Het perfecte moment om de wintersportvakantie te boeken

Winterberg piste

Elk jaar weer zoeken wij Nederlanders massaal de Oostenrijkse Alpen op voor sneeuwpret en alcoholische versnaperingen. Echter blijkt uit onderzoek van de NOS dat steeds minder Nederlanders op wintersport gaan. De daling valt te wijten aan de crisis die heel Europa de afgelopen tijd geteisterd heeft. Nu de economie weer opbloeit, is de verwachting dat het aantal vakantiegangers net zo hard meegroeit. Bijna 60% van de wintersporters reist af naar Oostenrijk en juist dit maakt het lastig om een accommodatie te boeken.

Boeken met vroegboekkorting of juist Last Minute?

De meeste mensen herkennen het probleem wel, in welke periode van het jaar kun je de wintersport nu het beste boeken? Dit hangt af van een paar aspecten, namelijk de periode, het soort accommodatie en het skigebied. Chalets zijn erg gewilde accommodaties, daarom is het verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken wanneer je voorkeur uit gaat naar dit type accommodatie. Ook leert de ervaring dat vroeg boeken meestal de betere keuze is voor een sneeuwvakantie. Later in het jaar worden de prijzen van de verblijven alleen maar duurder en het aanbod van accommodaties minder.

Is Last Minute boeken dan helemaal niet mogelijk met wintersportvakanties? Zeker wel, alleen buiten het hoogseizoen. Veel chalets en hotels zijn in deze periode van het jaar nog niet vol geboekt. Hoteleigenaren wil zoveel mogelijk kamers vol krijgen en daardoor gaan zij stunten met prijzen. Last Minute de wintersportvakantie boeken is dus goed mogelijk mits je buiten de reguliere vakanties naar Oostenrijk vertrekt.

De voordelen van vroeg- en laat boeken

Vroeg boeken kent vele voordelen, namelijk:

  • Wanneer je vroeg boekt zijn de meeste accommodaties nog vrij
  • Door vroeg te boeken kun je gebruik maken van hoge vroegboekkortingen
  • Wanneer je de vakantie vroeg van te voren boekt kun je hier lang naar uitkijken
  • Voor grote groepen is het aan te raden om vroeg te boeken, hoe langer je wacht hoe schaarser het aanbod

Ook Last Minute boeken kent enkele voordelen, namelijk:

  • Buiten het hoogseizoen in veel skigebieden Last Minute korting
  • Door lang genoeg te wachten weet je zeker of er sneeuw ligt in een bepaald skigebied

Vind een wintersport accommodatie!