Zell am See – Kaprun

Zell am See - Kaprun Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie

138 km piste

Afstand: 972 km

Hoogste punt: 3029 meter

Hoogte dal: 757 meter

Hoogte skigebied

43% blauwe pistes - 59 km
37% rode pistes - 51 km
20% zwarte pistes - 28 km

Zell am See - Kaprun algemeen© Zell am See-Kaprun Tourismus

Zell am See - Kaprun in het kort

Geschikt voor beginners
Gezellige sfeer in het skigebied
100 procent sneeuwzeker

Inleiding over Zell am See - Kaprun

Het skigebied Zell am See - Kaprun heeft ruim 138 kilometer aan pistes. Het hoogste punt wat je kunt bereiken in dit gebied is maar liefst 3029 meter hoog. Sommige liften in dit skigebied gaan al vrij snel open. Dit omdat Zell am See - Kaprun over een gletsjer beschikt, genaamd de Kitzsteinhorn. Rond deze gletsjer kan ook nog flink worden geskied. Deze gebieden zijn sinds 2019 met elkaar verbonden. Zell am See - Kaprun is dus een gezellig skigebied, waar je verschillende kanten op kan.

Zell am See - Kaprun© Schmittenhöhe

Handige links voor Zell am See - Kaprun

Pistekaart

Accommodaties in Zell am See - Kaprun

Meer informatie over Zell am See - Kaprun

Het skigebied Zell am See - Kaprun

Het is een erg knus skigebied, niet te groot, maar ook niet te klein. Er is tenslotte ook een 7 kilometer lange dalafdaling te vinden op de Maiskogel. Niet alleen kan er goed geskied worden in dit gebied, er kan namelijk ook gewandeld of gelanglaufd worden. Na het skiën kan je gelijk de leuke après-ski in duiken. Als je het gebied toch wat te klein vindt kun je uitwijken naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Je kan er voor kiezen om een Ski Alpin Card te nemen. Met deze kaart heb je toegang tot Zell am See - Kaprun en het Skicircus.

Mogelijkheden in Zell am See - Kaprun

Zoals eerder vermeldt heb je dus prachtige loipes en routes voor wandelaars en langlaufers. Als je dus niet van skiën of snowboarden houdt kun in Zell am See - Kaprun ook lekker je gang gaan. Ook heb je dus de mogelijkheid om uit te wijken naar andere gebiede, waardoor je in totaal 400 kilometer aan pistes tot beschikking hebt.

De voor- en nadelen van Zell am See - Kaprun

Gevorderden vinden misschien niet de uitdaging die ze willen in dit skigebied. De dalafdaling van de Schmittenhöhe is een van de weinige moeilijke pistes. Daarnaast zijn er ook weinig off-piste mogelijkheden. Hier kan je beter voor naar Kaprun gaan. Nog een ander groot nadeel van het skigebied Zell am See - Kaprun is de drukte die er heerst. Het is een populair gebied en dat kan je ook afzien aan de wachttijden bij de liften. Dingen die de nadelen compenseren zijn natuurlijk de goede après-ski in het gebied. Daarnaast ook goed nieuws voor de snowboarders onder ons. In het skigebied zijn er weinig vlakke stukken te vinden. Hierdoor hoef je niet te gaan steppen of prikken. Tot slot kan je ook heerlijk eten op de piste. Ondanks de grootte van het skigebied, zijn er toch enorm veel eettenten.

Funpark in het skigebied

Het skigebied Zell am See - Kaprun beschikt over 5 funparks. Dit zijn niet de meest geavanceerde funparks, maar de meeste onderdelen zitten er wel in. Daarnaast heb je ook een freeride-zone en is het gelukkig gewoon toegestaan.

De verschillen tussen de dorpen in Zell am See - Kaprun

Er zijn ongeveer 7 dorpen onderdeel van het skigebied: Maishofen, Bruck, Schüttdorf, Zell am See, Piesendorf, Kaprun & Fusch. De verschillen tussen deze dorpen zijn best groot. Voor de après-ski moet je vooral in Zell am See en Kaprun zijn. Als je in de wat goedkopere dorpen wilt zitten kan je in alle bovenstaande dorpen gaan zitten, behalve Schüttdorf en Zell am See. Verder is de sfeer en de bereikbaarheid van de dorpen over het algemeen wel hetzelfde. Het meest kindvriendelijke dorp is Kaprun.

Skipasprijzen Zell am See - Kaprun

HoogseizoenKinderenJeugdVolwassenen
1 dag€29.00€43.50€58.50
2 dagen€57.00€86.00€115.00
3 dagen€84.50€126.50€169.00
4 dagen€107.50€161.00€215.00
5 dagen €128.50€192.50€257.00
6 dagen€146.00€219.00€292.00
7 dagen€159.00€238.50€318.00

Dorpen in Zell am See - Kaprun

Zell am See Kaprun Maishofen

Liften Zell am See - Kaprun

Stoeltjeslift icoon Stoeltjesliften16
Sleeplift icoon Sleepliften17
Gondel icoon Gondels17

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl

Zell am See - Kaprun

Sneeuwzeker
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Pistekwaliteit