See vinden wandelaars en langlaufers hier ook tal van loipes en routes. Er is voor 60 kilometer aan langlauf routesprachtige routes die langs het meer gaan met een adembenemend uitzicht. De lokale loipes zijn namelijk ook aangesloten op de 200 kilometer lange Pinzga-loipe. Aanraders zijn de 3 kilometer lange gletsjerloipe en de Zeller Höhnenloipe.

Liften

Zell am See ligt direct aan het skigebied en er gaan meerdere liften naar de top.

Après-ski

In Zell am See is er een uitgebreide apres-ski en het dorp bevat dan ook wel zes discotheken. Over het algemeen komen er in Zell am See wat oudere jongeren. In het naastgelegen Kaprun komt wat jonger publiek op af. Het feestje start al in de middag op de top van de Schmittenhohe bij Hans Schnaps en gaat vaak tot laat in de avond door. Zell am See is sinds skiseizoen 2018/2019 een nieuwe naam op het lijstje van Dutchweek bestemmingen. Bij dit event draaien er bekend DJ’s de allerlekkerste apres-ski hits. De apres-ski mogelijkheden in het dorp zijn vooral de Crazy Daisy en de Pinzgauer Diele.

Activiteiten

Daarnaast kan je natuurlijk nog andere skigebieden in de buurt bezoeken zoals de Maiskogel en de glester van Kitzsteinhorn in Kaprun. De skibus gaat daar gratis heen. Om bij Zell am See te komen moet je een aardige afstand over normale wegen door de dorpen.

Verder zijn er genoeg activiteiten in Zell am See. Natuurlijk moet er even geschaatst worden op de Zeller See. Dat kan je immers niet vaak doen in een dorp of skigebied.

Er kan ook goed gewandeld worden rondom de Zell am See. De wandelroutes staan erg duidelijk aangegeven en verschillen ook sterk in tijdsduur. Van 1 tot meerdere uren. Een wandeling rond de Zeller See mag zeker niet ontbreken tijdens je wintersport naar Zell am See.

Faciliteiten

Ook zijn er meer dan 90 restaurants en ongeveer 20 cafe’s. Daarnaast is er ook een bioscoop, zwembad, sportschool, rodelbaan en het apres-ski.

Zoals eerder vermeldt is Zell am See in vergelijking wat duurder is dan ander dorpen in de buurt van dit skigebied. Je zit echter wel met alles op de eerste rang. Alles is te vinden in het gebied en er is veel te doen.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Thumersbach, ongeveer negentien kilometer verderop.

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer