Wintersport Duitsland

Het grootste aanbod
Kosteloos vergelijken
Wintersport op maat

Filters

Land

Vlag Oostenrijk OpsneeuwvakantieOostenrijk

Vlag Frankrijk OpsneeuwvakantieFrankrijk

Vlag Italië OpsneeuwvakantieItalië

Vlag Zwitserland OpsneeuwvakantieZwitserland

Vlag Duitsland OpsneeuwvakantieDuitsland

Vlag Tsjechië OpsneeuwvakantieTsjechië

Vlag Canada OpsneeuwvakantieCanada

Vlag Noorwegen OpsneeuwvakantieNoorwegen

Vlag Andorra OpsneeuwvakantieAndorra

Dorp

Regio

Type

Hotel

Appartement

Chalet

Pension

Woning

Aparthotel

Vakantiepark

Service

Logies en ontbijt

Logies

Half pension

Volpension

All inclusive

Prijs

Sterren

Organisatie

Resultaten

Sorteren op

Duitsland is erg in trek bij wintersportliefhebbers. Vooral het bergachtige landschap in Sauerland is zeer geschikt om een skivakantie te houden. Het grote voordeel is dat Duitsland letterlijk naast de deur ligt en je dus niet zo heel ver hoeft te reizen voor je op je wintersportbestemming bent. Het nadeel is dat het lang niet altijd even sneeuwzeker is. Ter plekke doet men er alles aan om het wintersporters naar de zin te maken door krachtige kunstsneeuwmachines in te zetten als dat nodig is. De skigebieden in Duitsland zoals het Sauerland en het zuidelijker gelegen Beieren kenmerken zich door uitstekend onderhouden pistes die zicht zacht glooiend door het landschap slingeren. Hoewel er in het Sauerland dus meestal voldoende kunstsneeuw ligt is de kans op ‘natuurlijke’ sneeuw groter in Beieren. Nog een groot voordeel van skiën in Duitsland is dat er over het algemeen vrij rustig is bij de skilift. Vooral voor gezinnen met kinderen en voor mensen die even een kort skitripje willen maken is het Sauerland ideaal. Het ligt maar een paar uur van de Nederlandse grens en de pistes zijn heel geschikt beginners. Als je wat langer weg kunt en een meer ervaren skiër bent is Beieren een prima bestemming. Hoe dan ook, er is voor iedereen wat te beleven in de skioorden die onze oosterburen rijk zijn.

Skivakantie op maat boeken

Duitsland biedt voor iedereen de ideale skivakantie. Zeker als je spontaan besluit om een weekendje de lange latten onder te binden ben je binnen een paar uurtjes in het Sauerland. Vooral in de buurt van Winterberg zijn talloze dorpjes waar het prima toeven is. Maar ook als jet iets hoger gaat zitten zijn wintersportgebieden zoals bijvoorbeeld Willingen zeer gewild bij Nederlanders. Maar als je echt hardcore gaat voor wintersport Duitsland 2022 kent het land natuurlijk ook de skigebieden in de Duitse Alpen. Welbekend zijn de namen Berchtesgaden, Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen. En dan kun je natuurlijk ook nog kiezen voor het Zwarte Woud met bestemmingen als de Harz, Feldberg en het Beierse Woud. Net iets minder ver rijden dan de Alpen, maar minstens zo geschikt voor skiërs, wandelaars en langlaufers die niet te veel willen uitgeven.

Type accommodaties en service

Duitsland wordt als bestemming om te wintersporten een beetje ondergewaardeerd, en dat is wat ons betreft volledig onterecht. Voor in het Zuiden van Duitsland kan de frequente wintersportliefhebber zijn hart ophalen. Zuid-Duitsland heeft dankzij de Alpen een van de meest gevarieerde wintersportgebieden. Je vindt er talloze accommodaties in alle prijsklassen. Van chalets en appartementen tot hotels die van alle gemakken zijn voorzien. Het moet gezegd dat de Duitse skioorden bijzonder geschikt zijn voor families met kinderen. Er zijn relatief veel zachte afdelingen en blauwe pistes waar jonge skiërs hun skills prima kunnen perfectioneren. Maar er zijn ook veel funparken met slopes te vinden waar iets grotere kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Naast skiën staan de wintersportregio’s van Duitsland bekend om allerlei andere nordic wintersporten zoals langlaufen, bobsleeën en rodelen.

Populaire gebieden in Duitsland

Elke doorgewinterde wintersporter kent de Zugspitze in Duitsland. Dit is de hoogste berg van Duitsland en ligt in Beieren. De Zugspitze is eigenlijk een soort natuurlijke grens tussen Duitsland en buurland Oostenrijk. En, je kunt er uiteraard uitstekende skiën en snowboarden. Omdat de pistes ter plekke tot meer dan tweeënhalve kilometer hoog zijn ligt er zeker tot ver in mei voldoende sneeuw. Hele bekende gebieden in de Alpen van Beieren zijn onder andere Fellhorn-Kanzelwand en de Allgäu. Maar de meesten van ons kennen ook bijvoorbeeld Oberstdorf waar het welbekende Vierschansentoernooi wordt gehouden. Met bijna 130 kilometer aan pistes zijn alle skioorden in Zuid-Duitsland bijna niet te tellen. En dan hebben we het nog alleen maar over de Duitse Alpen. Verspreid door heel Duitsland zijn er middelgebergtes waar mensen wintersportvakantie houden. Neem het Beierse Woud. Onderdeel van het Boheemse Woud dat het grootste bos van Europa is! Ook daar kun je heel goed skiën, onder andere op en rond de Große Arber waar je 10 kilometer aan piste tegenkomt. Wereldberoemd is het Zwarte Woud waar je ruim 60 kilometer aan piste vindt, maar waar je natuurlijk ook kunt genieten van de evenzo beroemde Schwarzwälder kersentaart. Kortom, Duitsland wordt misschien niet onmiddellijk geassocieerd met wintersport maar daar is iedereen die er wel eens heeft geskied het duidelijk niet mee eens.

Wintersport Duitsland 2022/2023

We hopen met z’n allen dat in 2022 het wintersportseizoen alsnog van start gaat ook al moeten we ons dan nog steeds houden aan strenge regels. Alles beter dan weer een jaar niet skiën of snowboarden. Zorg wel dat je een negatieve Coronatest bij je draagt die niet ouder is dan 48 uur want je kunt erop gecontroleerd worden bij de grens. Hier kun je alvast rekening mee houden als de pistes wel weer opengaan. Sla voldoende mondkapjes in. Je moet ze dragen bij kassa’s, skiverhuur, skiliften, liftstations en bergrestaurants. Houd er rekening mee dat er een gelimiteerd aantal mensen in de liften en op de pistes worden toegelaten. Bestel je skipas online.

Boeken bij Opsneeuwvakantie.nl

Omdat de Duitse middelgebergtes relatief laag liggen kun je er vooral in de winter van december tot maar op skivakantie. Over het algemeen ligt er meer dan genoeg sneeuw in het Ertsgebergte en het Zwarte Woud, de Allgäu en het Berchtesgadener Land. Door de veel hogere ligging van het skigebied rond de Zugspitze kan hier langer geskied worden. Vaak zelfs tot begin mei.

Wintersport bestemmingen

Oostenrijk wintersport

Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie Wintersport Oostenrijk

Gemütliche sfeer

De beste après-ski

Sneeuwzekere gebieden

Frankrijk wintersport

Vlag Frankrijk Opsneeuwvakantie Wintersport Frankrijk

Heerlijke Franse gerechten

Kindvriendelijk

Sneeuwzekere gebieden

Italië wintersport

Vlag Italië Opsneeuwvakantie Wintersport Italië

Ideale weersomstandigheden

Overheerlijke Italiaanse keuken

Goed geprepareerde pistes

Zwitserland wintersport

Vlag Zwitserland Opsneeuwvakantie Wintersport Zwitserland

Wereldberoemde skigebieden

Prachtige natuurgebieden

Sneeuwzekere gebieden

Duitsland wintersport

Vlag Duitsland Opsneeuwvakantie Wintersport Duitsland

Dichtbij huis

Gezellige après ski

Ideaal voor beginners

Tsjechië wintersport

Vlag Tsjechië Opsneeuwvakantie Wintersport Tsjechië

Gezellige après ski

Relatief goedkoop

Ideaal voor beginners

Canada wintersport

Vlag Canada Opsneeuwvakantie Wintersport Canada

Perfecte sneeuwkwaliteit

Meer dan skiën alleen

Sneeuwzekere gebieden

Noorwegen wintersport

Vlag Noorwegen Opsneeuwvakantie Wintersport Noorwegen

Meer dan skiën alleen

Prachtige natuurgebieden

Sneeuwzekere gebieden