Fins Lapland: ken jij het geheime pareltje voor de ultieme wintersport al?

Huskytocht

Bij wintersport denk je waarschijnlijk al snel aan Zwitserland en Oostenrijk. Er zijn echter nog zoveel andere mooie locaties in Europa. Wat dacht je van Fins Lapland? Als echte wintersportliefhebber moet je toch minstens één keer in je leven een uitstapje maken naar dit prachtige gebied. Grote kans dat je daarna weer terug wilt! We verklappen je alvast wat er naast skiën en snowboarden nog meer op deze bijzondere locatie te beleven is.

Sneeuwvakantie in Fins Lapland

Als wintersportbestemming wordt Fins Lapland steeds populairder en dat is niet onterecht. Fins Lapland -het stukje Finland ten Noorden van de Poolcirkel- telt maar liefst 200 dagen skiseizoen. Naast skiën en snowboarden zijn er nog oneindig veel sneeuwactiviteiten te beleven. Hieronder een aantal populaire uitstapjes die zeker de moeite waard zijn:

  • Rendiersafari
  • Huskysafari
  • IJsvissen
  • IJsklimmen
  • De bergen in met de sneeuwscooter
  • Het ijs op met een buggee
  • Het huisje van de Kerstman bezoeken
  • Bezoekje aan een rendier- of huskyboerderij
  • Last but not least: Spotten van het Noorderlicht

Kortom, de activiteiten in Fins Lapland hebben zoveel te bieden dat ze garant staan voor een onvergetelijke sneeuwvakantie!

Aanrader: het dorpje Ruka

In Fins Lapland kun je dus van alles beleven, maar waar moet je nu zijn? Het is zeker niet zo dat ieder dorpje overspoeld wordt door toeristen, skiliften en toeristische attracties. Het is dus handig om te weten waar je het best terecht kunt.

Onze aanrader is het dorpje Ruka. Waarom? Het knusse plaatste won al verschillende jaren op rij de award voor ‘Finland’s Best Ski Resort’. Dit heeft grotendeels te maken met de miljoeneninvesteringen in nieuwe pistes en skiliften. Voor je het weet sta je met de fancy skilift ‘Village-2-Valley Saarua Gondoli’ aan de top, klaar voor een spetterende afdaling!

Tips voor het plannen van je reis naar Fins Lapland

Van luxe hotels tot knusse huisjes, er zijn tal van opties als het gaat om een verblijf in Fins Lapland. Hoe kies je nu uit al die opties? Je kunt kiezen voor een georganiseerde reis of je stelt zelf je verblijf en arrangement samen. Om de Finse cultuur te proeven verblijf je in een Mökki. Dat is een authentiek Fins huisje van hout, waar je direct een warm gevoel bij krijgt.

Zorg dat je altijd goed voorbereid bent. Stel een budget op en sluit een reisverzekering af indien je die nog niet hebt. Het is geruststellend om verzekerd te zijn tegen ongevallen en die kans is met wintersport natuurlijk altijd aanwezig.

Ook voor het plannen van de activiteiten kijk je het best vooraf al eens rond. Maak vooraf een selectie van welke uitjes je graag wilt ondernemen. Sommige uitjes zijn relatief prijzig, dus houd zeker rekening met je budget en doe alvast vooronderzoek welke uitjes je per se wilt doen en wat er allemaal in je budget past.

Wanneer je het beste kunt gaan? Het wintersportseizoen start in oktober en loopt, afhankelijk van het weer, door tot in de maand mei. In deze periode heb je ook kans om het magische Noorderlicht te zien en dat is toch zeker iets dat je niet wilt missen!

Ga jij op sneeuwvakantie naar Fins Lapland? Wij wensen je alvast de ultieme droomreis!

Vind een wintersport accommodatie!