Eten en drinken

Om te wintersporten heb je een volle maag nodig. Het is niet voor niets een sport. Je spant je in en krijgt sneller honger en dorst dan als je bijvoorbeeld op het strand ligt. Een goed ontbijt, stevige lunch en een groot bord bij het avondeten zijn erg belangrijk op wintersport. Op deze pagina lees je alles over het eten en drinken op wintersport, van ontbijt tot diner.

Ontbijten op wintersport

Veel mensen zeggen vaak dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Dit is bij wintersport zeker het geval. Vaak staan mensen vroeg op omdat ze dan van een langere dag op de piste kunnen genieten. Als je om 12 uur pas wakker wordt en om 1 uur bij de piste komt aankakken, dan heb je niet echt iets aan je dag. De piste sluit namelijk al voordat de zon achter de bergen verdwijnt. Zet dus je wekker lekker vroeg, eet een stevig ontbijt en ga naar de piste.

Het ontbijt is belangrijk omdat je anders met een lege maag de piste betreedt. Hierdoor kun je het minder lang volhouden en kun je jezelf minder goed concentreren. Concentratie is belangrijk op de piste omdat er veel gevaar kan zijn bij onoplettendheid. Je bent met ontzettend veel mensen op sommige punten, dan wil je jezelf wel goed kunnen focussen.

Lunchen op de skipiste

Op de piste zijn er diverse eetgelegenheden. Er zijn restaurants, cafés, hutjes en hotels waar je lekker in kan lunchen. Meestal vinden mensen het fijn om tijdens de lunch even samen te komen met het reisgezelschap. Een warme maaltijd gaat er altijd goed in. Het is een opwarmer en geeft energie voor de rest van de dag.

Helaas is lunchen op de piste wel duur. Dit komt door de hoge transportkosten. Het is namelijk niet eenvoudig om al die ingrediënten op zo’n hoogte te krijgen. Naast dat hebben de eetgelegenheden ook door dat de pistegebruikers niet graag van de piste af gaan voor de lunch. Dit zorgt er ook voor dat ze hun prijzen kunnen verhogen. Er zijn maar weinig mensen die in het nabij gelegen dorpje gaan lunchen. Toch is dat wel goedkoper dan op de piste.

In de eetgelegenheden op de piste kun je niet altijd pinnen. In grotere restaurants kan het meestal wel maar bij een klein café midden op de berg is daar geen zekerheid van. Zorg er dus voor dat je wat geld in je broekzak hebt.

Avondeten

Waar en wat je gaat eten in de avond hangt een beetje af van je gekozen verblijfplaats. Als je in een hotel zit, dan krijg je vaak avondeten van het hotel. Mocht je in een appartement zitten, dan moet je zelf opzoek naar een supermarkt om spullen te kopen waarmee je iets lekkers kunt serveren. Ook kun je, of je nou in een hotel of appartement verblijft, langsgaan bij een van de restaurantjes in het dorpje of stadje. De restaurants bieden vaak een leuke sfeer en het eten is hier over het algemeen wat beter dan in de meeste hotels.

Vind een wintersport accommodatie!