KitzSki Kitzbühel – Kirchberg

KitzSki Kitzbühel - Kirchberg Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie

181 km piste

Afstand: 920 km

Hoogste punt: 2001 meter

Hoogte dal: 800 meter

Hoogte skigebied

52% blauwe pistes - 94 km
37% rode pistes - 67 km
11% zwarte pistes - 20 km

KitzSki algemeenPanoramabahn © Mittersill Plus GmbH

KitzSki Kitzbühel - Kirchberg in het kort

Goede mogelijkheden voor tochten
Gezellige après-ski
Goede variatie aan pistes

Inleiding over KitzSki Kitzbühel - Kirchberg

Het skigebied KitzSki Kitzbühel - Kirchberg ligt verspreidt tussen de Kitzbuheler Horn en Pengelstein. In het midden van dit gebied liggen verschillende dorpen waaronder de bekende wintersportplaatsen Kitzbühel en Kirchberg. Gelukkig zijn er ook genoeg minder moeilijke afdalingen te vinden in dit gebied. De pistes zijn prima, ook zijn er veel moderne skiliften. Het enige nadeel van het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel is dat de liftverbindingen soms wat onduidelijk zijn. Een kaart van het skigebied is daarom de eerste dagen sterk aan te raden. Door de relaxte sfeer die er hangt in het skigebied Kirchberg - Kitzbühel is dit gedeelte van Tirol zeer populair onder Nederlandse wintersporters.

KitzSki© Kitzbühel Tourismus | Michael Werlberger

Handige links voor KitzSki Kitzbühel - Kirchberg

Pistekaart

Accommodaties in KitzSki Kitzbühel - Kirchberg

Aangrenzende skigebieden

Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental

Meer informatie over KitzSki Kitzbühel - Kirchberg

Sneeuwzeker en genoeg liften en pistes in KitzSki

De meeste bergen van KitzSki Kitzbühel - Kirchberg liggen rond de 2000 meter hoogte. Voor Oostenrijkse begrippen is dit een prima hoogte, de bergen van Kirchberg en Kitzbühel zijn daarom vrij sneeuwzeker. Mocht er toch geen sneeuw liggen dan is dat geen probleem, door de miljoenen euro's die hier geïnvesteerd is aan sneeuwkanonnen kun je vrijwel altijd skiën. Verder beschikt het skigebied Kirchberg-Kitzbühel tot wel 54 gondels en liften en kan er een goede 181 kilometer worden geskied. Over eten hoeft men zich al helemaal geen zorgen te maken, want met wel 60 berghutten is de keuze hier reuze!

Modern en veel mogelijkheden

Je kunt wel zien dat er nog steeds goed wordt gewerkt aan het gebied. Doordat er een nieuwe grote gondel gebouwd is, kun je nu van skigebied van Kirchberg naar het gebied Jochberg komen zonder de skibus. Tot slot is het ook mogelijk om naar Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental uit te wijken, via de verbinding met Westendorf.

Leuk om te doen in KitzSki

Elk jaar weer komen er duizenden mensen naar Kitzbühel om de wereldberoemde Hahnenkammrennen te zien. Professionele skiërs skiën hier iedere winter weer snoeihard van de Streif afdaling. Iedereen kan zich aan deze afdaling wagen wanneer er geen evenementen zijn. Dit valt echter alleen aan te raden wanneer u de sport goed onder controle heeft.

Drukte in KitzSki Kitzbühel - Kirchberg

Kitzbühel en Kirchberg zijn bij veel wintersporters een heus begrip. Gelukkig zijn er ook een aantal rustigere dorpen in het skigebied, zoals Mittersill, Reith, Aurach en Jochberg. Deze dorpen liggen wat meer aan de buitenkant van het gebied en zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan Kitzbühel en Kirchberg. Uit eigen ervaring is gebleken dat het skigebied aan de linkerkant van de 3S baan (gondel Kirchberg naar Jochberg) niet druk en zijn er dus geen of veel kortere wachttijden voor de gondels en liften. Er is de afgelopen jaren flink wat geld in dit skigebied geïnvesteerd, waardoor de wachttijden in het gehele skigebied sterk zijn verminderd. Een ander pluspunt van KitzSki is dat de meeste liften in het dal gratis zijn. Beginners en kinderen kunnen hier gratis oefenen, om zo hun prestaties naar een hoger niveau te tillen.

De mogelijkheden in het skigebied

De wintersporters gaan niet voor niets elk jaar massaal naar Kitzbühel en Kirchberg. Het geliefde Kirchberg heeft namelijk een erg gezellige après-ski met veel Nederlandse ondernemingen. In tenten zoals de Eisbar kan er al vroeg in de middag een feestje gebouwd worden en dit stopt meestal rond elf uur. In Kitzbühel kan er ook prima geaprès-skied worden, maar hier gebeurd het op een wat chiquere manier. Echter valt het zeer aan te raden om eens een rondje te lopen door Kitzbühel. Daarnaast is er ook een zwembad met glijbanen te vinden in het grote plaatsje Kitzbühel. Dit kan erg leuk voor de kinderen zijn, maar er bestaat dan een kans dat ze niet meer weg willen. Voor wie in de avond nog een iets wil doen, kan aan rodelen op de Gaisberg. Het skigebied Kirchberg - Kitzbühel beschikt over prachtige routes voor de langlaufers en wandelaars onder ons.

Skipasprijzen KitzSki Kitzbühel - Kirchberg

HoogseizoenKinderenJeugdVolwassenen
1 dag€29.50€44.00€29.50
2 dagen€58.00€87.00€117.00
3 dagen€85.00€122.00€170.00
4 dagen€107.00€161.00€215.00
5 dagen €128.00€192.00€257.00
6 dagen€148.00€222.00€297.00
7 dagen€162.00€243.00€325.00

Dorpen in KitzSki Kitzbühel - Kirchberg

Kitzbühel Kirchberg Mittersill Jochberg Aurach

Liften KitzSki Kitzbühel - Kirchberg

Stoeltjeslift icoon Stoeltjesliften28
Sleeplift icoon Sleepliften18
Gondel icoon Gondels11

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl

KitzSki Kitzbühel - Kirchberg

Sneeuwzeker
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Pistekwaliteit