Wat houdt een wintersportverzekering in?

Ski ongeluk

Wanneer je op wintersport gaat is een standaard reisverzekering vaak niet genoeg. Mocht er tijdens je wintersport wat gebeuren waardoor jij behandeld moet worden in het ziekenhuis of in een kliniek, kunnen de kosten hoog oplopen. Met een standaard verzekering worden deze kosten tot de Nederlandse prijzen vergoed, maar in het buitenland zijn deze kosten vaak hoger.

Door het afsluiten van een wintersportverzekering kun je jezelf veel geld besparen wanneer er tijdens de wintersport wat met je gebeurt. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Wat dekt een wintersportverzekering?

De wintersportverzekering heeft een brede dekking voor de wintersporters. Je bent op veel gebieden verzekerd. Als er dus wat gebeurt is de kans groot dat je via de wintersportverzekering deze kosten weer vergoed kan krijgen. Onder de wintersportverzekering vallen over het algemeen de volgende punten:

  • Gehuurde skiuitrusting is verzekerd
  • Je eigen skiuitrusting wordt gedekt onder de bagage. Je bagage is tot een bepaald bedrag verzekerd, dit bedrag kun je zelf bijstellen
  • Repatriëring
  • Het vervoer om jou na een ongeluk van de piste te halen
  • Vergoeding bij extra verblijfs- of reiskosten door een ongeval
  • Reddingsactie op de piste
  • De behandelingskosten nadat je een ongeluk hebt gehad

De dekking van de wintersportverzekering kan verschillen per verzekeraar. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de gehuurde skiuitrusting bij de ene verzekeraar wel gedekt wordt en bij de andere verzekeraar niet. Kijk dit daarom altijd goed na.

Een goede dekking voor een goede prijs!

Als je op wintersport gaat wil je natuurlijk dat alles goed gedekt is, maar dit moet dan ook weer niet te veel gaan kosten. Op verschillende websites kun je een groot aanbod van reisverzekeraars met elkaar vergelijken. Door je reisverzekering te vergelijken heb jij een goede dekking voor een mooie prijs. Zo kun je het geld dat je bespaart weer gebruiken op je vakantie!

Vind een wintersport accommodatie!