De reis op skivakantie is net zo belangrijk als het skiën zelf

Auto in sneeuw

Er zijn natuurlijk veel verschillende mogelijkheden om naar een vakantiebestemming te gaan. Het is natuurlijk wel heel vervelend als de reis naar het skiën niet vlekkeloos loopt of dat het allemaal gedoe veroorzaakt. Daarnaast is het ook wel prettig als het niet super duur is. Benieuwd naar alle verschillende opties? Lees dan verder

Auto

De meest voor de hand liggende manier is voor veel mensen. Het handige is dat je geen extra kosten hoeft te betalen aan het vervoermiddel van de reis. Daarnaast is het ook ideaal dat je je skimateriaal allemaal makkelijk kan meenemen in de auto. Het nadeel kan wel zijn dat je erg moe aankomt bij de skivakantie door het rijden. Als je tijdens de schoolvakanties gaat rijden heb je ook nog eens kans dat je eindeloos in de file staat.

Trein

Een andere handige optie is de trein, die zowel ‘s nachts als overdag kan rijden. Het fijne van de nachttrein is dat je lekker kan slapen en dat er zo weer een aantal uur van de reis afgaan. Daarnaast kan je al je spullen gewoon in de cabine neerleggen en dus alles gemakkelijk meenemen. Sommige mensen vinden dit niet zo’n fijne optie omdat je dan al je spullen van en naar het station moet sjouwen. Tot slot is niet elk skigebied goed te bereiken vanaf het dichtsbijzijnde treinstation.

Touringcar

Wat anderen mensen heel erg leuk vinden, vooral mensen die met een grote groep gaan skiën, is een touringcar huren. Het gezellige hiervan is dat je met de hele groep waarmee je op pad bent in één bus zit. Hierdoor begint de vakantie al meteen bij de reis! Het fijne is ook dat in zo’n grote auto alles mee kan, dus mocht je ook wat eten mee willen nemen is dat geen probleem. Daarnaast hoef je zelf niet te rijden en kan je lekker slapen in de bus! Hierdoor kom je ook heerlijk uitgerust aan.

Vliegtuig

Tot slot kan je ook met het vliegtuig naar de skivakantie gaan. Dit is de snelste manier van reizen en voor je het weet ben je er al! Het lastige hiervan is wel dat je vaak maar een beperkte aantal spullen mee kan nemen in het vliegtuig en hierdoor vaak extra bij moet betalen voor de skispullen. Natuurlijk kan je ook skimateriaal huren op vakantie.

Kortom, er zijn verschillende manieren om je skibestemming te bereiken met zijn eigen voor- en nadelen.

Vind een wintersport accommodatie!