Skihallen

Als je op de piste staat in Oostenrijk of Frankrijk dan denk je: waarom hebben we dit niet in Nederland? Wees niet getreurd. In Nederland hebben we misschien geen bergen van kilometers boven de zeespiegel, we hebben skihallen. Een skihal is wat het woord zegt. Een hal waarin je kunt skiën. Deze skihallen worden door middel van koelsystemen onder het vriespunt gehouden en daarom blijft de sneeuw, die gemaakt wordt met sneeuwmachines, gewoon liggen.

Vaak gaan mensen één keer per jaar op wintersport. Elk jaar is het dan weer even inkomen en kijken hoe het gaat. Als je een paar keer per jaar naar de skihal gaat kun je je niveau blijven vasthouden en oefenen op je zwakke punten. Zo kun je in de skihal op je techniek gaan letten en op wintersport lekker vrij plezier gaan maken. Het is een goede voorbereiding.

Voor beginners is een skihal ook de perfecte startpiste. De skihallen zijn meestal niet zo steil en er zijn Nederlandstalige leraren aanwezig. Ook is de prijs van een dagje skihal een stuk lager dan de prijs van een dagje in Oostenrijk of Frankrijk. Daarom is het voor veel beginners fijn om even de basis te leren in de skihal. Dan kunnen ze al het een en ander voordat ze op de berg staan.

De 3 meest populaire skihallen

Er zijn diverse skihallen in Nederland en omstreken. Op deze pagina vind je informatie over de 3 meest gewaardeerde skihallen van Nederland en Duitsland.

1: Alpincenter Bottrop

Alpincenter Bottrop is een Duitse skihal in de stad Bottrop. Op 7 januari 2001 opende deze skihal voor het eerst haar deuren. Het is met zijn 640 meter de langste skihal ter wereld. De hal is 30 meter breed. Om een dagje te skiën of snowboarden betaal je hier ongeveer 40 euro. Deze prijzen veranderen zo nu en dan. Op de website van Bottrop kun je meer informatie vinden over de prijzen.

Over het algemeen wordt de skihal gewaardeerd om haar lengte, niet om de sneeuwkwaliteit. In veel reviews is te lezen dat de sneeuw een beetje ijzig is en dat je er niet wilt zijn als het druk is. Verder is het een prima baan.

2: SnowWorld Landgraaf

SnowWorld Landgraaf is een Nederlandse skihal in Landgtraaf. Het is niet de langste maar wel de grootste skihal van Europa. Met haar 38.000 m² sneeuw, 5 pistes en 7 liften is het gegarandeerd een leuke dag. De skihal opende in december 2001 en is uitgegroeid tot een van de favoriete indoor skihallen.

De reviews zijn vaak positief over SnowWorld Landgraaf. Sneeuw die in de hal ligt is vergelijkbaar met die op de bergen, daarom vinden veel mensen het fijn om hier te oefenen. SnowWorld Landgraaf is van 09:00-23:00 open op elke dag van het jaar, ook de feestdagen.

3: SnowWorld Zoetermeer

SnowWorld Zoetermeer is een skihal in de Nederlandse stad Zoetermeer. De skihal werd 5 jaar voor SnowWorld Landgraaf geopend in december 1996. Het was de tweede Nederlandse indoorskibaan met sneeuw.

Er zijn drie pistes in SnowWorld Zoetermeer. De sneeuwkwaliteit is hetzelfde als in SnowWorld Landgraaf. SnowWorld Zoetermeer wordt over het algemeen als een leuk dagje uit gezien.

Vind een wintersport accommodatie!