SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie

288 km piste

Afstand: 898 km

Hoogste punt: 1862 meter

Hoogte dal: 622 meter

Hoogte skigebied

44% blauwe pistes - 126 km
44% rode pistes - 127 km
12% zwarte pistes - 35 km

Skiwelt Wilder Kaiser algemeen© TVB Wilder Kaiser - rol.art images

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental in het kort

Veel mogelijkheden in dit gebied
Geschikt voor beginners en kinderen
Eenvoudig bereikbaar

Inleiding over SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een van de grootste en populairste skigebieden van Oostenrijk. Het gebied is verbonden met tien dorpen, beschikt over 90 liften, 3 funparks, een iglopark en bijna 300 kilometer aan pistes. Het is dan ook niet eens mogelijk om dit gebied in één week helemaal te hebben gezien. Dit is de reden dat veel skiërs hier meerdere jaren achter elkaar heen gaan. Een van de grote voordelen van dit gebied is dat het in verhouding met andere skigebieden niet duur is. Verder beschikt het gebied over talloze uren pistes, de lekkerste berghutten en een gezellige après-ski. Kortom, alles wat nodig is voor de perfecte sneeuwvakantie!

Skiwelt Wilder Kaiser© TVB Wilder Kaiser - rol.art images

Handige links voor SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Pistekaart

Accommodaties in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Aangrenzende skigebieden

KitzSki Kitzbühel - Kirchberg

Meer informatie over SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ligt boven de welbekende Kitzbüheler Alpen en is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het is mogelijk om naar tien verschillende dorpen te skiën. De pistes zijn in dit deel van de alpen niet heel steil, maar juist erg glooiend. Daardoor zijn de grootste delen van de pistes blauw of rood, ideaal voor kinderen. Het skigebied ligt tussen de 620 en 1957 meter hoog, daarom is het gebied niet heel sneeuwzeker. Gelukkig kan er tot begin april worden geskied, dankzij de vele moderne sneeuwkanonnen. Rondom de Hohe Salve zijn de moeilijke pistes voor de ervaren skiërs en snowboarders te vinden.

Mogelijkheden in SkiWelt

In het skigebied zijn  ook drie prachtige skitochten beschikbaar, de Salvenrunde (12 kilometer), de Kaiserrunde (20 kilometer) en de Westendorfrunde (30 kilometer). Deze tochten hebben heerlijke pistes met een adembenemend uitzicht over de Kitzbüheler Alpen. Het is ook mogelijk om naar het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg uit te wijken. Dit gebied kan worden bereikt door in Westendorf de Ki-West lift en een busritje van een paar minuten te nemen. Met een AllstarCard kun je zo door skiën.

De voor- en nadelen van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Een nadeel van SkiWelt Wilder Kaiser is dat in het hoogseizoen het aardig druk kan zijn op de pistes. In het weekend komen er namelijk ook nog eens vaak skiërs uit Duitsland, omdat het skigebied niet heel ver over de grens van Oostenrijk ligt. Verder beschikt het skigebied over een modern liftenstelsel. Elk jaar wordt er veel geld geïnvesteerd om betere en snellere liften te bouwen. Dit seizoen is er een nieuwe Jochbahn in Brixen im Thale gebouwd. Dit is de snelste 8-persoons stoeltjeslift ter wereld. Ook beschikt elk dorp dat met het skigebied verbonden is over een kinderland met speciale kinderpistes en lift. Het skigebied is erg geschikt voor kinderen, doordat het gebied SkiWelt Wilder Kaiser beschikt over wat vlakkere pistes. In Westendorf is er ook nog een funpark genaamd ‘Boarders Playground’ te vinden.

Funpark in het skigebied

Dit funpark is opgesplitst in twee delen, een deel voor beginners en een deel voor de professionals. Natuurlijk moet er ook tussen al het skiën door geluncht worden. Dit is geen probleem in dit skigebied met een keuze uit wel 80 berghutten! De berghut Brandtalm nabij Brixen im Thale is zeker een aanrader voor heerlijke Kaiserschmarren, Wienerschnitzel of Käsespätzle.

De verschillen tussen de dorpen in het skigebied

Après-ski en SkiWelt gaan hand in hand met elkaar. Alle negen dorpen beschikken wel over een gezellige après-ski tent waar een biertje gedronken kan worden, maar de uitbundigheid verschilt wel sterk per dorp. Westendorf steekt hier wel met kop en schouders bovenuit met de stampvolle Moskitobar. Daarnaast staan er in Ellmau en Brixen im Thale ook gezellige apres-ski tenten. Zowel na het skieen, als in de late uurtjes gaat het dak hier er af. Voor de ambitieuze skiërs kan er in Westendorf en Soll in de late uurtjes nog een afdaling worden gedaan op een verlichte helling. Ondanks dat SkiWelt een van de grootste skigebieden in Oostenrijk is valt de prijs van accommodatie en eten reuze mee! In dorpen als Kelchsau en Kufstein zijn erg goedkope accommodaties te vinden.

Skipasprijzen SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

HoogseizoenKinderenJeugdVolwassenen
1 dag€28.00€41.50€55.50
2 dagen€54.50€82.00€109.00
3 dagen€78.00€117.00€156.00
4 dagen€100.50€151.00€201.00
5 dagen €121.00€181.00€241.50
6 dagen€137.50€206.00€274.50
7 dagen€153.50€230.50€307.00

Dorpen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Brixen im Thale Ellmau Westendorf Söll Scheffau

Liften SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Stoeltjeslift icoon Stoeltjesliften35
Sleeplift icoon Sleepliften38
Gondel icoon Gondels17

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Sneeuwzeker
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Pistekwaliteit