Krachttraining benen essentieel voor fanatieke wintersporters

Skiër piste

Heb je niet al te grote beenspieren en weet je dat je over een aantal weken op wintersport gaat? Dan is het uiterst belangrijk om alvast te beginnen met trainen. Het is lastig om te bepalen waar je dan terecht kan, maar ook vooral waar je moet beginnen om je beenspieren te trainen. Alle basic-fit sportscholen leveren gelukkig genoeg aanbod, waardoor je overal en vooral snel terecht kan. Zo ga je goed voorbereid op wintersport. Nu zou je vast en zeker graag willen weten waarom dit dan zo belangrijk is, dat snappen we. Hieronder wordt er dan ook haarfijn uitgelegd wat en waarom het belangrijk is om je spieren goed voor te bereiden op een langere tijd wintersport.

Verschillende vormen van krachttraining

Tijdens de wintersport gebruik je vooral je benen. Er wordt opeens veel gevraagd van je benen, omdat ze het niet gewend zijn. Het is erg belangrijk om deze spieren goed te trainen door middel van krachttraining. Zo worden ze goed getraind op uithoudingsvermogen, maar ook op kracht. Twee belangrijke elementen die samenkomen tijdens de wintersport. Naast je beenspieren worden ook je bilspieren meer gebruikt dan je denkt. We hebben daarom 3 perfecte oefeningen uitgekozen die ervoor zorgen dat jij uren van de piste kan genieten.

Squats

Een perfecte oefeningen die zowel de bil- als beenspieren flink trainen. Naast je benen worden ook allerlei andere spieren in je lichaam getraind. Het is erg belangrijk om hier een rechte rug bij te hebben tijdens deze oefening. Het laatste wat we willen, zijn blessures die al voor de wintersport komen opzetten.

Lunges

Nog een perfecte oefening voor zowel de bil- als beenspieren. Daarnaast is het ook een mooie vorm om je evenwicht wat op de proef te stellen, wat ook erg belangrijk is tijdens het skieën en snowboarden.

Hip thrust

Na deze oefening zal jij je bilspieren gegarandeerd voelen. Tegelijkertijd train je de hamstring, de achterkant van je bovenbenen, maar ook je onderrug er goed mee. Een sterke onderrug is ook erg belangrijk tijdens de wintersport, omdat deze constant in lijn staat met je benen. Er wordt dan ook flink wat spanning op gezet.

Er zit flink wat techniek achter de uitvoering van bovenstaande oefeningen. Te veel om in een aantal woorden te omschrijven. Daarnaast is het altijd goed om te kijken hoe een oefening wordt uitgevoerd. Kijk dus vooral wat filmpjes en op naar sterke benen en een geweldige wintersport.

Vind een wintersport accommodatie!