Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Silvretta Arena Ischgl - Samnaun Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie

239 km piste

Afstand: 903 km

Hoogste punt: 2870 meter

Hoogte dal: 1376 meter

Hoogte skigebied

26% blauwe pistes - 62 km
60% rode pistes - 143 km
14% zwarte pistes - 34 km

Silvretta Arena algemeen© TVB Paznaun - Ischgl

Silvretta Arena Ischgl - Samnaun in het kort

Kwaliteit van de sneeuw is top
Groot en modern skigebied
Gevarieerde pistes

Inleiding over Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

De Silvretta Arena is een modern skigebied gelegen aan de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Het skigebied is verbonden met het Oostenrijkse dorp Ischgl en het Zwitserse Samnaun. Verder staat de Silvretta Arena bekend om haar razendsnelle liften en het grote netwerk aan adembenemende pistes. In Samnaun is er ook een unieke dubbeldekker gondel te vinden. Over de sneeuw hoeft u zich geen zorgen te maken in de Silvretta Arena. Het skigebied heeft door de hoge ligging een lang sneeuwzeker skiseizoen. De afdalingen in het gebied zijn vooral geschikt voor de wat meer gevorderde skiërs. Gelukkig zijn er ook genoeg blauwe pistes aanwezig voor beginners.

Silvretta Arena© TVB Paznaun - Ischgl

Handige links voor Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Pistekaart

Accommodaties in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Het skigebied

In de Silvretta Arena zijn er meer dan 40 liften te vinden en kan er in totaal wel 239 kilometer geskied worden. Vanuit Ischgl kunnen er drie snelle gondels worden gekozen om het skigebied te bereiken. Eén van deze gondels is de 3-S Pardatschgratbahn. Deze supersnelle lift klimt aan een stuk door naar de 2600 meter hoge Pardatschgrat. De freeriders kunnen zich ook helemaal uitleven in de Silvretta Arena. Sinds 2014 is er namelijk een freeride gebied van 100 hecatare groot geopend voor het publiek. Iedereen kan gebruik maken van dit terrein, echter is een lawinerugzak en een pieper sterk aan te raden.

De mogelijkheden in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

De après-ski in de Silvretta Arena is erg bruisend. Al vroeg op de dag gaan de bier pullen als warme broodjes over de toonbank bij de Paznauner Taja berghut. Ook in het dorp Ischgl zijn er genoeg gezellige après-ski te vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om gratis met de skibus een dagje uit te wijken naar andere gebieden zoals Kappl en See im Paznauntal. Een nadeel van dit skigebied is dat een accommodatie in de buurt in verhouding tot andere gebieden erg duur is.

Activiteiten in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Het centrale punt van het Silvretta Arena skigebied is de Idalp in Ischgl. Naast de restaurants die zich op dit punt bevinden, beschikt dit punt ook over een skischool, kinderland en een funpark (Ischgl Snowpark van Jeep). De pistes rond de Idalp zijn niet zo heel moeilijk en zijn daarom perfect voor beginnende skiërs. De meer ervaren skiërs en snowboarders kunnen de meeste uitdaging vinden rond de Greitspitz. Hier ligt ook de meest steile piste van het hele skigebied, deze is maar liefst 70% steil. Daarnaast is er in het gebied ook nog één van de spectaculairste bergrestaurants van Tirol te vinden. Dit restaurant heet de Pardorama en heeft een erg futuristisch uiterlijk. Voor de wintersporters die adrenaline zoeken is het mogelijk om met een zipline de berg af te vliegen. In drie etappes kan u met de gehele ski of snowboard- uitrusting om je rug snelheden van wel 84 kilometer per uur bereiken.

Skipasprijzen Silvretta Ski Pass

De Silvretta ski pass is geldig voor vier skigebieden: Galtür, Ischgl/Samnaun, Kappl en See. Deze vier skigebieden hebben in totaal 365 kilometer aan pistes en 74 liften.

HoogseizoenKinderenJeugdVolwassenen
1 dag€33.50€33.50€58.00
2 dagen€66.00€66.00€115.00
3 dagen€97.50€97.50€171.50
4 dagen€128.50€128.50€227.00
5 dagen €156.00€156.00€276.00
6 dagen€179.00€179.00€316.50
7 dagen€201.50€201.50€356.50

Dorpen in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Ischgl Pfunds-Spiss Mathon

Liften Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Stoeltjeslift icoon Stoeltjesliften26
Sleeplift icoon Sleepliften11
Gondel icoon Gondels7

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl

Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Sneeuwzeker
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Pistekwaliteit