Goedkoop op wintersport

Kind op ski's

Je wilt graag op wintersport, maar je budget is niet zo groot. Dit kan heel erg vervelend zijn, maar een wintersportvakantie kun je net zo duur maken als je zelf wilt. Door rekening te houden met een aantal zaken, kun je zo heel veel geld besparen. Denk hierbij aan reisperiode, reisduur en bestemming. Goedkoop op wintersport is dus niet onmogelijk.

Ga in het laagseizoen

Een van de belangrijkste redenen voor een goedkope wintersport is buiten het hoogseizoen. Ga dus niet op reis in schoolvakantie. Zo bespaar je al een heleboel geld. De goedkoopste periodes voor een wintersportvakantie zijn vaak voor Kerst en na Pasen tot aan het einde van het skiseizoen.

De reisduur van een wintersportvakantie kan ook van belang zijn. Vaak zijn midweek vakanties het voordeligst. Een kortere, zogenaamde short-ski vakantie, kan je zomaar veel geld besparen.

Kies een goedkope accommodatie

Daarnaast is de accommodatie ook een van de geld vreters. Voor een goedkope wintersportvakantie is een appartement goedkoper in plaats van een hotelkamer. En zorg ervoor dat je verder van de skipiste logeert. Hoe dichterbij, des te meer je moet betalen. Wat misschien ook een optie is, is om in een dorp in de buurt te logeren, om vanaf daaruit elke dag naar de skipiste te reizen.

Vaak zijn de accommodaties inbegrepen met half pensions. Op de skipistes zijn de etenswaren prijzig. Houdt hier rekening mee. Misschien is het mogelijk om op de plaats van bestemming een all-in arrangement te boeken.

Bespaar op je skipas

Uiteraard zijn er ook nog de skipassen. Vaak zijn deze beschikbaar in een groot gebied, waarvan je de helft waarschijnlijk toch niet van gebruikt. Kijk naar een kleiner skigebied en koop deelpassen. Zo bespaar je alweer extra geld voor onnodige dingen.

Je uitrusting kan goedkoper

En wat zeker niet vergeten mag worden, is skikleding en uitrusting. Koop geen nieuwe kleding en uitrusting, maar huur het gewoon ter plaatsen. Of misschien kent u wel iemand waarvan u spullen kunt lenen. Dat scheelt natuurlijk ook in de portemonnee.

Wilt je nog meer tips. Neem dan nog even een kijkje in deze blog vol met tips om te besparen op wintersport.

Vind een wintersport accommodatie!