Skigebieden

Populaire skigebieden in Oostenrijk Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie

Skigebieden in Oostenrijk

De wereld telt wel meer dan 2100 verschillende skigebieden waarvan een derde ongeveer in de Alpen ligt. En met wel meer dan 1 miljoen wintersporters per jaar zijn Nederlanders fanatieke wintersport liefhebbers. De Oostenrijkse Alpen bestaat uit enorm veel verschillende skigebieden. Vanwege de goede après-ski is de provincie Tirol veruit het populairst. In de provincie Tirol liggen veel bekende skigebieden zoals de Zillertal Arena, Kitzbühel, Hochzillertal en nog veel meer.

Er zijn wel 45 verschillende skigebieden in Oostenrijk en deze bestaan weer uit verschillende dorpen. Meestal zijn de dorpen aan elkaar verbonden door het skigebied, daardoor kun je van dorp naar dorp skiën en meestal weer terug door een skiliften verbinding. Door het enorme aanbod aan skigebieden kan het lastig zijn om een skigebied te kiezen. Om de keuze wat te vergemakkelijken zetten wij wat skigebieden op een rijtje. De skigebieden die we beschrijven kennen we allemaal doordat we er persoonlijk hebben geskied.

Waaraan moet een goed skigebied voldoen?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, smaken verschillen en dit geldt ook voor smaken op het terrein van skigebieden. Echter zijn er een paar standaard factoren die elke wintersporter graag in orde ziet. Het gebied moet groot genoeg zijn. Met een gebied dat tenminste 100 km aan pistes heeft, heb je genoeg variatie om een week te genieten van verschillende routes. Ook is een goede liftverbinding erg fijn. Wanneer de liften in een gebied goed geregeld zijn heb je kortere wachttijden en kun je vaak van dorp naar dorp skiën. Een voordeel van dit wintersportland is dat de skigebieden in Oostenrijk veelal over goede liftverbindingen beschikken.

Wanneer je met een groep gaat skiën kan de variatie in piste niveau's ook een rol spelen bij het uitzoeken van een skigebied. Onervaren wintersporters skiën liever op blauwe pistes terwijl ervaren wintersporters liever de steilere bergen van de skigebieden in Oostenrijk opzoeken. Ten tweede voldoet een goed skigebied aan leuke restaurantjes en barretjes, dit is tenslotte waarom de meeste mensen voor Oostenrijk kiezen.