Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie

215 km piste

Afstand: 890 km

Hoogste punt: 2830 meter

Hoogte dal: 1210 meter

Hoogte skigebied

30% blauwe pistes - 64 km
57% rode pistes - 123 km
13% zwarte pistes - 28 km

Serfaus Fiss Ladis wintersport© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, danielzangerl.com

Serfaus-Fiss-Ladis in het kort

Erg sneeuwzeker
Geschikt voor gezinnen
Veelzijdig skigebied

Inleiding over Serfaus-Fiss-Ladis

De drie dorpen Serfaus, Fiss en Ladis vormen samen dit veelzijdige skigebied. Het gebied ligt erg hoog boven het Inndal in Tirol met pistes die op wel 2820 meter hoogte liggen. Elke type skiër kan zich in Serfaus, Fiss of Ladis goed vermaken. De Obere Scheid piste en Masnerkopf zijn vooral geschikt voor gevorderden en voor de beginners is er de Mittlerer Sattelkopf.

Serfaus-Fiss-Ladis skigebied© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Handige links voor Serfaus-Fiss-Ladis

Pistekaart

Accommodaties in Serfaus-Fiss-Ladis

Meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis

Meer dan 200 kilometer skipistes en 100 kilometer aan loipes

Het wintersportgebied rond Serfaus, Fiss en Ladis heeft in totaal maar liefst 212 kilometer aan pistes, 116 kilometer aan langlaufloipes en 67 moderne kabelbanen en liften. Ook is dit gebied goed voorzien van funparks. Het gebied is erg sneeuwzeker en van december tot april is wintersport hier mogelijk.

Geschikt voor jonge gezinnen

Serfaus-Fiss-Ladis is vooral een skigebied voor jonge gezinnen. Hier is kinderopvang en er zijn speelweides voor kinderen. Verder beschikt het gebied over erg goede skischolen. Dan zijn er voor de volwassenen in de 4-sterrenhotels verschillende welness centra, waar je jezelf een dagje heerlijk kunt verwennen. Ook kun je hier rodelen over de 10 kilometer lange rodelbaan.

Serfaus

Het grootste dorp van deze drie dorpen in dit skigebied is Serfaus, het ligt op een hoogte van 1427 meter. Kenmerkend aan dit sportieve en gezellige dorp is de antieke Romaanse klokkentoren, terwijl het plaatsje verder juist heel modern is. Met de metro kun je bij de voet van het skigebied van Serfaus komen. De hotels en appartementen in dit dorp zijn in traditionele stijl gebouwd en zijn niet goedkoop.

Kindvriendelijk

Vooral voor gezinnen met kinderen is Serfaus een heel geschikt skidorp. Op een speciale kinderpiste, de ‘Kinderschneealm’, krijgen de kinderen skiles van een Nederlandse skileraar. Zij zullen zich hier absoluut niet vervelen. Terwijl de kinderen zich vermaken op hun ‘schneealm’ vermaak jij je op de ruim 210 meter lange piste.

Après-ski in Serfaus

Het dorp heeft een lange hoofdstraat, waar de meeste restaurants en après-ski gelegenheden aan liggen. Je kunt hier heerlijk pizza’s eten in de pizzeria’s, maar je kunt hier ook terecht voor de wat traditionelere restaurants. De après-ski is hier heel uitbundig en dus typisch Oostenrijks. Aan het einde van het dorp ligt de populairste pub van het dorp, de ‘Patschi’. Hier barst in de middag het feest al los en het blijft hier tot vroeg in de ochtend gezellig.

Fiss

Fiss is een wat rustiger dorp dan Serfaus, maar nog steeds erg levendig. Het is een traditioneel plaatsje dat nog wat overblijfselen heeft van de Reto-Romaanse tijd. In veel accommodaties in Fiss, stap je zo vanuit je hotel of appartement op je ski’s de piste op.

Zowel de gevorderde skiër als de langlaufer komt in dit dorp aan zijn trekken. Maar ook voor de beginnende skiër zijn hier genoeg mogelijkheden. net als in Serfaus is dit ook een zeer familievriendelijk skidorp. Ook hier vind je een skipiste met skileraren voor de kinderen en een kinderopvang.

Andere wintersporten en activiteiten in Fiss

Naast de mogelijkheid om te skiën kun je hier ook volop genieten van de funparks. Ook langlaufers vermaken zich hier op de 116 kilometer aan loipes, waarvan er 40 in Fiss te vinden zijn. Op de loipes die boven de 200 meter liggen kun je langlaufen tot ver in april. Dan is er ook nog volop gelegenheid om te wandelen en van de prachtige natuur te genieten. In totaal ligt er rond Fiss ongeveer 100 kilometer aan wandelpaden. Als je wil, kun je ook gebruik maken van een gids, die je door de mooiste natuurgebieden leidt. Als je van wandelen houdt, kun je vooral in Fiss je hart ophalen. Hier is de omgeving het mooist en meest geschikt voor wandelingen.

Après-ski in Fiss

Onderaan de pistes van Fiss, in de Hexenalm, begint de après-ski al in de middag in het restaurant ‘Hexenalm’, waar je overigens ook goed kunt eten. Wat later op de avond gaan veel mensen ook naar de ‘Hackl’s Keller’ in het centrum van Fiss waar je het gezellige feest kunt voortzetten. Verder zijn er niet veel kroegen in Fiss, maar dat is ook niet nodig, want in de kroegen die er zijn heerst altijd een heel gezellige sfeer.

Ladis

Kenmerkend aan dit zonnige dorpje is het dertiende-eeuwse kasteel Laudeck. Ladis is niet alleen een gezellig skidorp, maar ook een kuuroord waar de schone lucht en het zuivere water erg belangrijk is. Ladis ligt helemaal voorin het plateau.

Ladis is het kleinste en rustigste dorp van de drie dorpen. Vanuit Ladis gaat er een gondelbaan, de Sonnenbahn, naar de pistes van Fiss. Dan gaat er nog een gondel, de ‘Schönjochbahn’, naar boven, naar een hoogte van 2436 meter en dan is er ook nog de Möseralmbahn. Deze gondel verbindt de pistes van Serfaus met elkaar. Hoe hoger de pistes, hoe moeilijker ze worden. Dus de beginners kunnen beter op de wat lager gelegen pistes skiën.

De kinderen krijgen op een eigen piste skiles, in Bertas Kinderland. In het restaurant Sonnenburg hangen grote schermen waar de ouders hun kind kunnen zien skiën.

Andere wintersporten en activiteiten in Ladis

Naast skiën kun je hier ook rodelen. Vanuit het restaurant de ‘Weiberkessl’ wordt elke woensdagavond een rodelavond georganiseerd. Ook is er een mogelijkheid om een arresleetocht te maken en verder is er nog een welnesscentrum met een zwembad om eens lekker te ontspannen en te zwemmen na een sportieve en actieve dag.

Langlaufen en wandelen

Vanuit Ladis is er een mogelijkheid om te langlaufen over Loipes die naar Neuegg gaan. Dit is een prima route voor zowel beginnende langlaufers als voor gevorderden. Verder kunnen wandelaars hier genieten van een prachtige natuurwandeling. Er zijn hier ongeveer 100 kilometer aan wandelpaden, dus je hebt ze voor het uitzoeken.

Après-ski in Ladis

Voor de après-ski kun je in Ladis naar het après-ski café Geigaloch. Vanaf 15.00 uur kun je hier al terecht. Verder zijn er nog wat discotheken in Ladis, waar je tot laat nog door kunt feesten. Verder is het in Ladis een stuk rustiger, wat après-ski betreft.

Skipasprijzen Serfaus-Fiss-Ladis

HoogseizoenKinderenJeugdVolwassenen
1 dag€35.00€49.00€58.00
2 dagen€64.00€93.00€108.00
3 dagen€90.50€129.50€152.50
4 dagen€115.00€165.00€194.00
5 dagen €137.00€198.50€233.50
6 dagen€159.00€229.50€270.00
7 dagen€180.50€259.00€305.00

Dorpen in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus Fiss Ladis

Liften Serfaus-Fiss-Ladis

Stoeltjeslift icoon Stoeltjesliften17
Sleeplift icoon Sleepliften39
Gondel icoon Gondels11

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl

Serfaus-Fiss-Ladis

Sneeuwzeker
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Pistekwaliteit