Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia Vlag Italië Opsneeuwvakantie

322 km piste

Afstand: 1055 km

Hoogste punt: 3900 meter

Hoogte dal: 1560 meter

Hoogte skigebied

24% blauwe pistes - 76 km
68% rode pistes - 219 km
8% zwarte pistes - 27 km

Breuil Cervinia© Regione Autonoma Valle d’Aosta / Enrico Romanzi

Breuil-Cervinia in het kort

Makkelijke pistes
Leuk voor gezinnen
Autovrij centrum

Inleiding over Breuil-Cervinia

Dit skigebied ligt in het noorden van Italië, tegen de Zwitserse grens, en heeft in totaal 322 kilometer aan aaneengesloten pistes. Het hoogste punt in dit gebied is de Plateau Rosa. Deze ligt op een hoogte van 2480 meter, precies op de Zwitsers-Italiaanse grens. Vanaf hier kun je in totaal 22 kilometer naar beneden afdalen naar het Aosta dal in het skigebied Breuil-Cervinia.

De pistes zijn hier erg makkelijk met heel flauwe hellingen. Het zijn dus vooral vlakke en brede pistes. Je kunt hier als beginnende skiër dus goed terecht. Helaas is er voor de gevorderde skiër weinig uitdaging te vinden in dit gebied. Doordat de pistes breed en vlak zijn, zijn ze ook erg veilig. Bovendien wordt alles hier erg goed aangegeven, dus veel ongelukken kun je hier niet maken.

Ondanks de prachtige natuur is Breuil-Cervinia eigenlijk bijna alleen maar geschikt voor snowboarden en skiën, dus wandelroutes en langlaufloipes zul je hier niet veel vinden.

Breuil Cervinia skilift© Regione Autonoma Valle d’Aosta / Enrico Romanzi

Handige links voor Breuil-Cervinia

Pistekaart

Accommodaties in Breuil-Cervinia

Aangrenzende skigebieden

Zermatt

Meer informatie over Breuil-Cervinia

Helicopterskiën bij Breuil-Cervinia en Valtournenche

In het Aostadal is er ook een mogelijkheid om off-piste te skiën vlakbij de dorpen Breuil-Cervinia en Valtournenche. Omdat dat gedeelte het beste met de helicopter te bereiken is, wordt je hier met de helicopter naar toe gebracht. Vanaf de berg kun je een spectaculaire afdaling maken, met een adembenemend mooi uitzicht. Het is wel aan te raden deze afdaling samen met een gids te maken. Het is namelijk zelfs voor de meest ervaren skiër een erg uitdagende afdaling.

Breuil-Cervinia

Dit autovrije dorp ligt heel mooi in het Alpengebied tussen de sneeuwvelden en de besneeuwde rotsen van de bergen de Matterhorn (Monte Cervino) en de Monte Rosa op een hoogte van 2050 meter. Breuil-Cervinia is een gezellig en populair dorp, waar mensen graag hun vakantie doorbrengen. Vooral in de weekenden is het hier vaak druk, maar wel gezellig.

Ook dit gebied heeft lange en brede pistes van ongeveer 3800 meter, die lekker in het zonnetje liggen. Ondanks dat deze pistes aan de zonnige kant van de berg liggen, zijn ze erg sneeuwzeker. Ook voor de kinderen is dit gebied een paradijs. Het is een veilig gebied en er is een kinderland met een oefenweide vlak bij het dorp, waar ze zich heerlijk kunnen uitleven.

Andere wintersporten en activiteiten in Breuil-Cervinia

Snowboarden

Snowboarden is in Breuil-Cirvinia een heel populaire bezigheid. Dit heeft natuurlijk te maken met de brede pistes en de mogelijkheid om off-piste te snowboarden. Ook beschikt het dorp over een heel mooi funpark, het ‘Indian Park’. Dit park ligt bij de zesde afdaling en heeft meerdere lines. Niet alleen de gevorderde snowboarders, maar ook de beginners kunnen zich hier prima vermaken. Verder zijn er verschillende obstakels, zoals boxes, rails, walls, enz.

Langlaufen en wandelen

Dit dorp is niet echt geschikt voor langlaufen of wandelen. Er zijn hier ook maar loipes van in totaal 3 kilometer, dus veel is het niet. Uitwijken naar een dorpje in de buurt, Valtournenche, is ook geen optie, aangezien het aantal loipes hier ongeveer hetzelfde is. Ook het aantal wandelroutes laat te wensen over. Breuil-Cirvinia is voornamelijk een dorp voor skiën en snowboarden.

Après-ski in Breuil-Cervinia

Met de après-ski hier is het al net zo gesteld als met de après-ski in heel Italië. Er zijn hier geen uitgebreide feesten, maar heerlijk uitgebreid eten en vooral lang natafelen op een terras in het zonnetje. Maar voor de toeristen die toch graag een après-ski willen zijn er nog wel wat pubs, waar je na het skiën even wat kunt drinken. De meeste mensen gaan dan eerst naar de ‘Dragon Pub’ of de ‘Lo Yeti Video Pub’ en als het wat later wordt, gaan ze naar wat uitgebreidere café’s zoals, ‘L’Etoile’ en ‘Il Bianconiglio’.

Valtournenche

Dit dorp ligt op een hoogte van 1524 meter in de regio Aosta. Het is nog een authentiek bergdorp, met oude gebouwen. Je vindt hier dus geen nieuwbouwcomplexen. Wel is er ongeveer 5 jaar geleden een goede parkeerplaats gekomen en sleepliften worden steeds meer vervangen door stoeltjesliften. Verder is er hier ook nog een sneeuwinstallatie bij gekomen, vanwege de harde wind die de sneeuw wegblaast. Ook hier vind je makkelijke pistes, waar het meestal erg rustig is. Wel zo prettig, natuurlijk. Er is een skigebied met maar liefst 2 liften, speciaal voor beginners die het skiën nog onder de knie willen krijgen. Wel gaat er vanaf het Plateau Rosa een spectaculaire afdaling van ongeveer 13 kilometer naar het dorp. Met deze afdaling zou je ook bij de Piccolo Cervino kunnen beginnen. Dan kun je hem nog eens verlengen met 9 kilometer. Diezelfde afdaling wordt nog eens 9 km langer als je start bij de Piccolo Cervino (Klein Matterhorn). De pistes in Valtournenche zijn niet verlicht, waardoor ‘s avonds skiën niet mogelijk is.

Andere wintersporten en activiteiten in Valtournenche

Speelparadijs voor kinderen

Midden in Valtournenche ligt een gebied met een speeltuin en een meeting point. De ‘Wild West Zone’ ligt dichtbij het station van de kabelbaan ‘La Sallette’, waardoor je zo op de pistes bent, vanaf dit gebied. het terrein is helemaal omheind en er staat een draaimolen, er cartoon figuren, gemaakt van schuim en je vindt er verschillende tunnels en bogen. Echt een paradijsje voor de kinderen. Zij kunnen hier tot 8 jaar kunnen terecht tegen een betaling van 5,–

Snowboarden

Valtournenche beschikt over een Snowpark, Het ‘Indian Park’. Hier kunnen de beginners het snowboarden en freestylen leren. maar ook de gevorderde snowboarders zullen zich hier prima kunnen vermaken. Dit snowpark is gebouwd in 2003 en het staat bekend als een van de meest spectaculaire sneeuwparken in de Alpen. Het park is bijna 400 meter lang en 100 meter breed. Er is hier een grote halfpipe, wat high-jumps en er zijn 3 boardercross-afdalingen.

Après-ski in Valtournenche

Ook hier is de apres-ski niet wat je van een après-ski gewend bent. Er is zelfs nog minder dan in Breuil Cervinia. Als je toch wat meer après-ski wil, kun je nog terecht in Breuil Cervinia. In Valtournenche kun je alleen maar lekker eten. Op de pistes van Valtournenche zijn veel goede restaurants te vinden. Hier kun je heerlijk eten en op het terras van het uitzicht en het zonnetje genieten. Zelfs vanuit het Zwitserse Zermatt komen de mensen naar Valtournenche om van het heerlijke Italiaanse eten en drinken te genieten.

Skipasprijzen Breuil-Cervinia

HoogseizoenKinderenJeugdVolwassenen
1 dag€34.00€43.00€48.00
2 dagen€64.50€81.00€92.00
3 dagen€95.00€119.00€135.00
4 dagen€122.00€154.00€175.00
5 dagen €150.00€189.00€214.00
6 dagen€177.00€223.00€253.00
7 dagen€194.00€244.00€277.00

Dorpen in Breuil-Cervinia

Breuil- Cervinia Valtournenche

Liften Breuil-Cervinia

Stoeltjeslift icoon Stoeltjesliften22
Sleeplift icoon Sleepliften8
Gondel icoon Gondels22

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl

Breuil-Cervinia

Sneeuwzeker
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Pistekwaliteit