Italië

Populaire skigebieden in Italië Vlag Italië Opsneeuwvakantie

Skigebieden in Italië

De skigebieden in Italië zijn onder de Nederlandsers niet zo heel erg populair. We waarderen dit land vooral rijdens de zomervakanties. Daarmee doen we dit land absoluut te kort. Italië is als wintersportland echt de moeite waard. De wintersportgebieden in Italië bieden alle mogelijkheden voor wintersporten op alle mogelijke manieren en op alle niveaus. Of je nu wilt skiën, snowboarden, langlaufen of sneeuwschoenwandelen, in de Italiaanse wintersportoorden kan het allemaal. De wintersportoorden zijn levendig en gezellig maar missen wel de uitbundige après-ski die je bijvoorbeeld wel in Oostenrijk hebt.

Sneeuwzeker

De liftinstallaties in Italië zijn soms wat achterhaald maar als het om kunstsneeuw gaat dan zit je in Italië op rozen. Qua sneeuwzekerheid zit het in de meeste wintersportgebieden in Italië dus wel goed. Het is wel zo handig om rekening te houden met de Italiaanse schoolvakanties. Als je buiten die vakanties gaat skiën is het er heerlijk rustig.

Après-ski in Italië

Après-ski, zoals wij die kennen met uitbundige feesten, bestaat hier eigenlijk niet echt. In Italië bestaat het vooral uit lekker eten en vooral lang natafelen.

Je kunt natuurlijk ook heerlijk genieten van een espresso of een echte cappucino. Als je een drankje neemt krijg je er meestal lekkere hapjes gratis bij en als je goed zoekt vind je toch wel wat bars, waar je een gezellige après-ski kunt beleven.

Populaire wintersportgebieden in Italië

Nederlandse wintersporters kiezen steeds vaker voor een wintersportvakantie in Italië. De combinatie van het mediterrane temperament, het lekkere eten en de sfeervolle wintersportplaatsen is gewoon heel aantrekkelijk. De sfeer is er ook net waar wat anders dan in bijvoorbeeld Oostenrijk, zodat je hier gewoon echt weer wat nieuws kuint beleven.

Dolomiti Superski

Dit sneeuwzekere skigebied heeft wel 1200 kilometer aan pistes en ongeveer 1800 kilometer aan langlaufloipes. De skigebieden , Val di Fiemme en San Martino di Castrozza vormen samen het enorme skigebied Dolomiti Superski. Er zijn hier ruim 450 pistes te vinden. In dit skigebied kun je de beroemde Sella Ronda skitocht maken. Deze tocht loopt rond het Sella massief.

Andere wintersporten en activiteiten in Dolomiti Superski

Naast skiën kan je hier natuurlijk ook snowboarden en je kunt mooie langlauftochtenmaken, schaatsen en rodelen. Dan is er ook nog Eisstockschiessen, een soort van curling en je kunt een arrensleetocht maken. Daarnaast kun je hier wandelen, zwemmen, tennissen of lekker rustig genieten van een massage of de sauna in het wellnescentrum. De après-ski is wel gezellig in dit skigebied en soms zelfs echt levendig, maar het zijn geen uitbundige feesten.

Val Gardena

Net als in Dolomiti Superski, kun je ook vanuit Val Gardena de schitterende tocht ‘Sella Ronda’ skiën. Maar dit gebied heeft nog meer pistes waar je heerlijk kunt skiën in een prachtige omgeving. Het totaal aantal kilometers aan skipistes is 175 en het gebied ligt op een hoogte tussen 1060 en 2518 meter. Het skigebied Val Gardena ligt in het centrum van de Dolomieten en is verbonden met het grote skigebied Dolomiti Superski.

Andere wintersporten en activiteiten in Val Gardena

Naast het skiën kun je hier ook langlaufen, winterwandelen en sleetochten maken. Daarnaast kun je de Marmolada gletsjer bezoeken in Arabba en de Bevroren watervallen van Lagazuoi in Alta Badia.

Als het gaat om après-ski is hier niet veel te doen, maar er zijn wel restaurants waar je heerlijk kunt eten en het gebied staat bekend om de mooie houtsnijwerken die je hier tegen zal komen.

Breuil-Cervinia

Dit wintersportgebied is erg populair bij de Nederlanders. Dit heeft te maken met de moderne infrastructuur en met het feit dat een deel van Breuil-Cervinia in Zwitserland ligt. Er gaat een afdaling naar het Aosta-dal van maar liefst 22 kilometer. Dit is meteen de langste afdaling ter wereld. In het Italiaanse deel van dit gebied zijn ongeveer 115 kilometer aan aaneengesloten pistes te vinden en het hoogste punt ligt op Plateau Rosa, op een hoogte van 3480 meter. De hellingen hier zijn niet echt steil, maar heeft vooral vlakke en brede pistes. Deze liggen gedeeltelijk over het dorp Breuil-Cervinia en voor het andere deel over het dorpje ernaast Valtournenche. Dit skigebied is dan ook meer geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen.

Andere wintersporten en activiteiten in Breuil-Cervinia

Snowboarden is in Breuil-Cervinia erg populair. en er is een leuk funpark, het ‘Indian Park’ en je kunt er ook off-piste snowboarden. In het funpark vind je van alles, zoals Boxes, rails, walls en nog veel meer. voor langlaufen en wandelen is dit gebied wat minder geschikt. Breuil-Cervinia is echt gemaakt voor skiën en snowboarden. Hier vind je geen uitbundige feesten als après-ski, maar wel heel goede restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Alta Badia

Dit skigebied is te vinden in Zuid-Tirol. Het gebied heeft ongeveer 130 kilometer aan goed onderhouden pistes en het zijn voornamelijk glooiende, en daardoor makkelijke pistes. Dus geschikt voor beginners. Er zijn genoeg routes om leuke tochten te maken naar de skigebieden in de buurt. Alta Badia ligt tussen de 1324 en 2778 meter hoogte. Ook in dit gebied komt de Sella Ronda toer voorbij. Deze ronde is heel uitdagend en populair. Je doet er een hele dag over deze route rond te skiën.

Andere wintersporten en activiteiten in Alta Badia

Snowboarden, Langlaufen en wandelen zijn hier erg populair voor zowel beginners als gevorderden. Er liggen een paar mooie hellingen voor de snowboarders en de langlaufloipes lopen door een prachtig landschap. In de dorpen Corvara, Pedraces en La Villa kun je nog terecht voor een gezellige après-ski.