Garmisch Partenkirchen

Garmisch Partenkirchen Vlag Duitsland Opsneeuwvakantie

65 km piste

Afstand: 845 km

Hoogste punt: 2720 meter

Hoogte dal: 731 meter

Hoogte skigebied

31% blauwe pistes - 20 km
52% rode pistes - 34 km
17% zwarte pistes - 11 km

Garmisch partenkirchen zugspitze uitzicht

Garmisch Partenkirchen in het kort

Pistes geschikt voor iedereen
Hoogste berg van Duitsland in skigebied
Eenvoudig te bereiken

Inleiding over Garmisch Partenkirchen

Dit bekende wintersportgebied ligt in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren en bestaat uit de skigebieden Garmisch Classic, Eckbauer en Zugspitze. Dit wintersportgebied heeft in totaal ruim 70 kilometer aan pistes. Van die 70 kilometer zijn er ruim 11 op makkelijke pistes en dus geschikt voor beginners. 42 Kilometers hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad en 6 kilometers zijn echt moeilijk. Er zijn verder nog 34 skiliften en tussen de 700 en 2720 meter aan afdalingen. In het skigebied Garmisch Classic kan iedereen terecht. Of je nou beginner bent of gevorderd, er zijn voor iedereen geschikte pistes.

Garmisch partenkirchen natuur

Handige links voor Garmisch Partenkirchen

Pistekaart

Accommodaties in Garmisch Partenkirchen

Meer informatie over Garmisch Partenkirchen

Wintersporten en skiën rond de Zugspitze

Een van de skigebieden van Garmisch Partenkirchen is de hoogste berg van Duitsland, de ‘Zugspitze’, met daarop de bekende gletsjer. Deze gletsjer is bereikbaar met een treintje of skilift. Wat ook heel populair is in dit gebied zijn de jaarlijkse wedstrijden skischansspringen die op nieuwjaarsdag gehouden worden, in het kader van het zogenaamde Drielanden toernooi.. Deze gletsjer is uiteraard heel sneeuwzeker en ze beschikt over maar liefst 40 kilometer aan pistes. Ronduit ideaal voor de gevorderde skiër.

Garmisch Partenkirchen

Het meest bekende dorp in dit Skigebied is natuurlijk het gelijknamige Garmisch Partenkirchen. Garmisch en Partenkirchen waren vroeger twee aparte dorpjes, maar tegenwoordig zijn deze bij elkaar gevoegd en is het één plaats geworden. Dankzij de Olympische Spelen is deze plaats internationaal bekend geworden. Naast een sportieve functie met diverse mogelijkheden om te wintersporten, heeft deze plaats de functie van een kuuroord. Garmisch Partenkirchen heeft een historisch centrum en het dorp beschikt ook over een groot congrescentrum. Vanuit dit dorp kun je rechtstreeks de pistes op. Ondanks dat er hier niet veel blauwe pistes zijn, is dit gebied heel geschikt voor beginners. Ook komen er elk jaar verschillende skiteams naar Garmisch Partenkirchen om hier te trainen.

Andere wintersporten en activiteiten in Garmisch Partenkirchen

Wandelen

Garmisch-Partenkirchen is een veelzijdig dorp. Je kunt hier volop skiën, maar als je wat meer rust wil en toch wil genieten van de mooie omgeving dan is wandelen ook een goede optie. In totaal ligt hier ruim 100 kilometer aan goed onderhouden wandelroutes. Er zijn verschillende soorten routes te bewandelen, zoals lange uitdagende routes, maar ook wat kortere routes in de omgeving van het dorp zelf. In de periode van januari tot eind maart, kun je elke woensdag gratis gebruik maken van een wandelgids.

Rodelen

Voor de rodelliefhebbers ligt er in Garmisch-Partenkirchen op de Hausberg een rodelbaan van 5 kilometer lang. Hier heb je de mogelijkheid om eens op een andere manier de berg af te dalen. Op woensdag en vrijdag is er een mogelijkheid tot avondrodelen. Dan is de rodelbaan ook in de avonduren verlicht tot 20.00 uur.

Langlaufen

Naast de skipistes kun je loipes vinden met een lengte van ongeveer 28 kilometer. Tijdens deze afwisselende langlauftochten kun je genieten van de prachtige besneeuwde omgeving en het schitterende uitzicht op de bergtoppen. Op woensdag wordt er in Garmisch Partenkirchen een biathlon georganiseerd. Hieraan kun je meedoen onder begeleiding van een professional.

Bezienswaardigheden

Wat je zeker niet mag missen als je in Garmisch Partenkirchen bent is de Grote Olympiaschans. De oorspronkelijke skischans die hier stond werd gebruikt voor de Olympische Winterspelen in 1936. Later is deze vervangen door een moderne nieuwe schans. Deze nieuwe schans wordt elk jaar nog gebruikt voor het Nieuwjaarsspringen. Dit Nieuwjaarsspringen is een onderdeel van een toernooi, het ‘Vierschansentoernooi’ dat hier elk jaar georganiseerd wordt.

Ook vind je hier nog steeds het Olympia-IJssportcentrum. In dit centrum is Sjoukje Dijkstra in 1960 wereldkampioene kunstschaatsen geworden. Het is de moeite waard om dit centrum eens te bezoeken.

Segway rijden

Wat ook leuk is om eens te gaan doen is de omgeving te verkennen op een segway over een parcours. Dit is een éénpersoons, electronisch aangedreven vervoermiddel. In Garmisch Partenkirchen kun je een segway huren. Je moet dan wel minimaal 15 jaar zijn om zonder begeleiding op deze segway rond te mogen rijden. Kinderen tussen de 8 en 13 jaar hebben de mogelijkheid om onder begeleiding een rit te maken.

Après-ski in Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen is rijk voorzien van goede restaurants. Hier kun je na een sportief dagje in de buitenlucht genieten van de heerlijkste gerechten. Eén van de beste restaurants hier is ‘Zum Wildschutz’ Na het eten kun je terecht in één van de vele bars en café’s voor de après-ski. Naast de bars en café’s zijn er ook nog 4 discotheken waar je lekker uit je dak kunt gaan. Als je de avond door wil brengen met een goede film, dan kun je één van de 2 bioscopen in het dorp bezoeken.

Grainau

In het skigebied Garmisch-Partenkirchen ligt het rustige dorpje Grainau. dit dorp ligt op een hoogte van 758 meter, onderaan het Wettersteingebergte. De Zugspitze valt ook onder dit gebergte. Helaas is het vanuit Grainau niet mogelijk om per lift in het skigebied te komen en ook het skiën vanuit Garmisch-Partenkirchen naar het dorpje is niet mogelijk. Wel gaan er in een hoog tempo een tandradbaan en een gondel naar de top van de berg.

Andere wintersporten en activiteiten in Grainau

Langlaufen

Onder de Zugspitze liggen in totaal 4 routes van samen 16 kilometer aan loipes door een prachtig natuurgebied. Deze loipes zijn goed geprepareerd, waardoor je extra kan genieten van al het mooie in de omgeving.

Snowboarden

Bovenop de Zugspitze ligt een van de beste funparks van Duitsland. Het is echt een paradijs voor snowboarders en freestyle snowboarders. is er een geweldige funpark bovenop de Zugspitze, een van de beste in heel Duitsland.

Sneeuwschoenwandelen

In en rond het dorpje is er de mogelijkheid om te gaan sneeuwschoenwandelen. Dit is een leuke en simpele manier manier om te genieten van de natuur en de rust die het platteland van Grainau uitstraalt. Je hebt er niet meer dan normale conditie voor nodig, dus waarom zou je het niet eens een keer gaan uitproberen?

Wandelen

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om gewoon te gaan wandelen. Je kunt de berg opwandelen, wat best even pittig is, maar aan de top wordt je beloond met een waanzinnig mooi uitzicht. Grainau heeft wandelpaden van in totaal 100 kilometer en je blijft je tijdens je wandeling verbazen over de schoonheid van de omgeving. Dus als je in Grainau bent, is het zeker de moeite waard om eens een wandeling te gaan maken.

Après-ski in Grainau

Dat Grainau een rustig dorpje is, merk je ook aan de après-ski hier. In totaal zijn er dan ook maar 3 bars/café’s. In de buurt van de Zugspitze kan het nog wel eens gezellig zijn, maar als je voor de echte levendige apres-ski gaat, kun je beter naar het grotere Garmisch-Partenkirchen gaan.

Skipasprijzen Garmisch Partenkirchen

HoogseizoenKinderenJeugdVolwassenen
1 dag€26.00€41.50€52.00
2 dagen€50.50€81.00€101.00
3 dagen€74.50€119.50€149.50
4 dagen€98.00€156.50€195.50
5 dagen €119.00€190.50€238.00
6 dagen€138.00€221.00€276.00
7 dagen€154.00€247.00€308.50

Dorpen in Garmisch Partenkirchen

Garmisch Partenkirchen Grainau

Liften Garmisch Partenkirchen

Stoeltjeslift icoon Stoeltjesliften7
Sleeplift icoon Sleepliften14
Gondel icoon Gondels7

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl

Garmisch Partenkirchen

Sneeuwzeker
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Pistekwaliteit