Dorpen – Mayrhofen

Mayrhofen 

Hoogte: 633 meter

Afstand: 951 km

Skigebied gesloten

Liftverbinding met skigebied
Ja
Dalafdaling
Nee
Treinstation
Ja
Dichtsbijzijnde vliegveld
Innsbruck

Mayrhofen in het kort

Veel après-ski mogelijkheden
Alle faciliteiten binnen handbereik
Goed bereikbaar

Inleiding over het prachtige Mayrhofen

Mayrhofen is een bekend après-ski dorp in Oostenrijk. Het traditionele knusse sfeertje is veranderd naar een moderne bouwstijl. Alsnog heeft Mayrhofen een gezellig centrum met een lange straat waar alle winkels en cafés te vinden zijn. Je kan ook erg makkelijk uitwijken naar andere gebieden van het Zillertal Arena, dus dat is erg handig. In het skigebied van Mayrhofen kan het wel vrij druk zijn, ook bij de gondels van Mayrhofen. Natuurlijk staat Mayrhofen bekend om zijn goede après-ski. Hier kun je zelf bepalen hoe laat je het gaat maken!

mayrhofen panorama

Handige links voor Mayrhofen

Après-ski Skigebied Skiverhuur

Accommodatie zoeken in MayrhofenBooking.com

Meer informatie over Mayrhofen

Het skigebied

Het skigebied van Mayrhofen (Zillertal 3000) is wat meer geschikt voor gevorderden, maar beginners kunnen hier zich ook prima vinden. Ongeveer de helft van de pistes zijn rood, dus dat is wel een uitdaging. Wel is het skigebied erg sneeuwzeker waardoor de conditie van de pistes altijd top is. Er is helaas geen dalafdaling die naar Mayrhofen toe gaat, iedereen moet gewoon weer met de gondel mee naar beneden. In het Zillertal Arena is er de bekende Harakiri piste te vinden, Dit is een van de steilste geprepareerde pistes van Oostenrijk. Deze is alleen aan te raden als je erg ervaren ben in het skiën. Er is namelijk het Penken Park, dat een goed snowpark is voor beginners en professionals. Langlaufers kunnen ook hun lol op in en rond Mayrhofen. Er lopen verschillende loipes naar andere dorpen in de omgeving. Een mooie loipe is de Birnfeldloipe. Ook kan er goed gewandeld worden in Mayrhofen. Er is een variatie aan wandelroutes die een half uur tot wel 2 uur kunnen duren. Ook wordt er één keer per week een tocht georganiseerd onder leiding van een berggids.

Mayrhofen Winter

Liften

In Mayrhofen zijn er 2 liften te vinden die je naar een skigebied kunnen brengen. De liften heten de Penkenbahn en de Ahornbahn.

Penkenbahn

Penkenbahn Mayrhofen
Adres:
Hauptstraße 472, 6290 Mayrhofen, Oostenrijk
Openingstijden:
8:00 - 17:00

Ahornbahn

Ahornbahn Mayrhofen
Adres:
Ahornstraße 853, 6290 Mayrhofen, Oostenrijk
Openingstijden:
8:00 - 17:00

Après-ski

Mayrhofen is wel één van de après-ski bestemmingen van Oostenrijk. Er is geen dalafdaling, dus après-skiën op de berg gaat wat moeilijk. Maar eenmaal in het dal gearriveerd gaat iedereen gelijk de Ice Bar in. Dit is wel de drukste tent voor in de namiddag. In de avond stromen er steeds meer mensen de Bruck’n Stadl in. Vaak vind je hier allemaal verschillende nationaliteiten. Gelukkig duren de feestjes in de Bruck’n Stadl tot 2 uur ’s nachts. Voor wie echt dan nog door wil zijn er soms wel eens feestjes in de Arena, een nachtclub. Hier worden regelmatig dance en technofeestjes georganiseerd die tot diep in de nacht duren. Er is kortom genoeg te après-skiën in Mayrhofen!

Activiteiten

In Mayrhofen zijn er voor iedereen wel activiteiten te doen. Er is bijvoorbeeld een bioscoop te vinden in dit gezellige dorp. Maar er zijn ook sportievere alternatieven zoals tennissen, squashen, fitnessen of schaatsen. Voor wie wat gezelligs wilt doen met familie of vrienden kan meer naar activiteiten zoals rodelen en kegelen kijken. Dit soort activiteiten zijn altijd erg leuk om te doen in groepsverband. Ook kan je met sneeuwscooters door de sneeuwachtige landschappen scheuren. Maar voor wie gewoon even rustig wilt relaxen is er natuurlijk ook een sauna en een binnenzwembad.

Faciliteiten

Faciliteiten heeft Mayrhofen genoeg. In totaal zijn er maar liefst 176 hotels te vinden, wat erg veel is. In totaal kan Mayrhofen plek bieden aan zo’n 19.000 mensen in het wintersportseizoen.  Daarnaast zijn er zo’n 14 supermarkten te vinden en natuurlijk een aantal banken. Als je ergens even lekker wilt eten kan je dat zeker doen in een van de 80 restaurants van Mayrhofen. Ook als je nog even wat wilt drinken kan je dit doen in de ruim 35 cafeetjes en barretjes.

Mayrhofen centrum

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheek
Huisarts

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Mayrhofen zelf.

Geldzaken

Bank
Geldautomaat

Overige zaken

Postkantoor
VVV
Telefooncellen

Faciliteiten in Mayrhofen

Hotels175
Restaurants80
Discotheken5
Bars & Cafés35
Casino1
Bioscoop1

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl

Mayrhofen

Skigebied
Après-ski
Goedkoop
Activiteiten
Faciliteiten
Beoordeling:8.4

Dorpen in de buurt

Gerlos Zell am Ziller

Skiverhuur in Mayrhofen

In Mayrhofen zijn verschillende skiverhuurs te vinden. Wij hebben de beste en goedkoopste op een rijtje gezet.

Skischolen in Mayrhofen

In het dorp zijn er weer verschillende skischolen te vinden. Hieronder laten wij de beste skischolen van Mayrhofen zien.