Reisverzekering

Reisverzekering vergelijken

De wintersport kan weer geboekt worden en daarom zijn de meeste wintersporters zich alweer volop aan het oriënteren en voorbereiden op de volgende sneeuwvakantie. Terwijl de meeste mensen zich vooral richten op de leuke aspecten van de voorbereiding zoals een mooi skigebied met goede après-ski zoeken, zijn er helaas ook minder leuke dingen die geregeld moeten worden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dit is ook zeker het geval bij een wintersportvakantie. Hoe ervaren je ook bent als skiër, een ongeluk kan ook door een andere wintersporter worden veroorzaakt. Daarom is het een belangrijke maatregel om jezelf goed te verzekeren tegen ongevallen die je zelf vaak niet in de hand hebt. Omdat teveel betalen nooit leuk is kunt u hier gemakkelijk uw huidige reisverzekering vergelijken met mogelijk goedkopere aanbieders.

Reisverzekering afsluiten

vanaf € 0,68
vanaf € 1,32
vanaf € 1,41
vanaf € 1,94
vanaf € 2,34

Waarom is een reisverzekering nodig?

Een ongeval op de berg is erg vervelend. Bij het uitvoeren van de 'risicosporten' skiën en snowboarden kun je lelijk vallen. Hierdoor kan de vakantie waarnaar je waarschijnlijk lang hebt uitgekeken al vroeg tot zijn eind komen. Dit is al erg vervelend, maar wanneer je niet verzekerd bent voor dergelijke ongevallen in het buitenland kun je in sommige gevallen zo maar eens duizenden euro's kwijt zijn aan zorg. Dit had voorkomen kunnen worden door een reisverzekering, die over het algemeen vrij goedkoop zijn.

Sommige wintersporters denken dat een basis zorgverzekering genoeg is voor een wintersportvakantie, maar niets is minder waar. Voor risicosporten zoals skiën en snowboarden is er bij de meeste verzekeraars een extra reisverzekering nodig. De Nederlandse basisverzekering vergoeden tot een Nederlands tarief. Daarom wordt er bij een zwaarder ongeluk maar een deel van de rekening gedekt door de basisverzekering. Om wel volledig verzekerd te zijn is het dus zaak om een reisverzekering af te sluiten met speciale wintersportdekking. Lees onderaan de pagina wat over het algemeen verzekerd is met een reisverzekering met wintersportdekking.

Welk soort reisverzekering met wintersportdekking is voor mij de beste keuze?

Er zijn twee soorten reisverzekeringen beschikbaar, de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. De naam verklapt het verschil tussen twee verzekeringen al. De doorlopende reisverzekering geldt het hele jaar door voor vakanties naar het buitenland. Een kortlopende reisverzekering geldt daarentegen alleen voor één enkele wintersport. Wanneer u een reisverzekering voor de wintersport zoekt let dan op dat deze reisverzekering over een wintersportdekking beschikt, ongeacht welk type verzekering u kiest. Door deze maatregel bent u beschermd tegen alle soorten ongemakken die kunnen voorkomen op een wintersportvakantie.

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering is de meest gekozen reisverzekering, de rede hierachter is dat veel Nederlanders gemiddeld langer dan 2 weken per jaar op vakantie gaan. De doorlopende reisverzekering is dan een veel gevallen de goedkoopste optie. Tevens is het belangrijk om te onthouden dat een doorlopende reisverzekering meestal wel voor een aantal dagen per jaar geldt, dit verschilt per verzekering. Wanneer u langer dan 60 dagen per jaar op vakantie gaat is het aan te raden om dit aan te raden bij de verzekeringsmaatschappij, hierdoor wordt uw te betalen bedrag per maand wel duurder, maar gaat u wel volledig verzekerd op reis.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering vergoedt eventuele onverwachte kosten tijdens uw reis. Denk aan de diefstal van uw bagage of een ongeval, wat met wintersport zeker niet ondenkbaar is. Tevens is een kortlopende reisverzekering zeer flexibel in gebruik. Zo kunt u de verzekering vaak tot 5 minuten voor vertrek afsluiten. Ook betaalt u met deze verzekering alleen voor de dagen dat u daadwerkelijk op vakantie bent. Een kortlopende reisverzekering valt dus aan te raden aan mensen die één tot twee weken paar jaar op vakantie gaan, bijvoorbeeld op wintersportvakantie.

Wat moet ik invullen in de vergelijker?

De vergelijkingstool van deze pagina geeft een duidelijk overzicht van de goedkoopste reisverzekeraars. De voor u relevante filters dienen ingevoerd te worden. Hierdoor wordt de prijs automatisch aangepast aan de door u ingevulde filters. Om de reisverzekeringvergelijker zo transparant mogelijk te houden worden zowat alle verzekeraars meegenomen in de vergelijkingstool. De prijzen worden gesorteerd van de goedkoopste optie bovenaan, naar de de duurste optie onderaan. Wanneer u op wintersport gaat kunnen de volgende filters (die niet altijd vanzelfsprekend zijn) relevant zijn:

Maximale reisduur

Hoeveel dagen per jaar gaat u op reis? Wanneer u langer dan 45 dagen op vakantie gaat dient u dit aan te geven. Wanneer u langer op vakantie gaat wordt de reisverzekering duurder. Echter is dit wel belangrijk om aan te geven omdat u anders niet verzekerd bent.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering kan erg fijn zijn. Wanneer u of uw omgeving iets ernstig gebeurd kunt u een bepaald bedrag, of soms zelfs het hele bedrag van de vakantie terugkrijgen. De annuleringsverzekering dekt de kosten van bijvoorbeeld een gehuurde accommodatie of een al geboekt vliegtuigticket.

Wintersport (dekking)

Een wintersportdekking wordt ten zeerste aangeraden wanneer u op vakantie gaat skiën of snowboarden. Lees hieronder waarvoor een wintersportdekking dient.

Zakelijk op reis

Wanneer u zakelijk op wintersport gaat gelden er andere regels dan voor een particuliere wintersport. Door deze regels gelden er andere tarieven voor mensen die zakelijk op reis gaan.

Vervoer

Wanneer u met de auto op wintersport gaat kunt u ervoor kiezen om 'autopech' en 'vervangend vervoer' mee te nemen in uw reisverzekering. Hierdoor komt u nooit langdurig met pech langs de weg te staan.

Waarvoor dient de wintersportdekking?

Wij raden wintersporters aan om een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten. Met de wintersportdekking ben je verzekerd tegen de meest voorkomende wintersportongevallen. Denk aan een botbreuk, zelfs wanneer je met een helikopter van de piste gehaald moet worden. Ook dekt de wintersportdekking:

  • De eigen wintersportuitrusting. Denk aan het skipak, of de skischoenen.
  • De diefstal van ski's of snowboard, dit geldt voor gehuurd en eigen materiaal. Sluit dus geen extra verzekering af bij de lokale skiverhuur.
  • De huur van materiaal, maar ook de lessen en de skipas waar geen gebruik gemaakt van is door een ongeval of ziekte.

Let op, een wintersportdekking geldt alleen voor de 'normale' wintersporter. Dus niet voor extreme wintersporten en mensen die buiten de piste skiën. Buiten de piste skiën valt überhaupt niet aan te raden, zo is er na warm weer een verhoogde kans op lawines.