Dorpen – Zell am Ziller

Zell am Ziller

Hoogte: 575 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Zell am Ziller in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over het prachtige Zell am Ziller

Zell am Ziller bevindt zich halverwege het Zillertal. Hierdoor liggen de grotere plaatsen van Oostenrijk zoals Jenbach en Schwaz ook dicht in de buurt hiervan. Zell am Ziller is over het algemeen niet zo een heel druk dorp maar heeft zeker sfeer. Wandelen en paragliden zijn hier populaire activiteiten. Dit komt omdat het hoogteverschil tussen de top van de berg en het dal vrij groot is. Ook ligt Mayrhofen in de buurt, hier kan je in de avond lekker losgaan. Over het algemeen is Zell am Ziller vrij goedkoop, maar heeft toch een gezellige uitdrukking. Een dorsplein met enkele cafés en oude winkeltjes.

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Zell am Ziller

    Hotels9
  Restaurants22
     Discotheken2
     Bars & Cafés10
    Casino-
    Bioscoop-

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Zell am Ziller

Het skigebied

Zell am Ziller is verbonden met het grote skigebied Zillertal Arena. Dit skigebied kent vooral pistes voor wat gevorderden. Zestig procent van de pistes zijn namelijk rood. Ook de pistes rond Zell am Ziller zijn aardig pittig. Sinds 2015 heeft Zell am Ziller een dalafdaling. Iets was het populaire Mayrhofen bijvoorbeeld niet heeft. Deze 8 kilometer lange dalafdaling eindigt helaas wel in Rohrberg. Dit is een buitenwijk rond Zell am Ziller. Ook is het wel even handig erbij te vermelden dat het een zwarte piste is.

Liften

??

Après-ski

De apres-ski is hier niet zo bruisend als in Mayrhofen bijvoorbeeld. Maar het is zeker gezellige apres-ski in Zell am Ziller. Er hangt echt nog een Oostenrijkse sfeer. Vooral onderaan bij de liften kun je genieten van gezellige muziek met een heleboel drank.

Activiteiten

Er is aardig wat te doen in Zell am Ziller. Natuurlijk kan er worden gerodeld zoals bij de meeste dorpen. Altijd leuk om te doen. Daarnaast kan je ook ijsstokschieten. Dit is een sport die vooral in de Alpen wordt beoefend en een aantal overeenkomsten met curling heeft. Ook kan je even lekker gaan schaatsen in Zell am Ziller. Tot slot is het ook mogelijk om een arresleetocht te doen. Erg leuk om gezellig met de familie te doen.

Faciliteiten

Restaurants genoeg in het sfeervolle Zell am Ziller. Er zijn maar liefst 29 restaurants te vinden met het lekkerste eten. Ook zijn er 7 bars/cafes en 2 discotheken. Je kan dus lekker even een drankje ergens gaan drinken. Er zijn ook aardig wat hotels te vinden, namelijk wel 17. Deze kunnen aan ongeveer 1600 toeristen plek bieden. Voor de rest bieden de overige pensioenen en gasthofen aan maar liefst 6000 toeristen plek. Ook zijn er 3 supermarkten te vinden, zo zit er altijd wel een supermarkt in de buurt.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer