Wintersport Frankrijk

Het grootste aanbod
Kosteloos vergelijken
Wintersport op maat

Filters

Land

Vlag Oostenrijk OpsneeuwvakantieOostenrijk

Vlag Frankrijk OpsneeuwvakantieFrankrijk

Vlag Italië OpsneeuwvakantieItalië

Vlag Zwitserland OpsneeuwvakantieZwitserland

Vlag Duitsland OpsneeuwvakantieDuitsland

Vlag Tsjechië OpsneeuwvakantieTsjechië

Vlag Canada OpsneeuwvakantieCanada

Vlag Noorwegen OpsneeuwvakantieNoorwegen

Vlag Andorra OpsneeuwvakantieAndorra

Dorp

Regio

Type

Hotel

Appartement

Chalet

Pension

Woning

Aparthotel

Vakantiepark

Service

Logies en ontbijt

Logies

Half pension

Volpension

All inclusive

Prijs

Sterren

Organisatie

Resultaten

Sorteren op

We kennen Frankrijk allemaal als vakantiebestemming in de zomermaanden, maar het land kent ook fantastische skigebieden in de Alpen tijdens het skiseizoen. De meeste Franse skioorden liggen relatief hoog. Hierdoor is er een hoge sneeuwzekerheid en duurt het skiseizoen langer dan in veel andere landen waar geskied kan worden. Vaak zijn de dorpen letterlijk om de pistes heen gebouwd waardoor je als het ware door het dorp heen skiet. Je hoeft dus niet ver om direct de piste op te kunnen. Deze zogenaamde ski-in/ski-out accommodaties in de vorm van chalets of chalet-résidences zijn ideaal voor de verwende skiër of snowboarder die bij wijze van spreken vanuit de slaapkamer de piste op wil glijden! Ook ideaal voor gezinnen met kleine kinderen die zonder al te veel gedoe maximaal van hun wintersport Frankrijk 2022 willen genieten. Wat Frankrijk ook een gewilde wintersportbestemming maakt is het feit dat een skivakantie over het algemeen aanzienlijk goedkoper is dan naar onder andere Oostenrijk en Italië. Als je een beetje slim shopt kun je zelfs voor een paar honderd euro al een weekend of midweek gaan skiën. En het mooiste is dat je dit soort tripjes ook nog vaak inclusief skipas en vervoer op de kop tikt. Verwacht voor die € 200,- geen sterrenhotel maar een prima accommodatie van alle gemakken voorzien. Veel aanbieders stunten het hele jaar door met goedkope wintersportvakanties naar Frankrijk. Vaak inclusief skipas en vervoer dus. Maar je kunt uiteraard ook zelf een hotel, appartement, chalet of lodge regelen.

Skivakantie op maat boeken

Frankrijk een uitstekend land om te gaan skiën. Er zijn namelijk meer dan genoeg skioorden waar je gedurende het skiseizoen zeker bent van voldoende sneeuw. Dat geldt zeker voor de skigebieden in de buurt van gletsjers en pistes die tenminste boven de 2 kilometer gesitueerd zijn. Eigenlijk kun je het hele jaar door wel een gebied in Frankrijk vinden waar je de lange latten onder kunt binden. Stelletjes, vriendengroepen en gezinnen vinden altijd wel een plek in de Franse Alpen waar ze zich thuis voelen. En weet je wat ook fijn is? De skioorden in Frankrijk zijn meestal een stuk voordeliger dan in andere Alpenlanden. Tijdens wintersport Frankrijk 2022 krijg je fikse kortingen op twee kinderskipassen als je tegelijkertijd ook twee skipassen voor volwassenen koopt. In veel gebieden is het zelfs gebruikelijk dat kinderen tot een bepaalde leeftijd helemaal gratis kunnen skiën. Dit zijn voor grote gezinnen belangrijke drijfveren om een wintersport naar Frankrijk te boeken.

Type accommodaties en service

Frankrijk staat bekend om pittoreske bergdorpjes met veel authentieke gebouwen en waarin vaak shopjes, restaurantjes en barretjes zijn gevestigd. Zoals gezegd is er vrijwel altijd sneeuw te vinden in de skigebieden in Frankrijk. Dit komt door de relatief hoge ligging in de Franse Alpen. Tegelijkertijd kun je rekenen op veel zon tijdens de afdalingen die je maakt. Dat betekent ook dat een goede zonnebril of skibril onontbeerlijk is omdat het zonlicht fel weerkaatst op de sneeuw en sneeuwblindheid kan veroorzaken. Ook een goede zonnebrandcrème is onontbeerlijk als je de hele dag buiten bent en de kans op verbranden groot is.

Populaire gebieden in Frankrijk

Vrijwel alle Franse skigebieden liggen hoog in de Alpen. Daarnaast zijn ze over het algemeen erg groot en uitgestrekt. Je hebt echt alle ruimte om de brede pistes die doordat ze op het zuiden liggen baden in de zon. De meeste mensen die in Frankrijk gaan skiën reizen er met de auto naartoe. Dat kan ook makkelijk met de lange vierbaans snelwegen waarover je bijna in een ruk naar de Alpen rijdt. Maar je kunt er ook prima met de bus, trein of het vliegtuig komen natuurlijk. Vooral de TGV raast met duizelingwekkende snelheid naar het zuiden. Tijdens het skiseizoen wordt de TGV om die reden omgedoopt tot de SkiThalys. Vliegen kan op dicht bij de skigebieden gelegen vliegvelden van Lyon, Grenoble, Chambéry en Genève. Ook als je even snel een paar dag wilt gaan skiën is Frankrijk ideaal omdat het zo dichtbij en goed bereikbaar is.

Wintersport Frankrijk 2022/2023

Het skiseizoen 2022 is natuurlijk een beetje anders dan andere jaren. Ook in Frankrijk doet met er alles aan om later nog het skiseizoen te kunnen opstarten. Ondernemers en lokale overheden doen er alles aan om klaar te zijn voor een verlate stroom skitoeristen. Pistes worden minutieus onderhouden, hotels en chalets zijn klaar om gasten te ontvangen en restaurants en bars kijken met smart uit naar wat straks weer wel kan.

Boeken bij Opsneeuwvakantie.nl

Zoals gezegd kun je in de Franse Alpen 12 maanden per jaar prima skiën. Zeker als je van plan bent om later dit jaar een op wintersport naar Frankrijk gaat is het slim om nu al te boeken bij Opsneeuwvakantie.nl. Met de interessante vroegboekkortingen is de kans groot dat je dan veel voordeliger uit bent voor je skivakantie naar Frankrijk later dit jaar.

Wintersport bestemmingen

Oostenrijk wintersport

Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie Wintersport Oostenrijk

Gemütliche sfeer

De beste après-ski

Sneeuwzekere gebieden

Frankrijk wintersport

Vlag Frankrijk Opsneeuwvakantie Wintersport Frankrijk

Heerlijke Franse gerechten

Kindvriendelijk

Sneeuwzekere gebieden

Italië wintersport

Vlag Italië Opsneeuwvakantie Wintersport Italië

Ideale weersomstandigheden

Overheerlijke Italiaanse keuken

Goed geprepareerde pistes

Zwitserland wintersport

Vlag Zwitserland Opsneeuwvakantie Wintersport Zwitserland

Wereldberoemde skigebieden

Prachtige natuurgebieden

Sneeuwzekere gebieden

Duitsland wintersport

Vlag Duitsland Opsneeuwvakantie Wintersport Duitsland

Dichtbij huis

Gezellige après ski

Ideaal voor beginners

Tsjechië wintersport

Vlag Tsjechië Opsneeuwvakantie Wintersport Tsjechië

Gezellige après ski

Relatief goedkoop

Ideaal voor beginners

Canada wintersport

Vlag Canada Opsneeuwvakantie Wintersport Canada

Perfecte sneeuwkwaliteit

Meer dan skiën alleen

Sneeuwzekere gebieden

Noorwegen wintersport

Vlag Noorwegen Opsneeuwvakantie Wintersport Noorwegen

Meer dan skiën alleen

Prachtige natuurgebieden

Sneeuwzekere gebieden