Dorpen – Mayrhofen

Mayrhofen

Hoogte: 633 meter

all inclusive hotel

  Gesloten (verwachte opening 8 dec)

Beoordeling van Opsneeuwvakantie.nl
Skigebied
Après-ski
Prijsniveau
Kindvriendelijk
Activiteiten
Beoordeling:9.6

Mayrhofen in het kort

Veel voorzieningen
Leuke activiteiten en sfeer
Heerlijk wandelen en langlaufen

Inleiding over het prachtige Mayrhofen

Mayrhofen is een bekend apres-ski dorp in Oostenrijk. Het traditionele knusse sfeertje is veranderd naar een moderne bouwstijl. Alsnog heeft Mayrhofen een gezellig centrum met een lange straat waar alle winkels en cafe’s aan liggen. Je kan ook erg makkelijk uitwijken naar andere gebieden van het Zillertal Arena, dus dat is erg handig. In het skigebied van Mayrhofen kan het wel aardig druk zijn, ook bij de gondels van Mayrhofen. Natuurlijk staat Mayrhofen bekend om zijn goede apres-ski. Hier kun je zelf bepalen hoe laat je het gaat maken!

  • Ellmau bergen
    Ellmau

Faciliteiten in Mayrhofen

    Hotels9
  Restaurants22
     Discotheken2
     Bars & Cafés10
    Casino-
    Bioscoop-

Dorpen in de buurt

Meer informatie over Mayrhofen

Het skigebied

Het skigebied van Mayrhofen (het Zillertal Arena 3000) is wat meer geschikt voor gevorderden, maar beginners kunnen hier zich ook prima vinden. Ongeveer de helft van de pistes zijn rood, dus dat is wel een uitdaging. Wel is het skigebied erg sneeuwzeker waardoor de conditie van de pistes altijd top is. Er is helaas geen dalafdaling die naar Mayrhofen toe gaat, iedereen moet gewoon weer met de gondel mee naar benenden. In het Zillertal Arena is er de bekende Harakiri piste te vinden, Dit is een van de steilste geprepareerde pistes van Oostenrijk. Deze is alleen aan te raden als je erg ervaren ben in het skieen. Daarnaast kan je ook genoeg off-piste en funparken bezoeken. Er is namelijk het Penken Park, dat een goed snowpark is voor beginners en professionals. Langlaufers kunnen ook hun lol op in en rond Mayrhofen. Er lopen verschillende loipes naar andere dorpen in de omgeving. Een mooie loipe is de Birnfeldloipe. Ook kan er goed gewandeld worden in Mayrhofen. Er is een variatie aan wandelroutes die een half uur tot 2 uur kunnen duren. Ook wordt er een keer per week een tocht georganiseerd onder leiding van een berggids.

Liften

Penkenbahn

Ahornbahn

Après-ski

Mayrhofen is wel een van de apres-ski bestemmingen van Oostenrijk. Er is geen dalafdaling, dus apres-skieen op de berg gaat wat moeilijk. Maar eenmaal in het dal gearriveerd gaat iedereen gelijk de ICE bar in. Dit is wel de drukste tent voor in de namiddag. In de avond stromen er steeds meer mensen de Bruck’n Stadl in. Vaak vind je hier allemaal verschillende nationaliteiten. Gelukkig duren de feestjes in de Bruck’n Stadl tot 2 uur ’s nachts. Voor wie echt dan nog door wil zijn er soms wel eens feestjes in de Arena, een nachtclub. Hier worden regelmatig dance en technofeestjes georganiseerd die tot diep in de nacht duren. Er is kortom genoeg te apres-skieen in Mayrhofen!

Activiteiten

In Mayrhofen zijn er voor iedereen wel activiteiten te doen. Er is bijvoorbeeld een bioscoop te vinden in dit gezellige dorp. Maar er zijn ook sportievere alternatieven zoals tennissen, squashen, fitnessen of schaatsen. Voor wie wat gezelligs wilt doen met familie of vrienden kan meer naar activiteiten zoals rodelen en kegelen kijken. Dit soort activiteiten zijn altijd erg leuk om te doen in groepsverband. Ook kan je met sneeuwscooters door de sneeuwachtige landschappen scheuren. Maar voor wie gewoon even rustig wilt relaxen is er natuurlijk ook een sauna en een binnenzwembad.

Faciliteiten

Faciliteiten heeft Mayrhofen genoeg. In totaal zijn er maar liefst 176 hotels te vinden, wat erg veel is. In totaal kan Mayrhofen plek bieden aan zo’n 19.000 mensen in het wintersportseizoen. Dit is de hoogste toeristencapaciteiten van Opsneeuwvakantie.nl. Daarnaast zijn er zo’n 14 supermarkten te vinden en natuurlijk een aantal banken. Als je ergens even lekker wilt eten kan je dat zeker doen in een van de 80 restaurants van Mayrhofen. Ook als je nog even wat wilt drinken kan je dit doen in de ruim 35 cafeetjes en barretjes.

Praktische informatie

Gezondheid

Apotheekaprès-ski vinkje
Huisartsaprès-ski vinkje

Geldzaken

Bankaprès-ski vinkje
Geldautomaataprès-ski vinkje

Overige zaken

Postkantooraprès-ski vinkje
VVVaprès-ski vinkje
Telefooncellenaprès-ski vinkje

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer