Après-ski

Populaire après-ski plekken in Oostenrijk Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie

Après-skiën in Oostenrijk

Wij Nederlanders zijn nummer 1 in après-skiën. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een derde van de Nederlanders goede après-ski belangrijker vinden dan het skiën zelf. Oostenrijk is veruit het populairste land bij de fanatieke après-skiërs, dit komt natuurlijk door het grote aanbod uitgaansgelegenheden waarover Oostenrijk beschikt. Voornamelijk de provincie Tirol met dorpen als Gerlos, Kirchberg en Westendorf doen het goed bij de Nederlandse wintersporters. Mensen zoeken een bestemming met veel gezelligheid, en dat is wat après-ski in Oostenrijk te bieden heeft.

Waar moet een goede après-ski aan voldoen?

Goede après-ski wordt gevormd door de mensen die zich bevinden in de kroeg. Het begint allemaal bij een paar alcoholische drankjes. Het eerste uur van de après-ski in Oostenrijk verloopt meestal stroef, maar naarmate de avond zich vordert hoe gezelliger het meestal wordt. Ook helpt de DJ een handje bij het opschroeven van de sfeer. Doet de DJ zijn werk slecht, vraag dan een verzoeknummer aan.

Een tweede factor die voor sommige wintersporters belangrijk blijkt zijn de openingstijden van de uitgaansgelegenheden. Waar sommige mensen après-ski volhouden tot een uurtje of 8 ’s avonds gaan andere het liefst door tot middernacht. Echter is dit niet overal mogelijk of gezellig. Check daarom eerst de openingstijden van de uitgaansgelegenheden zodat je niet voor een dichte deur komt te staan.

Waar moet een goed après-ski dorp aan voldoen?

Beschikt het skigebied over een dalafdaling, dan kun je verwachten dat het wat later druk wordt in de kroegen in het dal. Mensen blijven liever nog even op de piste hangen waar zij een drankje kunnen doen in accommodaties die de dalafdaling te bieden heeft. Wel betekent dit dat de après-skiërs gezelliger de kroegen binnenstromen.

Vind je het leuk wanneer de nationaliteiten goed verdeeld zijn of feest je liever alleen met mensen van de eigen nationaliteit? In veel dorpen in Tirol overheerst de Nederlandse nationaliteit, echter zijn er ook dorpen met veel Duitsers en Oostenrijkers. In dit geval kun je verwachten dat er veel Duitse muziek wordt gedraaid. Mocht je dit vervelend vinden ga dan voor een dorp met veel Nederlanders zodat je gegarandeerd de liedjes mee kan zingen.

Een laatste belangrijke tip bij het boeken van de wintersport in Oostenrijk is de periode. Over het algemeen gaan in de vakanties veel jongeren op wintersport, en dus zit de kroeg in die periode propvol met jongeren. Buiten de vakanties om zijn er een stuk meer ouderen. Wanneer je met je vriendengroep op wintersport gaat houdt er dan rekening mee en boek in het hoogseizoen. Zo kun je après-skiën met leeftijdsgenoten.