Ga op ski-safari in het fenomenaal mooie wintersportgebied Portes du Soleil

Les portes du soleil natuur
Ben jij een fanatiek wintersporter en ben je op het moment druk op zoek naar een bestemming die alles in zich heeft om jouw wintersportvakantie perfect te laten slagen? On y va! Wij inspireren je graag met Portes du Soleil, een van ‘s werelds meest beroemde en grootste wintersportgebieden. Het prachtige gebied bestrijkt Frankrijk én Zwitserland en bestaat uit maar liefst 650 kilometer aan pistes. Daarmee staat Portes du Soleil garant voor dagenlang skiën, snowboarden, langlaufen en wandelen door de sneeuw. Zie jij het ook helemaal zitten om er met deze dynamische wintersportactiviteiten lekker sportief tegenaan te gaan? Bon!

Lees dan vooral nog even verder, want in dit blog ontdek je hoe je onvergetelijk mooie ski-safari’s van land naar land kunt maken. Ook vertellen we je hoe je op een vakantiepark in Portes du Soleil na een dag wintersporten weer helemaal op adem komt en je spieren soepel maakt voor de volgende dag.

Wat maakt Portes du Soleil tot een aantrekkelijk gebied voor fanatieke wintersporters?

  • Ruim 650 kilometer aan pistes;
  • Het wintersportgebied bestrijkt Frankrijk en Zwitserland;
  • Nauwelijks wachttijden bij de gemoderniseerde skiliften;
  • Ontelbaar veel routes voor bruisende dagtochten van dorp naar dorp en vallei naar vallei;
  • Volop mogelijkheden voor het maken van stoere ski-safari’s van land naar land;
  • Feeërieke wintersportplaatsen met ieder hun eigen sfeer;
  • Tal van berghutten en restaurants voor lunch en diner onderweg;
  • Luxe wintersportresort met design-accommodaties en wellness in het gebied.

Voor de beginnende tot de gevorderde wintersporter

Portes du Soleil is met recht een fenomenaal mooi wintersportgebied te noemen. Als het aankomt op het grootste skigebied van de wereld, concurreert het skigebied niets voor niets al jaren met Les 3 Vallées. (Dit is het wintersportgebied rondom Courchevel, Méribel en Val Thorens.) Een van de factoren die Portes du Soleil bijzonder maakt, is de ruim 650 kilometer aan piste die zich uitstrekt van het plaatsje Les Gets in Frankrijk tot aan het wintersportdorp Champéry in Zwitserland. Dat biedt jou de gelegenheid bij uitstek om stoere dagtochten te maken van prachtige Franse pistes naar schitterende Zwitserse pistes. Wat Portes du Soleil natuurlijk ook aantrekkelijk maakt, is dat zowel beginnende, gemiddelde als gevorderde wintersporters er goed aan hun trekken komen. Het gebied telt in totaal 170 kilometer blauwe pistes, 380 kilometer rode en 100 kilometer zwarte pistes.

Willen jij en je reisgenoten vooral ontspannen skiën en snowboarden? Dan zijn jullie goed op je plek op de vele rode en blauwe pistes, waaraan Portes du Soleil haar goede naam mede te danken heeft. Ben je juist een geoefende skiër of snowboarder en ben je niet bang voor het zwaardere werk? Dan biedt Le Mur je een en al uitdaging. Deze zwarte buckelpiste is gelegen in het Franse Avoriaz en heeft een hellingsgraad van wel 76 procent en een hoogteverschil van maar liefst 400 meter!

Dagtochten van Frankrijk naar Zwitserland

Het netwerk van skiliften is in de afgelopen jaren flink uitgebreid en gemoderniseerd. Daarom hoef je er bijna nooit in de rij te staan, en des te makkelijker is het om op één dag meerdere wintersportdorpen aan te doen. De weidsheid van Portes du Soleil is een andere aantrekkelijk aspect van het gebied en maakt het ideaal voor mensen die dynamische ski-safari’s willen maken. Dat kan van dorp naar dorp, van vallei naar vallei en zelfs van land naar land. Bij Opsneeuwvakantie kunnen we je onder meer de tocht van het Franse Châtel naar het Zwitserse Morgins aanraden. Maar ook een tocht van het Franse Les Gets naar het Zwitserse Champoussin is fantastisch. Elke wintersportplaats in Portes du Soleil - zoals het charmante dorp Châtel, het levendige chaletdorp Morzine en het moderne Avoriaz - heeft z’n eigen fijne sfeer. Om onderweg te lunchen of te dineren, kun je aan tafel gaan in een van de vele sfeervolle restaurants en knusse berghutten die je onderweg tegenkomt. Ook op culinair gebied zit je in het skigebied dus helemaal goed. Je wilt de inwendige mensen tenslotte ook goed verzorgen.

Op krachten komen in de wellness & spa

Daarover gesproken, na een intensieve dag wintersporten in de buitenlucht is er niets zo aangenaam als bijkomen in een comfortabele accommodatie in de buurt van de pistes. Portes du Soleil herbergt diverse wintersport-resorts waar het goed toeven is. Onlangs is daar een vijfsterren-resort bijgekomen waar je je wintersportvakantie viert vanuit een vakantiehuis in Frankrijk dat het equivalent is van genieten. Dit vakantieresort ligt ten zuiden van het Meer van Genève en is gesitueerd aan de rand van het authentieke wintersportdorp Abondance. De robuuste chalets op het vakantiepark herbergen prachtige design-appartementen en penthouses, waarvan sommigen zijn voorzien van een eigen sauna of jacuzzi.

De high-end wellness van het resort bestaat uit een groot zwembad, een Finse sauna, een grote jacuzzi, een relaxruimte met riante loungeplekken en een fitnessruimte met uitzicht op de bergen. Kortom, de wellness is een heerlijke plek om op krachten te komen en na te genieten van alle indrukken die je in Portes du Soleil hebt opgedaan.

Vind een wintersport accommodatie!