Le Grand Massif

Le Grand Massif Vlag Frankrijk Opsneeuwvakantie

265 km piste

Afstand: 995 km

Hoogste punt: 2500 meter

Hoogte dal: 890 meter

Hoogte skigebied

45% blauwe pistes - 118 km
40% rode pistes - 106 km
15% zwarte pistes - 41 km

Le grand massif skigebied

Le Grand Massif in het kort

Geschikt voor beginners
Gemakkelijk te bereiken
Sneeuwzeker

Inleiding over Le Grand Massif

Vanaf dit skigebied in de Haute Savoie, in het westen van Frankrijk, heb je een schitterend uitzicht op o.a. de Mont Blanc. In dit skigebied ligt het dorpje Flaine. Dit is een belangrijke plaats, omdat bijna alle pistes van Le Grand Massif rond dit dorpje liggen. Op het plaatsje Sixt na, zijn alle andere dorpen aan elkaar verbonden door skiliften. In totaal vind je in dit gebied 260 kilometer aan pistes en ongeveer 70 skiliften.

Le grand massif natuur

Handige links voor Le Grand Massif

Pistekaart

Accommodaties in Le Grand Massif

Meer informatie over Le Grand Massif

De geschiedenis van Le Grand Massif

Le Grand Massif is ontstaan in 1980, toen het skidorp Flaine samenging met het gebied Le Massif. Le Massif bestond uit de dorpjes Les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt-Fer-à-Cheval. in 1981 werd er verbinding gemaakt tussen de Tête de Saix en Flaine. In deze periode kwamen er ook de eerste gezamenlijke skipasjes.

In 1998 werd er vanuit Flaine een samenwerkingsverband gesloten met de projectontwikkelaar Intrawest. Dit skigebied is toen voorzien van meer dan duizend nieuwe accommodaties er zijn verschillende diensten en een nieuwe infrastructuur gekomen.

Flaine

Het skidorp Flaine is speciaal voor de wintersport gebouwd. Voor de skieërs is dit dorp dan ook van alle gemakken voorzien. Het ligt op 1600 meter hoogte. Door deze ligging kun je altijd zeker zijn van genoeg sneeuw. Vanuit het dorp kun je direct de lift nemen naar de verschillende pistes.

In dit dorp vind je vier wijken. dit zijn: Flaine Fôret, Flaine Montsoleil, Flaine Forum en Hameau de Flaine. Tussen de wijken Flaine Forum en Flaine Fôret is een verbinding met liften. Het uitzicht over de pistes is vanuit dit dorp erg goed.

Kenmerkend voor Flaine zijn de typisch functioneel gebouwde gebouwen. De gebouwen hebben een strakke vormgeving en zijn wit geschilderd. Hierdoor vallen ze weg tegen de wit besneeuwde berghellingen. In het Centrum van Flaine zijn veel moderne kunstwerken te vinden. Dit plaatsje is voor een groot deel autovrij.

Andere wintersporten en activiteiten in Flaine

Naast het skiën zijn er in Flaine nog meer mogelijkheden om je te vermaken. Er zijn bijvoorbeeld rally auto’s, waarin je kunt leren te sturen op ijs. Ook kun je er een tocht maken met een sneeuwscooter. Natuurlijk kun je hier ook verschillende wandeltochten en arresleetochten maken. Als het weer wat minder is, kun je naar binnen om je te vermaken bij de indoor klimwanden en in het overdekte zwembad.

Après-ski in Flaine

In de wijk Flaine Forêt kun je ‘s avonds terecht in de Nederlandse Après-ski bar, The Flying Dutchman. In deze bar is het echt gezellig op z’n Hollands en er wordt tot erg laat doorgefeest. Maar als je liever rustig een drankje wil nuttigen, zonder al te veel lawaai, kun je terecht in de andere wijken van Flaine. Verder zijn er verschillende restaurants, waar je voor een betaalbare prijs goed kunt eten. Er is ook een mogelijkheid om je uit te leven in het Bowling centrum.

Les Carroz

Dit gezellige en zonnige skidorp, dat maar op 55 kilometer afstand van Genève ligt, is voorzien van een leuk dorpsplein. Het heeft een authentieke uitstraling, wat te danken is aan het feit dat er in dit dorp alleen maar chalets zijn. Deze chalets zijn te rond de dorpskern te vinden.

Les Carroz is niet alleen maar een gezellig skidorp, maar ook een mooi skigebied, dat een prachtig uitzicht biedt op de toppen van de Mont Blanc en de Buet. Het heeft ruim 55 kilometer aan pistes en hoort bij Le Grand Massif. Er zijn pistes in verschillende moeilijkheidsgraden, dus of je nou gevorderd of beginner bent, je kunt er altijd terecht, om op je eigen niveau te skiën. De nadruk ligt hier wel op de pistes voor de beginnende skiër. Voor de fanatieke skieërs, die ook ‘s avonds willen doorskiën is er een verlichte piste, Le Timalets. Ook voor de kleine skiërtjes zijn er verschillende mogelijkheden. Daarnaast is is er ook een kinderopvang. Kortom, Les Carroz is een uitstekend skidorp voor de hele familie.

In dit dorp maakten de boeren vroeger in de winter onderdelen voor klokken om in hun levensonderhoud te voorzien. Eén van deze boeren heeft hier ook de eerste skilift gebouwd.

Andere wintersporten en activiteiten in Les Carroz

In het dorp zelf is er ook een ijsbaan, voor als je eens iets anders wil dan skieën. Daarnaast is er vlak buiten het dorp ruim de gelegenheid om te wandelen. Elke week wordt er op het dorpsplein extra sfeer aangebracht door een gezellig houdvuur en live muziek.

Après-ski in Les Carroz

Daarnaast beschikt Les Carroz over leuke ski winkeltjes, verschillende traiteurs en leuke restaurants, waar je de typische streekgerechten uit de Savoie kunt proeven. Als je je ‘s avonds en ‘s nachts lekker wil uitleven, kun je terecht in de 2 discotheken die het dorp rijk is. Dit zijn Club 74 en L’Orgasme Musical. Als je Le Grand Massif eens op een andere manier wil bekijken zijn de ballonvaarten de moeite waard. Deze worden vanuit Les Carroz georganiseerd. Elk jaar in februari, word hier het evenement “Semaine des Montgolfières” georganiseerd. Dit is een wedstrijd, waarbij er gezocht wordt naar de mooiste luchtballon. het is echt de moeite waard om dit kleurrijke evenement eens te gaan bezoeken.

Morillon

Morillon is eigenlijk opgesplitst in 2 dorpjes: Morrilon Village en Morrilon 1100.

Morillon Village

Dit is een echt bergdorp dat ligt op 1140 meter hoogte. Hier kun je een supermarkt, restaurants en een aantal bars vinden.

Morillon 1100

Het iets hoger gelegen Morillon 1100 beschikt over appartementen die meestal in chaletstijl gebouwd zijn. Beide dorpjes met aan elkaar verbonden door middel van een cabinelift. In Morillon 1100 stap je vanuit je chalet zo in de skilift, die je naar verschillende pistes brengt.

Morillon is autovrij en daarom geschikt voor langlaufers en skiënde gezinnen met kinderen. Voor de langlaufers ligt er in Morillon 1100 nog 66 kilometer aan loipes. Vanuit Morrilon 1100 kun je met de lift de hele bergkom van ruim 260 kilometer aan pistes oversteken. Onderweg kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Samoëns

Samoëns wordt wel het mooiste skidorp genoemd van de Franse Alpen. Het dorpje ligt op een hoogte van 700 meter en heeft in totaal 265 km aan pistes. Dit nog klassieke dorpje ligt direct onder de gletsjer van Fer à Cheval. hier vind je één van de mooiste leisteenmassieven van de Alpen. Verder heeft Samoëns een een historisch centrum, waarin je leuke winkeltjes, kunt vinden, wat café’s en een paar goede restaurants.

Aan de rand van het dorp is er een telecabine, die ervoor zorgt dat je binnen 8 minuten in het skigebied van het Grand Massif zit, op 1600 meter hoogte. Off-piste skiën is ook mogelijk in Samoëns. Het is wel belangrijk dat je je zorgvuldig voorbereidt en zorgt dat je er genoeg vanaf weet, voor je gaat freeriden. Op WePowder kun je hierover meer informatie vinden..

Samoëns 1600

In Samoëns is er een skigebied, speciaal voor beginners en de allerkleinste skiërs, Samoëns 1600. Dit wordt ook wel ‘Plateau des Saix’ genoemd. Samoëns 1600 heeft wat kleine hotels en appartementen. Hier vind je dan ook de beginnerspistes en de ‘jardin de neige’ waar de kleintjes zich lekker uit kunnen leven. In Samoëns 1600 zijn nieuwe stoeltjesliften gebouwd, de Chariande Express. Deze stoeltjesliften brengen je binnen 7 minuten helemaal naar de top van de Tête de Saix. Dit is het centrale hoogste punt van het Grand Massif.

Andere wintersporten en activiteiten in Samoëns

Zoals je hebt kunnen zien is er in Samoëns volop mogelijkheid om te skiën. Maar het is ook een populaire plaats voor verschillende andere activiteiten, waaronder: Sneeuwschoenwandelen, tochten maken met sledehonden, paragliding, langlaufen, ijsklimmen, schaatsen en nog veel meer. Dus ook als je geen skiër bent, zijn er genoeg mogelijkheden om hier een onvergetelijke wintersportvakantie te beleven.

Skipasprijzen Le Grand Massif

HoogseizoenKinderenJeugdVolwassenen
1 dag€38.20€38.20€50.90
2 dagen€74.80€74.80€99.80
3 dagen€112.20€112.20€149.70
4 dagen€149.60€149.60€199.60
5 dagen €187.00€187.00€249.50
6 dagen€201.00€201.00€267.60
7 dagen€234.50€234.50€312.20

Dorpen in Le Grand Massif

Flaine Les Carroz Morillon Samoëns

Liften Le Grand Massif

Stoeltjeslift icoon Stoeltjesliften19
Sleeplift icoon Sleepliften23
Gondel icoon Gondels13

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl

Le Grand Massif

Sneeuwzeker
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Pistekwaliteit