De 5 leukste Tiroolse kersttradities

Kerst wintersport

Oostenrijk is een prachtig wintersportland. De vele pistes trekken jaarlijks miljoenen mensen waaronder veel Nederlanders. Maar rond de wintersporttijd zijn er ook andere dingen te beleven in dit mooie land. Zo heeft Oostenrijk erg gezellige tradities omtrent Kerstmis. Zie hier de top 5 leukste kersttradities rondom de bekende wintersportplaats Kufstein.

Kerstmarkt op slot Kufstein

Op het een eeuwenoude slot van Kufstein wordt er met de kerst al jarenlang een kerstmarkt gehouden. Geniet hier van de eeuwenoude tradities, spelletjes, Tiroolse hapjes en van de leuke kerstcadeaus. Het tarief voor volwassenen is €6 en voor kinderen €4. Je kan ook eenmalig €14,50 betalen voor je gehele gezin.

De 100.000 kerststerren in Ebbs

Vanaf 17 november tot 17 december laten ambachtslieden hun handwerk zien in het tuincentrum Hödnerhof in Ebbs. Het mooiste onderdeel van deze tentoonstelling zijn de bloemenkassen. Deze zijn namelijk versierd met 100.000 kerststerren. Perfect voor een romantische wandeling of een mooie foto!

Wierookrituelen

In Oostenrijk gelden de 12 nachten tussen Kerstavond en Drie Koningen als positief en reinigend. In de regio rondom Kufstein geldt al 1000 jaar een traditie voor deze periode: das Räuchern. Voor elk van de 12 nachten vindt een feestelijk wierookritueel plaats. Tijdens een wandeling kunnen deelnemers zelf takjes, bladeren en hars verzamelen om zo hun eigen wierookmix te maken.

Adventswandeling

Tijdens deze unieke avondwandeling loop je samen je groep naar de oude bedevaartskapel de Thierbergkapel. Ondertussen luister je naar een eeuwenoud kerstverhaal en geniet je van het uitzicht over Kufstein.

Verhalen van de nachtwachter

Door het centrum van Kufstein loopt ten tijde van kerst een nachtwachter met een lantaarn. Hij nodigt mensen uit om te luisteren naar oude anekdotes over deze traditionele Oostenrijkse stad. Daarnaast verteld hij een kerstverhaal en weet hij alles over de Tiroolse tradities.

Ga jij komende maand naar Tirol op wintersport? Dan mag je deze 5 unieke Tiroolse kersttradities niet missen en meteen een reis naar Tirol boeken.

Vind een wintersport accommodatie!