Wintersport Oostenrijk

Het grootste aanbod
Kosteloos vergelijken
Wintersport op maat

Filters

Land

Vlag Oostenrijk OpsneeuwvakantieOostenrijk

Vlag Frankrijk OpsneeuwvakantieFrankrijk

Vlag Italië OpsneeuwvakantieItalië

Vlag Zwitserland OpsneeuwvakantieZwitserland

Vlag Duitsland OpsneeuwvakantieDuitsland

Vlag Tsjechië OpsneeuwvakantieTsjechië

Vlag Canada OpsneeuwvakantieCanada

Vlag Noorwegen OpsneeuwvakantieNoorwegen

Vlag Andorra OpsneeuwvakantieAndorra

Dorp

Regio

Type

Hotel

Appartement

Chalet

Pension

Woning

Aparthotel

Vakantiepark

Service

Logies en ontbijt

Logies

Half pension

Volpension

All inclusive

Prijs

Sterren

Organisatie

Resultaten

Sorteren op

Een skivakantie in Oostenrijk staat bij ons vaak bovenaan het lijstje. Ruim de helft van de skiënd Nederland vertrekt elk jaar richting dit ski-land bij uitstek. In de wintermaanden zijn skibestemmingen zoals het welbekende Tirol erg in trek om een wintersport naartoe te boeken. De populariteit van Oostenrijk is onder andere te verklaren door het feit dat er voor iedere skiliefhebber wel wat wils is te vinden. Gigantische skigebieden met kilometerslange piste waar je dagen kunt skiën zonder een keer dezelfde piste te nemen. Maar ook pittoreske bergdorpjes aan veel kleinere skigebieden waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. En dan de vermaarde Oostenrijkse gastvrijheid die tot uiting komt in de gemütlichste après-ski die je hebt meegemaakt. Het is eigenlijk geen wonder dat Nederlanders die er eenmaal geweest zijn keer op keer weer een wintersport Oostenrijk boeken. Waarom? We leggen het in dit artikel uit.

Skivakantie op maat boeken

Toeristen die in de wintermaanden naar de skigebieden komen zijn belangrijk voor de economie van Oostenrijk. Het land doet er alles aan om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Ruim de helft van de Nederlanders reist in de winter af naar Oostenrijk voor een skivakantie. Het is geen wonder dat je in de bij onze landgenoten populaire skigebieden zoals Saalbach, Gerlos en Westendorf overal Nederlands hoort. Ook Tirol is razend populair en beschikt over de modernste skiliften en accommodaties die voldoen aan de hoogste eisen. Of je nu met z’n tweetjes een lang weekend wilt genieten of met het hele gezin twee weken zoveel mogelijk pistes wilt pakken, Oostenrijk biedt het.

Type accommodaties en service

In de talloze dorpen die je in de verschillende skigebieden vindt kun je kiezen uit de meest uiteenlopende hotels, appartementen en chalets. Toch lukt het de Oostenrijkers om de authentieke ambiance van de dorpen in stand te houden. Vooral als er verse sneeuw is gevallen waan je je in een sprookjeswereld en verwacht elk moment dat er een arrenslee met bellen om de hoek komt. De sfeer in de bergdorpen van Oostenrijk is nog steeds warm en kleinschalig, maar wel met alle gemakken van de moderne tijd.

Populaire gebieden in Oostenrijk

Er zijn nogal wat skigebieden in Oostenrijk waar het goed toeven én skiën is. Hele bekende zoals Saalbach, Salzburgerland, Voralberg, Westendorf, Gerlos en natuurlijk Tirol zijn elk skiseizoen erg populair bij skiliefhebbers van over de hele wereld, en dus ook bij Nederlanders. Skitoerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Oostenrijk, daarom wordt er ieder jaar stevig geïnvesteerd in de modernste skiliften, gezellige chalets en luxe hotels. De meeste hotels beschikken bijvoorbeeld over een uitgebreide wellness waar je na het skiën heerlijk kunt relaxen. Toch zijn de Oostenrijkers streng tegen zichzelf en elkaar als het gaat om vernieuwing. Die mag absoluut niet ten koste gaan van de zo kenmerkende authenticiteit en gastvrije karakter van de Oostenrijkse dorpen rond de pistes.

Wintersport Oostenrijk 2022/2023

Komende wintersportseizoen is het lastiger om een skivakantie naar Oostenrijk te boeken. Op dit moment staat het reisadvies op oranje. Reizen is alleen in noodzakelijke gevallen toegestaan. En restaurants en hotels zijn sowieso tot eind januari gesloten. Toch kan het heel goed zijn dat wintersport Oostenrijk 2022 op een later tijdstip nog wel mogelijk zal zijn. Maar dan wel met strenge Coronamaatregelen op en rond de pistes en in de dorpen. Er zijn een paar belangrijke data en maatregelen die je in acht moet nemen als je overweegt dit jaar nog op de lange latten te gaan staan in Oostenrijk. Het is vanaf 15 januari verplicht om een formulier in te vullen als de grens van Oostenrijk oversteekt. Deze kun je hier downloaden. Denk niet dat het wel los zal lopen want er wordt steekproefsgewijs gecontroleerd en als je het formulier niet hebt kom je het land niet in. De Coronamaartregelen die we ook in ons land kennen gelden ook in Oostenrijk. Tot die enigszins versoepeld worden is het sowieso niet aan te raden om een skivakantie Oostenrijk te boeken want er mag eigenlijk helemaal niks. Hopelijk kunnen we in de tweede helft van het wintersportseizoen weer wat meer en is een skivakantie naar Oostenrijk toch nog mogelijk. Afstand houden, mondkapjes en niet in te grote groepen bij elkaar. Kijk wel even hoe het zit met je reisverzekering. Bij code Oranje wordt door de meeste reisverzekeringen de schade (door Corona) niet gedekt. Check het bij je verzekeringsmaatschappij voor je afreist naar je bestemming in Oostenrijk.

Boeken bij Opsneeuwvakantie.nl

Oostenrijk is veruit het populairste skigebied onder Nederlanders andere Europeanen die van sneeuw, skiën en snowboarden houden. Vooral de afwisseling in het ski-land bij uitstek spreekt ons aan. Je kunt je helemaal te buiten gaan in gigantische skigebieden met honderden kilometers piste, of je laat je betoveren door de kleinschalige skioorden die omringt worden door pittoreske dorpjes. En laten we de onvergelijkbare Oostenrijkse après-ski niet vergeten. Die is namelijk in geen enkel Alpenland zo gezellig als in Oostenrijk.

Wintersport bestemmingen

Oostenrijk wintersport

Vlag Oostenrijk Opsneeuwvakantie Wintersport Oostenrijk

Gemütliche sfeer

De beste après-ski

Sneeuwzekere gebieden

Frankrijk wintersport

Vlag Frankrijk Opsneeuwvakantie Wintersport Frankrijk

Heerlijke Franse gerechten

Kindvriendelijk

Sneeuwzekere gebieden

Italië wintersport

Vlag Italië Opsneeuwvakantie Wintersport Italië

Ideale weersomstandigheden

Overheerlijke Italiaanse keuken

Goed geprepareerde pistes

Zwitserland wintersport

Vlag Zwitserland Opsneeuwvakantie Wintersport Zwitserland

Wereldberoemde skigebieden

Prachtige natuurgebieden

Sneeuwzekere gebieden

Duitsland wintersport

Vlag Duitsland Opsneeuwvakantie Wintersport Duitsland

Dichtbij huis

Gezellige après ski

Ideaal voor beginners

Tsjechië wintersport

Vlag Tsjechië Opsneeuwvakantie Wintersport Tsjechië

Gezellige après ski

Relatief goedkoop

Ideaal voor beginners

Canada wintersport

Vlag Canada Opsneeuwvakantie Wintersport Canada

Perfecte sneeuwkwaliteit

Meer dan skiën alleen

Sneeuwzekere gebieden

Noorwegen wintersport

Vlag Noorwegen Opsneeuwvakantie Wintersport Noorwegen

Meer dan skiën alleen

Prachtige natuurgebieden

Sneeuwzekere gebieden