4 stappen voor het kiezen van de beste skibril

Ski bril

Het is als je op wintersport gaat belangrijk dat je complete ski-outfit in orde is. Dan ervaar je namelijk het meeste comfort en beleef je het meeste plezier aan het skiën of snowboarden. Een belangrijk onderdeel van je ski-out is de skibril. Het is niet aan te raden om een gewone zonnebril te dragen als je bezig bent de piste af te dalen. Draag je geen goede skibril voor je ogen dan krijg je last van de reflectie van de sneeuw op de piste. Ook is er dan geen bescherming tegen de zon en sneeuw. Het is alleen de vraag hoe je de juiste skibril kiest en daar vind je hier het antwoord op.

Let op het model

Skibrillen zijn beschikbaar in allerlei soorten modellen. Er is bijvoorbeeld een onderscheid tussen skibrillen voor mannen, vrouwen en kinderen. De maatvoering van de modellen is daarop afgestemd. Er zijn bijvoorbeeld brede frames, maar ook smalle frames. Een skibril voor een kind heeft een kleinere maatvoering dan een skibril voor dames en heren.

Kijk naar de kleur van de lens

Skibrillen zijn verkrijgbaar met verschillende kleuren lenzen met uiteenlopende beschermingsfactoren van 1 tot 4. De kleurkeuze is deels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar elke kleur lens heeft andere eigenschappen. Een gele lens of oranje lens heeft bijvoorbeeld een contrast verhogend effect. Deze kleur lens is geschikt om te gebruiken bij laaghangende bewolking en bij sneeuw. Oranjerode lenzen zijn ideaal bij lichte bewolking en goudkleurige lenzen zijn geschikt voor zonnige omstandigheden. Schijnt de zon fel op de piste? Dan zijn donkergekleurde lenzen prima.

Let op anti-fog coating

Er is een ding dat je wilt voorkomen tijdens een afdaling en dat is dat er condensvorming in je skibril ontstaat. Daarom is het aan te raden om een skibril te kopen met anti-fog coating. Deze coating voorkomt dat de lens snel beslaat. Een extra voordeel is dat sneeuw niet aan de buitenkant van je bril blijft plakken. Zo behoud je een goed zicht.

Denk aan het comfort

Uiteraard is het ook van belang dat je skibril comfortabel zit. Een van de aandachtspunten daarvoor is dat er sprake is van een verstelbare band. Het is van belang dat de band verstelbaar is omdat de skibril om je helm aansluit. Ben je een brildrager? Dan is het aan te raden om ook nog even te letten op het OTG-logo. Deze skibrillen zijn over je eigen bril te dragen.

Vind een wintersport accommodatie!