Overige materialen

Op deze pagina lees je over de kleine dingetjes die goed van pas komen op de piste. Vaak worden overige materialen zoals zonnebrand, oortjes of een kleine handverwarmer over het hoofd gezien. Na het lezen van deze pagina zul je weten wat je allemaal nog meer mee kan nemen dat goed van pas komt.

Lippenbalsem

Op de bergen waait het, sneeuwt het soms en is het ijskoud. Dit zijn niet de perfecte omstandigheden voor de lippen van een mens. Door deze omstandigheden komt het vaak voor dat je lippen gaan scheuren. Dit doet zeer en ziet er niet zo mooi uit. Om dit te voorkomen kun je lippenbalsem kopen en dit op je lippen smeren. Het zal ervoor zorgen dat je geen pijn hebt aan je lippen als je een lekkere schnitzel eet op de piste.

Oortjes

Als je niet altijd samen met een groep van de berg af raast dan is het fijn om lekker een muziekje te kunnen luisteren. Dit is geen aanrader voor de onervaren wintersporter: door het inhebben van oortjes kun je mogelijk gevaar niet horen. De ervaren wintersporters kunnen wel gewoon muziek luisteren zonder anderen en zichzelf in gevaar te brengen.

Handverwarmer

Ja. Ze bestaan. Tegenwoordig is de wetenschap zo ver dat we een kleine handverwarmer in onze broekzak kunnen doen om hem te gebruiken op de piste. Er zijn verschillende aanbieders op de handverwarmer-markt. Zo kun je een Zippo handverwarmer kopen die maarliefst 12 uur je handen kan opwarmen.

Naaigerei

Uit eigen ervaring weet ik dat naaigerei onmisbaar is op wintersport. Stel dat je uit je skibroek scheurt. Dan heb je een gat waar allemaal sneeuw doorheen kan komen, ijskoud dus! Wat je dan moet doen is even het gat dichtnaaien. Maar hoe ga je dat doen zonder naaigerei? Zorg er dus voor dat 1 iemand uit je reisgezelschap wat naalden en draden meeneemt. Dan kan elk probleem opgelost worden.

Zonnebrand

Je zou het misschien niet verwachten, maar je verbrand t erg snel op de piste. Dankzij de hoogte reis je soms boven de wolken uit. Dan is er helemaal geen schaduw. Als je geen zonnebrand op je gezicht smeert en heel de dag op de piste staat, dan ben je verbrand. Veel mensen hebben ook een rode gloed op het deel van hun gezicht waar geen skibril voor zat. Voorkom dat je je verbrandt! Smeer dagelijks voor het vertrekken naar de piste wat zonnebrand op je gezicht.

Een stok kaarten

Als je op wintersport gaat dan ga je meestal niet alleen. Het is gezellig om ’s avonds in het hotel, appartement of pension even samen te zijn. Met een stok kaarten op zak kun je samen ook nog verschillende spelletjes doen. Mede doordat de televisie uit Oostenrijk niet bepaald entertainend is komt de stok kaarten goed van pas.

Vignetten

Dit is misschien niet de leukste aankoop, toch is het wel de belangrijkste van deze lijst overige materialen. In Oostenrijk en Zwitserland heb je een vignet nodig voor de snelwegen. Als je er geen hebt dan krijg je een grote boete. Dat zou erg jammer zijn omdat de wintersport zelf ook al een grote uitgave is.

Vind een wintersport accommodatie!